sınıfta uyumsuz öğrenciler

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ceylinaz84
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:27
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@ceylinaz84
arkadaşlar sınıfta iki öğrencim arkadaşlarına karşı kaba davranıyor,sandelyesini çekip düşürüyor,arkadaşlarını ısırıyor,vuruyor alelerle konuştuğumda hep böyle daha yeni alışacaklar okula diyorlar ya böyle şey olurmu çocuklar hakkında bir olumsuz birşey olsa veli tepki veriyor,hakkımızı nasıl savunacağız bakıcımıyız ,öğretmenmiyizz,diğer velilerde aman çocuklar düşmesin,birbirine vurmasın düşüncesi içindeler bu durumda olan ne yapıyor ya arkadaşlar

anlatın hocam burasının bır okul oldugunu cocugun basına ufak tefek seylerın gelebılecegını anlatın.sankı cocuklar evde hıc zaa gormuyorlarr...o ıkı cocukla da konusmayı deneyın onlara gorev verın belkı ılgı cekmeye calışıyor olabılırler.ve mutlaka aılelerle konusunn cocuklar hakkında kendı basınıza ugrasmayınn bencee...

evet benimde buna benzer 2009 doğumlu iki öğrencim var. velilerden biri okuldan almayı düşünüyor.gözümün önünden ayrılır ayrılmaz birbirlerine vuruyorlar ısırıyorlar çocuklar bilemiyorum ne yapsam nasıl konuşsam velilerle

Benimde bi velim öyle kendi çocuğu sorunlu bir çocuk arkadaşlarına zarar veriyor oyuncak paylaşmasını bilmiyorlar :(( en sonunda arkadaşlarıyla tartıştığında yüzünü çizmişti arkadaşı bugun ise legoyu alırken kendi yüzünü çizde öğrencimin babası olur böyle şeyler dedi ama sorunlu olan kendi çocuğuna zarar verdi mi arkadaşı neler söylüyor yaaa.....

bnm velılerım bır yerlerınde bırsey gorse kucuk onlar olur tabı deyıp tesellı edıyorlarr.gecen de cocugumun bırı bnı ısırdıkadın getırdı cocugu ozur dılettı allhım bozmasın coook ıyı velılerımmm:)

arkadaşlar sınıfta iki öğrencim arkadaşlarına karşı kaba davranıyor,sandelyesini çekip düşürüyor,arkadaşlarını ısırıyor,vuruyor alelerle konuştuğumda hep böyle daha yeni alışacaklar okula diyorlar ya böyle şey olurmu çocuklar hakkında bir olumsuz birşey olsa veli tepki veriyor,hakkımızı nasıl savunacağız bakıcımıyız ,öğretmenmiyizz,diğer velilerde aman çocuklar düşmesin,birbirine vurmasın düşüncesi içindeler bu durumda olan ne yapıyor ya arkadaşlar

Bakıcıyız hocam. Öğretmenlik geçti bizden... Benim henüz bitirebildiğim bir cümle olmadı sınıfımda. Her konuşmaya başlayışımda 2. kelimemden sonra benimle birlikte 2-3 çocuk daha konuşmaya başlayıp anılarını anlatıyorlar. 48-60 ay çocuklar ben merkezciliğin yoğun yaşandığı çocuklardır. 60-72 aylarda ben merkezcilik yavaş yavaş bırakılır çocuklarda. Tabi çocukların bazıları 48 ayda da bırakabilirken genelde 60tan sonra bırakırlar. Ve bizim şu anki baktığımız 48-60 ay çocuklarda ne yazıkki ben merkezcilik çok var. Oyuncak paylaşmak istemezler. Gördüklerini almak isterler. Alamadıklarında şiddete başvurabilirler. Sözünüzü dinlemezler. Bir şey söylemek istediklerinde otokontrolleri yoktur. Düşündükleri an söylemek isterler. Vs vs vs...

Bizim yapmamız gereken şey bu çocuklar ile geçen seneki öğrencilerimizi karşılaştırmamak. Bu çocuklar geçen senekilere göre çok daha serbest olmalılar. Hani vakti zamanında okulda bize anasınıfının planı esnek olmalıdır diye öğretilmişti ya üniversitede işte şimdi o bilgiyi kullanma zamanı. Geçen senelerde bu esneklikle 1 etkinliği değiştiriyorsak bu sene etkinliklerin yarısını hatta bireysel olarak bazı çocukların etkinliklerini değiştirmeye hazırlıklı olmalıyız. Boyama yaparken 10 dakika sonra boyaları ortada bırakıp oyun etkinliğine geçebilmeliyiz. Yani bu çocuklardan beklentilerimizi mükemmeliyetçi düzeyde tutmamalıyız.

Anasınıfı artık anasınıfında değil 1. sınıfın 1. döneminde okutuluyor. Bunun farkına varmalıyız. (1. sınıfın 1. dönem kitaplarını incelerseniz ne dediğimi anlarsınız) Bence bizim bu seneki amaçlarımız çocukları sosyalleştirmek , okula alıştırmak , 3-5 şarkı , parmak oyunu , oyun öğretmek , ana renkleri , ara renkleri , siyahı , beyazı , renk tonlamalarını öğretmek , 1den 10a (becerebilirsek 20ye) kadar ritmik saymayı öğretmek , çocukların bakarak rakamları yazmasını (taklit etmesini) öğretmek ve çocukların okulu sevmesini sağlamak. Ha bir de en önemlisi çocukların becerilerini keşfetmek. Yoksa sanat etkinlikleriymiş , projelermiş , rakamları öğrenmekmiş hak getire...

Not: 1. dönemin sonlarında ya da 2. dönemde çocukların büyük bir kısmı gelişimsel olarak otomatikman düzelecektir. Ailesel bir şiddet yoksa çocukların kendi aralarındaki şiddet olsun bencillik olsun otomatikman düzelecektir.

sormayın benimde 48 aylık bir öğrencim var dediğiniz gibi benmerkezcilik ön planda hep.Ben oynayacağım ben kazanacağım ben onu istiyorum bunu istiyorm....Sınıf kuralları diye bir şey yok onun için malesef dediğini de yapmazsan bağıra bağıra ağlıyor.Cuma günü elim ayağım birbirine dolaştı ya.Bende anladımki önceki senelerde yaptıklarımızı yapmaya diretirsek hem biz hem onlar yıpranacak.Ama dengeyi nasıl sağlayacağım bilmiyorum doğrusu:(

Mustafa hocam mükemmel anlatmışsın

bencede...halimiz aynen anlattığınız gibi öğretmenm..malesef :((

ben isyan bayrağını çekmek üzereyim 48 aylık bir öğrencim var etkinliklere hiç katılmıyor özellikle oyun ve türkçe dil etkinliklerine.arkadaşlarına bilinçli vuruyor hatta bana sandalye atmaya kalktı.küfrediyor hiçbir sorumluluğu yerine getirmiyor sebepsiz yere bağırıp ağlıyor paylaşmak nedir bilmiyor.ve geçen sene de okul yaşamı olan bir çocuk sınıf içi dışı hiç bir kural yok.bu tüp çocukların okula uuyum sıkıntısı yaşadığını söyeyerek uzaklaştırmak mümkün mü?müdür para için görmezden geliyor idare et diyor aile bir köşe kendi başına oynasın diyor(bunu duyunca sinir kat sayım arttı9burası bakım evi değil desemde kimin umrunda.yani ben bu çocuğu sınıfımda istemiyorum.aile benimle işbirliği içinde olmuyor.

ben isyan bayrağını çekmek üzereyim 48 aylık bir öğrencim var etkinliklere hiç katılmıyor özellikle oyun ve türkçe dil etkinliklerine.arkadaşlarına bilinçli vuruyor hatta bana sandalye atmaya kalktı.küfrediyor hiçbir sorumluluğu yerine getirmiyor sebepsiz yere bağırıp ağlıyor paylaşmak nedir bilmiyor.ve geçen sene de okul yaşamı olan bir çocuk sınıf içi dışı hiç bir kural yok.bu tüp çocukların okula uuyum sıkıntısı yaşadığını söyeyerek uzaklaştırmak mümkün mü?müdür para için görmezden geliyor idare et diyor aile bir köşe kendi başına oynasın diyor(bunu duyunca sinir kat sayım arttı9burası bakım evi değil desemde kimin umrunda.yani ben bu çocuğu sınıfımda istemiyorum.aile benimle işbirliği içinde olmuyor.
ögretmenlerin ögrencı secme gibi bır hakları varmı acaba?cocuk uyumsuz olabılır sizin işiniz zaten cocukları okula alıstırmak,uyumlu olmalarına yardımcı olamk degılmıdır?ben bu cocugu istemıyorum diye bırsey olabılırmı?
emınımkı onunda anlayacagı yada uyum gosterecegı bırseyler mutlaka vardır.siz onu istemez ve sevmezsenız zaten bunu hissettigi içinde uyumsuzluk cıkartıyordur.nacizane fikrim bütün herseyı denedıkten sonra aileyle tekrar irtibata gecmenız ..hemen pes etmek yok oyle ..madem cocuk uyumsuz davranıyor ona yapması ıcın sorumluluklar verebılırsınız.onu mesgul etmeye calısın bırde bu yonden deneyın bakalım sonuc ne olucak.kolay gelsın..

ben aileyle defalarca görüştüm.aile başta çocuklarınıdaki sorunu kabul etmiyor baba anneyi anne babayı suçluyor.geçen sene bu çocuk yüzünden 3 çocuk okulu bıraktı.yüzlerinde tırnak iziyle.(o zaman benim öğrencim değildi.)hiç birşey benim yaşadıklarımı size anlatamaz .okula hazır olmadığını düşünüyorumçocuğun bir ömür boyu okuldan soğumasını istemiyorum.pedegoglar 21 günlük bir süre biçerler okula uyumda bu çocuk 1.5 yıldır alışamadı.denemediğim yol kalmadı.görmezlikten de geldim her iyi davranışında ödüle de başvurdum.yanlış davranışlarında sevdiği şeylerden mahrumda bıraktım ama olmadı.aileyi rehberliğe de yönlendirdim ama aile çocuktur geçer.mantığıyla yaklaştı.etkinliklerim sınıf içi düzenim hepyarım kalıyor 1 çocuk geriye kalan 15 çocuğun öğrenmesine engel oluyor hemde onlara zarar vererek.okulu sevmiyorum demesi bile benim için çok üzücü severek gelmeli okula.öğrenmek için gelmeli.ben ona çözüm için yollar gösterdiğimde sadece ağlıyor bağırıyor beni dinlemeden herşeyi yere fırlatıyor.arkadaşı olmalı.Arkadaşlarının hiç birini sevmediğini söylüyor.benim ona gösterdiğim sabrı ve sevgiyi kimse kolay kolay gösteremez.bakın benim ilk yılım değil verdiğim sizin söylediğiniz her yolu denedim.onu başkanda seçtim kendime yardımcı da .siz içinde değilsiniz dışardan size soruna çözüm bulmak kolay.ben tekrar vurguluyorum aile bana destek olmadığı sürece bu çocuğu düzeltemem .okuldaki kurallar evde de uygulanmalı..

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

24 Yıldır Sizlerle

24 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri