Sayılar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sudezehra
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:37
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@sudezehra
Arkadaşlar burası soru için uygun mudur bilmiyorum ama yazayım yine de.
Çocuklara sayıları öğretiyorum.Şuan 5. sayıdayız ama o kadar örnek,boyama vs. yaptırdığım halde 3-4 çocuğa bu sayıları hala öğretemedim.Yani 1 sayısını bile karıştırıyor mesela.Sabretmek elde değil yani bazen :S Ne yapabilirim.Yani oyun yoluyla da denedim.İstiyorum ki hepsi öğrensin.Onlar öğrenmeden diğer sayıya geçmeyeyim vs.Bi öneriniz var mı? Yine sayılarla çalışmalar mı yaptırmalıyım? Bu kezde diğer çocuklar bu durumdan sıkılacak ...

çocukların yaş grubunu yazmamışsın. küçük yaş grubu ise zaten bir yılda ancak 5'e kadar öğrenebilirler. o da oyun veya drama türü etkinliklerle. bazen büyük yaş grubunda da zor olabiliyor. ben oyun ve dramayı kullanmanı öneririm. en azından ben oyle yapıyorum. üstelik tekrarlasan da sıkılmıyorlar.

Tskler.6 yas grubu.Normale göre ögrenmesi gerek bu yasta.Yani bu kadar okunmaya 1 cvp.. o da guzel..

arkadasım yas grubunda 6 ıse öğrenmelerı gerekıyor.mesela bır sayı uzerınde ne kadar calısıyorsunuz,eve o sayıyla ılgılı calısma kagıtları gonderıyormusun?ben duruma gore cocuklara 2 haftada bır sayıyı öğrenıyorlar eger 15-16 kısıde 1-2 kısı öğrenemıyorsa uzerınde fazla durma derım gercı benım sınırım 15 te 1 öğrencıdır :) oyun,drama,sarkı,ev kagıtları gıbı calısmalarla desteklemenı onerırım.ben goreve baslayalı tam 1 ay oldu yas grubumda tam bır secmaca yanı 4-5-6 dan olusuyor ona ragmen haftaya 3 sayısına baslayacagım ınsallah.calısmalarında basarılarr.

bazı çocuklar öğrenselerde bilmiyormuş gibi yapıp dikkat çekmeye çalışıyorlar tekrarlarla pekişecektir bide başarılı öğrencilerinizin yanına oturtarak çalışmaları görerek yapmasını sağlayın başarılar

Anasınıfı çocukları bunlar.Bilmiyomus gibi yapmazlar.Aksine önde olmak isterler.
Mufi ev içinde veriyorum sayılarla ilgili çalışmalar.2 çocuk şuan o kadar çalışma yaptığım halde bütün sayıları karıştıran.Bakalım tekrar tekrar yapacz bi seyler .Tesekkurler

mesela yere bantla bir yaz üzerinde yürüt eliyle hayali olarak bir yaptır ve simgesel olarak değil görsel olarak çalıştır.vygotsky e göre ilk beyninde o şemanın oturması gerek bu yüzden görsellik ön planda olmalı..kolay gelsin

Ben daha değişik bir yöntem uyguluyorum ve bütün çocuklarım öğrettiğim gün öğreniyor. Mesela 5 rakamı için çiziliş sırasına göre boynum göbeğim şapkam diyerek daha eğleneli ve eğitici şekilde öğretiyorum.

Ben daha değişik bir yöntem uyguluyorum ve bütün çocuklarım öğrettiğim gün öğreniyor. Mesela 5 rakamı için çiziliş sırasına göre boynum göbeğim şapkam diyerek daha eğleneli ve eğitici şekilde öğretiyorum.

hocam uyguladıgınız yöntemi daha ayrıntılı yazar mısınız? Öğrettiğiniz gün hepsini öğrenmeleri süper ama ilerleyen günlerde unuttuklarında insanın morali bozuluyor..ilk çalıştığım sene ali diye bir öğrencim vardı hiç unutmam yarıyıl tatiline kadar 1 den 5 e kadar öğretemedim. yaşı da 6 idi..aile desteği çok önemli..evde tekrar etmeleri şart..20 çocuğun hepsi aynı hızda öğrenemez..gelişimde bireysel farklılıklar ilkesini gözardı etmemek lazım..kendinizi çok fazla eleştirmeyin vecanınızı çok fazla sıkmayın..bi de o çocukların üstüne fazla gitmeyin bence..sayılara karşı korku oluşuo..ben sayı saymaya geçer geçmez uyuyan öğrencilerim olduğunu söyleyebilirim :)

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

24 Yıldır Sizlerle

24 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri