Sözleşmeli öğretmenlik başvuruları yarın başlıyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mahmut
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 2:17
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
1
@mahmut
Sözleşmeli öğretmenlik başvuruları yarın başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) yapacağı 13 bin sözleşmeli öğretmen ataması için başvurular yarın başlıyor.

MEB, öğretmen ihtiyacını karşılamak amacıyla 52 alandan toplam 13 bin kontenjana, ilk defa görevlendirme biçimiyle KPSS10 puan üstünlüğü esasına göre sözleşmeli öğretmen görevlendirecek.

Sözleşmeli öğretmenlik için adaylar, 22-31 Ekim 2008 tarihleri arasında bakanlığın "http://personel.meb.gov.tr" veya "http://ilsis.meb.gov.tr" internet adreslerinden başvurabilecek.

Başvurular, il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerinde oluşturulan başvuru bürolarından herhangi birinde onaylatıldıktan sonra resmi hale gelecek. Başvurularda hiçbir gerekçeyle ücret alınmayacak.

Atamalar, 5 Kasım 2008 Çarşamba günü bilgisayar ortamında gerçekleştirilecek ve aynı gün bakanlığın "http://personel.meb.gov.tr" adresinden duyurulacak. Görevlendirilenlerin 14 Kasım 2008 tarihinden itibaren görevlendirildikleri il milli eğitim müdürlüklerine, "2008-2 Öğretmenlik İçin Başvuru ve Atama Kılavuzu"nda istenilen belgelerle birlikte bizzat başvurmaları gerekiyor.

Branşlar

MEB en çok sınıf öğretmenliği branşından öğretmen alacak. Sözleşmeli öğretmenlik için başvuru yapılacak alanlar, taban puanları ve kontenjanları şöyle:

"Acil Tıp Teknisyenliği (50 puan-13), Ahşap Teknolojisi-1 (80 puan-13), Anestezi (50 puan-1), Beden Eğitimi (70 puan-258), Bilişim Teknolojileri (60 puan-307), Biyoloji (80 puan-176), Büro Yönetimi ve Sekreterlik (75 puan-3), Coğrafya (70 puan-308), Çevre Sağlığı (70 puan-1), Çocuk Gelişimi ve Eğitimi (60 puan-119), Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (50 puan-400), Diş Protez ( 45 puan-1), El Sanatları Teknolojisi-1 (65 puan-1), Elektrik-Elektronik Teknolojisi-1 (85 puan-30), Felsefe (75 puan-141), Fen ve Teknoloji/Fen Bilgisi (85 puan-783), Fizik (85 puan-164), Giyim Üretim Teknolojisi (80 puan-8), Görme Engelliler Sınıfı Öğretmenliği (50 puan-2), Güzellik ve Saç Bakım Hizmetler (55 puan-12), İ.H.L. Meslek Dersleri (50 puan-71), İHL Meslek Dersleri Arapça (50 puan-9), İlköğretim Matematik Öğretmenliği (80 puan-700), İngilizce (65 puan-1396), İnşaat Teknolojisi-1 (70 puan-6),İşitme Engelliler Sınıfı Öğretmenliği (60 puan-5), Kimya (80 puan-170), Kuyumculuk Teknolojisi (50 puan-2), Laboratuvar (50 puan-9), Makine Teknolojisi-1 (70 puan-6), Matematik (80 puan-640), Medikal Bakım (55 puan-10), Metal Teknolojisi (70 puan-9), Motorlu Araçlar Teknolojisi (75 puan-2), Muhasebe ve Finansman (80 puan-34), Müzik (50 puan-163), Okul Öncesi Öğretmenliği (70 puan-530), Pazarlama ve Perakende (80 puan-1), Rehber Öğretmen (50 puan-450), Resim İş/Resim/Görsel Sanatlar (65 puan-100), Sınıf Öğretmenliği (75 puan-3696), Sosyal Bilgiler (80 puan-449), Tarih (80 puan-239), Teknoloji ve Tasarım (50 puan-199), Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme (75 puan-6), Tıbbi Sekreterlik (75 puan-5), Toplum Sağlığı (70 puan-1), Türk Dili ve Edebiyatı/Dil ve Anlatım/Türk Edebiyatı (60 puan-731), Türkçe (80 puan-521), Veteriner Sağlık (50 puan-1), Yiyecek İçecek Hizmetleri (70 puan-8), Zihin Engelliler Sınıfı Öğretmenliği (50 puan-90)."
Memurlarnet

Paylaşım için teşekkürler herkes için hayırlısı olsun

bize çocuk gelişimi ile denklik verilmişti.ben yaralanabilcek miyim acaba bu durumdan.eğer tercih yapabilirsem atamalar liseya mi olur??bilgisi olna varsa yardım edebilir mi??
Denklik yök tarafından veriliyor. Yökten denkliğinizi istemeden denk değilsiniz.

şu an sözleşmeli çalışanlar kadroya başvurabilecek mi acaba bilgisi olan var mı? kılavuzda bir yerde başvurabilir diyor bir yerde başvuramaz diyor

şu an sözleşmeli çalışanlar kadroya başvurabilecek mi acaba bilgisi olan var mı? kılavuzda bir yerde başvurabilir diyor bir yerde başvuramaz diyor

Evet şu an başvurabiliyor. Mebi aradım şu an öyle bi çalışma yok denildi.

teşekkür ederim bilgi verdiğin için

teşekkür ederim bilgi verdiğin için

Rica ederim.
Halen sözleşmeli olarak görev yapan adayların kadrolu öğretmenliğe başvuru hakları bulunmaktad[FONT=Times New Roman,Times New Roman][FONT=Times New Roman,Times New Roman]ı[/FONT][/FONT]r. Bu nedenle bu kişiler sıralamaya dâhil edilmiştir.
Kpss Sıralama kılavuzundan alıntı...

nasıl yani???
ben kişisel olarak denkliğimi istiyorsam yöke mi başvuram??bi bilgin varsa paylaşırsan sevinirim...
Evet denklik kişisel olarak alınıyormuş. Ben sizin bölümden değilim ama sizin sınıfta olan arkadaşlarım söylemişti bana Ramazan Hocanın açıklaması diye. Bence siz kendi sınıfınızdakilerle irtibata geçin. En iyi onlar bilir.

Alıntı yapayım derken yanlışlıkla düzenleye başmışım =(( / =))

yaptığımız tercihleri gene onaylatacakmıyız milli eğitime arkadaşlar?

evet malesef.ben girdim tercihlerimi ama başvurumu kaydet dememe rağmen hala buton aktif görünüyor ve değişiklik yapmama izin veriyor.anlamadım hiçbir şey.

arkadaslar ben 76.915 puan aldım.tüm tercihlerim istanbul sizce gelirmi bu atamada.

bence gelir ARKADAŞIM HİÇ UMUTSUZLUĞA KAPILMA DERİM.....

inşallah ya çok yoruldum bu bekleyişten.ben genelde kartaldaki okulları yazdım.tam listem hazır değil.hazır olunca paylaşırım.sizlerde yazın arkadaşlar.

benım puanımda 76 sıra gelırmı dıye korkuyorum acıkcası bazı arkadaşlar kızıyorlar fakat 77- 78- 79 puanlarda olup atanamayan bır suru kişi var bunlar kadroluyu gectım sözleşmeli olarak niye atanamadılar merak edıyorum doğrusu

21. tercihi işaretlemezsen 77-78 ile zor zaten iyi yerlerin gelmesi doğu köyleri gelir.ondan atanamamışlardır.

ya arkadaşlar kimler bu kadroluya basvurabiliyor mesela ben 2 yıllık mezunum ve mebe basvurmak istiyorum ama ne zaman ve ne olarak basvuruda bulunucam bu konu hakkında hiç bir fikrim yok ben 2 yıllık çocuk gelişimi bölümünü bitirdim ve ögretmen olmak istiyorum yardımcı olun lütfen:(

ya arkadaşlar kimler bu kadroluya basvurabiliyor mesela ben 2 yıllık mezunum ve mebe basvurmak istiyorum ama ne zaman ve ne olarak basvuruda bulunucam bu konu hakkında hiç bir fikrim yok ben 2 yıllık çocuk gelişimi bölümünü bitirdim ve ögretmen olmak istiyorum yardımcı olun lütfen:(

Kadroluya, 4 yıllık Okulöncesi/Çocukgelişimi/Anaokulu öğretmenlik bölümlerinin birinden mezun olmuş olup lisans mezunlarının girdiği Kpss'ye girmesi ve KPSS10 puanından atanmak için yeterli bir puan alması gerekiyor. Sizin öncelikle eğitiminizi DGS ye girerek 4 yıllık yukarda yazdığım bölümlerinden birinde tamamlamanız gerekmekte ve daha sonra yukarıda belirttiğim KPSS ye girmeniz gerekiyor.

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri