Sınıfların temizliği

Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@cemile aydın özbay
arkadaşlar ilköğretim okulu anasınıfında çalışanlar;sınıfların temizliği,tuvaletlerin temizliğini kim yapıyor,anasınıfına ait hizmetli çalışanı olan varmı,varsa hangi işlemler gerekiyor,anasınıfna özel hizmetli çalıştırılabiliyor mu,okulumuz ve sınıfımız çok pis,hergün paspas yapmaktan,yemeğe hazırlıkla ilgilenirken verimli bir eğitim öğretim yapamıyorum...uygulamalarınızı merak ediyorum...

Arkadaşımben ilköğretim okulunda çalışıyorum ve sınıf temizliğini sınıfımıza ait yardımcımız karşılıyor.Yardımcı sınıf temizliği yanında kahvaltı servisini,çocukları tuvalete götürüp getirme işini ve fotokopi çektirmek gibi işleri ytapıyor.Anasınıflarında yardımcı (temizlik elemanı)çalıştırmak tam gün sigortalı yapmak şartı ile yasak değil.Bizim elemnımızda sigortalı.Maaş ve sigorta ücretini çocukların yatırdığı aidatlardan karşılıyoruz.Daha doğrusu sene başında temizlik elemnı için (6 sınıf var) temizlik şirketlerine ihale açıp ihale ile temizlik şirketine veriyoruz.şirkette onların sigorte işlemlerini hallediyor.Sigortasız çalıştıranlarda olabiliyor ama hem meb müfettişleri hemde sgk çoksıkı takipte oluyorlar çok çok tehlikeli.
Eğer yardımcı elemanın yoksa benim önceki okulumda yoktu.Hergün kahvaltıyı getiren veli kahvaltı servisini yapıp temizliği yaptıktan sonra gidiyordu.bu şekilde yada velilerini liste yapıp sıra ile çağırabilirsin Önceki okulumda ayrıca haftalık temizlik listesi yapıp her cuma 3-4 velime sınıfın tamamını sıra ile temizletiyordum bu şekilde yapabilirsin.

teşekkürler arkadaşım,biz müdüre söylüyoruz anasınıfının yardımcı eleman ödemesi olmadığını söylüyor,beslenmeyi herkes kendisi getiriyor o şansım yok.elemansız olmaz zaten bizim işimiz..sağol paylaşımın için.

hocam aynı sıkıntı ben de de var. okulumuzda bırakın anasınıfı için çalışan koca ilköğretim okulunda bir hizmetli bile yok. meb e bu konu ile ilgili bir çok mail attım hep olumsuz yanıt aldım. çözümü okul idaresi ve veli ile yapın dedi. bu sene ben de nöbetçi anne sistemini uyguluyorum :) hergün bir veli sabah çocuklar gelirken okulda oluyor. ben gelmeden sınıfı havalandırıyor. çocukları karşılıyor üstlerini çıkartıyor. çöp poşetini takıyor. ondan sonra dışarı da bekliyor etkinlik sırasında sınıfa almıyorum yardıma ihtiyacım yoksa. onun dışında tuvalete giden öğrencilere eşlik ediyor. yemek saatinde sınıfın hazırlanmasına toplanmasına temizliğine bakıyor. sonra tekrar dışarı ve gün sonunda tüm sınıfı temizliyor siliyor çöpleri atıyor. harika gidiyor . velilerle sene başı toplantısı yaptığımda söyledim 18 öğrenci var durum böyle böyle ya para toplayıp birini toplayacağız ya da ayda bir siz geleceksiniz dedim ve tabiki para vermemek için kendilerinin gelmesini kabul ettiler.

çok şükür şimdiye kadar bir sıkıntımız olmadı . umarım öyle de devam eder.

ben de aynı dertten muzdaribim...okulun 1 tane hizmetlisi var,onun da yaşı hayli büyük,okulun temizliğine ancak yetişiyor.köy okulu olduğumuz için aidat ücretimiz 5 lira,o parayla da birini tutmak imkansız...veliler köy işlerinden gelemiyorlar (mış).3 hafta oldu çalışmaya başlayalı,şimdiden çok yoruldum :(

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

24 Yıldır Sizlerle

24 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri