Seminer Dönemi - Mesleki Eğitim Çalışmaları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan baran06b
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:15
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@baran06b
evet öğretmenim bugun o yazı bizede geldi tatilini geçireceğin yerdeki bi okulu adres olarak gösteriyorsun dilekçe dolduruyorsunuz sanırım. oraya hergün gidip seminerinizi orda yapıyorsunuz 3 eylüle kadarda orda yaptığınız seminer konununzu kendi okulunuza teslim ediyorsunuz bilgim bu umarım yardımcı olmuşumdur

izzet öğretmenim bugun yazının altında şöyle bir bilgi gördüm birleştirilmiş sınıfları ve sadece ilkokul kısmı bulunan öğretmenler için diyor acaba bizi kapsamıyormu ben iki sene önce görev yaptığım okulda sadece ilkokul vardı ortaokul kısmı yoktu tatilimi geçirdiğim yerde yapmıştım şuan tam anlamadım bu yazıyı .

arkadaşlar seminer döneminde herhangi bir çalışma yapıyormuyuz.sizi bu konuda bilgilendirdilermi.ben yeni atandığım için fazla birşey bilmiyorum.kağıt üzerinde bir çalışma yapıyormuyuz.bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim...

okul yöneticinizin hazırlaması gereken seminer planlamaları dahilinde (alan araştırması da dahil olmak üzere) çalışmamızı hazırlayarak raporlaştırmak ve seminer çalışmalarının sona erdiği tarihte okul yönetimine teslim etmek durumundayız

müdür bey bizi ikişerli gruplara ayırmış kadrolu 10 tane öğretmeniz .müdür ve yardımcıyla beraber.her gruba ayrı ayrı konular verdi mesela bizim konu yeni program doğrultusunda ölçme değerlendirmenin genel esasları.bize bunu hazırlayın hocam dedi bizde hazırlıyoruz.diğer arkadaşlarımda buna benzer mesleğimizle ilgili bilgilendirici konular hazırlıyorlar.biz böyle yapacağız galiba semineri:))herkese başarılar.bu arada ben artık memleketime gitmek istiyrum yaaa...

2 sene kız meslek lisesinde çalıştım.. orda seminer falan yoktu.. bu yıl ilköğretime geçtim.. ilk seminerim olacak bakalım ne görev verecekler?.. görev vermeleri de iyi a.. boş oturup zaman öldürmektense, işe yaramak iyidir.. Ayrıca ben de esmaöğretmen gibi memleketime canım BOLU'ma gitmek istiyorum..

paylaşımınız için teşekkürler

arkadaşlar o sadece birleştirilmiş sınıflar için biliyorum

arkadaşlar benim seminer konularımdan biri okulöncesi eğitim programının incelenmesi,diğeri ise iletişim.bunlarla ilgili bi çalışma yaparken sizce neler üzerinde durabilirim?çok geniş konular bunlar.bana birkaç başlık yazarsanız sevinirim.teşekkürler.

hocam eğitim programımızın özellikleri olumlu ve olumsuz yönlerini ele alabilirsiniz.iletişim konusundada öğretmen-öğrenci,öğretmen-veli,veli-öğrenci arasında olan ve olması gereken iletişim şekillerini anlatabilirsiniz.

arkadaşlar Milli Eğitim Müdürlüğü TRT 4 de sabah 10 da yayınlanan Eğitim programının izlenmesi ve bu konuyla ilgili genel raporun yazılmasını istediğinden biz ayrı bir çalışma yapmıyoruz. Okul idaresi istemedi.

arkadaşım çalıştığım ilde okullara yazı geldi, öğretmenler kadrolu olarak görev yaptıkları okullarda seminere katılacaklardır diye. Bu nedenle farklı bir okul talep edemiyoruz. Geçen yıl diğer arkadaşların bahsettiği şekilde istediğin okula dilekçe veriyordun. Seminere katılıyordun. Ama biz bu sene yapamıyoruz. Sizin illerde de bu şekilde yazılar geldi mi bilmiyorum. Milli Eğitim Müdürlüğüne sorarsanız. Daha açıklayıcı bilgi verirler.

son olarak bende yazıyım..:) bizim okula öyle bir yazı gelmedi...ama araştırdım...
eğer birleştirilmiş sınıflarda öğretmenseniz istediğiniz yerde seminerinizi tamamlayabilirsiniz...

ArkadaŞlar Çok Merak Edİyorum Sİzlerİn ÇaliŞtiĞi Yerlerde Semİner ÇaliŞmalari Yapiliyormu Ve Katilim Nasil Yanİ Sİz Tatİle BaŞladiniz Mi Yoksa Benİm Gİbİ Hala ÇaliŞiyormusunuz.bİde Bİzİm Burda Yapilan Semİnerlerde Asla Okul Öncesİne YÖnelİk Bİr ÇaliŞma Yapilmiyor Buna İtİraz EttİĞİmİzde De Haklisiniz Aslinda Ama İŞte ... Gİbİ Kem KÜm Cevaplar Verİyorlar.kaÇ GÜndÜr Semİnerdeyİm Ve Konular Gayet Genel Ve Hatta DİĞer Sinif Ve BranŞ ÖĞremnelerİmİze YÖnelİk Konular İŞlenİyor,Örnekler Verİlİyor Sorunlar Dİnlenİyor.bu Konuda Ne Yapabİlİrİz Yaa..Çok sıkılıyorum Artik

iki gündür bizim okuldada vardı...

konusu yenilenen ilköğretim proğramı olduğu için okul müdürümüz önce katılıcaksınız dedi...

sonrada bizimle ilgili bir konu olmadığını öğrenince katılmayın dedi...

bööö geldi bu saçma işlerden tabiki biz de seminer mağduruyuz.gittik seminere hoca demez mi etkileşimli toplantı yapacağız diye 200 kişilik salon yalnızca 30 tane okul öncesi öğret. var ve konu ilköğretimin genel sorunları.katılım olmayınca da tehditle (okulunuza kimin katılmadığını göndereceğiz diye)öğretmen toplamaya başlıyorlar.ya ayırsınlar yetkili birisi versin bu semineri ya da bizi sefil etmesinler.yalnız değilsin yani hocam

Bizde ilk hafta okulumuzdaydık ikinci hafta bütün öğretmenler ilçeye gittik. Gamze hanımın dediği gibi sınıf sınıf ayrıldık. Raporumuzu verdik. Umarım bizlerin sorunlarını dikkate alırlar

ne güzel bir seminer programınız var hocam.değerli geçecek zamanınız..

ek ders konusundada bilgilendirme için teşekkür ederiz

bu haziran ayındaki mesleki eğitim çalışmalrı döneminde bizede yazı geldi.
2 gün boyunca sabah 08:30-13:00 arasında olacağına dair.
gittik baktık,Çiğlideki tüm öğretmenleri branşlarına göre ayrı ayrı salaonlara ayırmıslar.
her grubun başında bir müfettiş.
bizim müfettişimiz bizim alanımızdan bir bayandı.
diğer branş öğretmenleri sabah 10 da bitirip gittiler.
ama biz saat 13:00 a kadar seminerdeydik okul öncesi öğretmenleri olarak.
2 gün boyunca işlediğimiz konular sırasıyla şöyleydi arkadaşlar;
İÇERİK
1- 3-6 yaş gelişim özelliği.
2- Çocuklarda uyum sorunları.
3- Yöntem ve Teknikler
4- Yapılandırmacı eğitimde ortam.
5- Aile katılımı.
6- Okul Öncesi Programı.
7- Yıllık planlar.
8- Günlük Planlar.
9- Değerlendirme

en son kalan zamanada okul öncesi öğretmenlerinin yaşadığı sorunlar,programla ilgili yaşanan problemler falan filandı.

ahhh ahh! büyük şehirlerin farkı ortada yani..

ilgisiz toplantı ve seminerlere katılmaktan gına geldi artık, ne il milli eğitim ne de okul idaresi yapılan yanlışlıkların farkında değil maalesef.. konunun ne olduğu, kimi ilgilendirdiği falan hiç önemli değil.. emir büyük yerden deyip, salonlarda yerimizi aldık maalesef...

ArkadaŞlar Çok Merak EttİĞİm Bİr Konu Var..acaba Semİnerİmİzİ BaŞka Bİr İlde Yapabİlİyor Muyuz?

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri