Şişen Jelibon Deneyi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Pınar BOLAT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:49
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
1
@Pınar BOLAT
Seçtiğiniz iki tane ayıcıklı jelibonu su dolu cam bir kabın içine atıyorsunuz. Ayıcıklarımız kabımızın dibine kadar iniyor. Ardından çocuğunuza bundan sonra neler olabileceği konusunda sorular sorup konu üzerinde fikir yürütmesini sağlıyorsunuz. Fikirlerini bir kağıda çizmesi sonradan yapılacak karşılaştırma için güzel bir ön çalışma olabilir.
Bir kaç saat sonra tekrar ayıcıklarımızın yanına gittiğimizde etraflarını küçük küçük baloncukların sardığını görüyoruz. Suya atılmamış bir jelibonla sudakileri karşılaştırıyoruz ve görüyoruz ki, sudakiler biraz şişmanlamış. :)
Deneyi biraz daha uzatarak ayıcıkları suyun içerisinde 3 gün bekletiyoruz. Üçüncü günün sonunda ise kuru ayıcıklarla yaptığımız karşılaştırmada sudakilerin oldukça şişmanladığını hatta yer yer parçalandığını görüyoruz.
.

Ekli dosyalar

• jelibon-300x199.jpg
    jelibon-300x199.jpg
    13.5 KB · Görüntüleme: 9
beğendim:)teşekkürler..

TeŞekkÜrler

​teşekkürler

çok cici olmuş kardeş...peki öğrenciler jelibonun niçin şişmanlığını sorduklarında ne cevap verelim ?bunuda düşündünüzmü hocam....bizimle paylaşınız.

paylaşımınız için teşekkürler

çok cici olmuş kardeş...peki öğrenciler jelibonun niçin şişmanlığını sorduklarında ne cevap verelim ?bunuda düşündünüzmü hocam....bizimle paylaşınız.

Hocam jelibonun içindeki şeker suyu emip genleşiyor diye biliyorum. Bir de jelibonun içindeki o kaygan madde de suyu emen şekerin dağılmasını engelliyordu.

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri