sahne çocuk oyunları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan rozinante
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:32
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@rozinante
[h=3]SAHNE ÇOCUK OYUNLARI 1[/h]

Bu aralar çocuk oyunu metinleri araştırıyorum. Çocuk tiyatroların da oynanan oyunların metinlerini okuyorum.Aralarında sahnelemek istediklerim, ya da bir oyuncu olarak rol almak istediklerim var. Böyle metinler beni daha okurken heyecanlandırıyor.Zekice yazılmış metinler daha okurken amacına ulaşmış oluyor. Bir de sırf oyun yazmış olmak için, tiyatro ve çocuk konusunda hiç bir bilgisi olmadığı halde oyun yazanlarda var. Elime geçen bu metinleri adeta sinirlenerek okuyorum. Çocuk eğitiminde bu kadar etkisi olan bir sanat dalına, hizmet etmek bir kenara, aklına her estiği konuyu ve sözü dilediğince kaleme almış bu yazarlar, çocuklara bir söz söylemekten çok, zarar verecek düşüncelere sahipler.
Aşağı da tanıtacağım kitap, ilk ve orta öğretim için sahnelenmeye uygun oyunlardır. Kitap, keyifle okuyacağınız, çocukların seveceği türden üç oyundan oluşuyor. "YAŞASIN BARIŞ", ÖZGÜRLÜK YARIŞI", "EZGİNİN GÜNCESİ".. Sene sonu gösterileri için üç ideal oyun.

Oyun İçinde Oyun, Oyun İçinde Anlatı, Radyo Oyunları, Yaşasın Barış, Ezgi´nin Güncesi, Le Seuil (Eşik) ve Vive La Paix (Yaşasın Barış) adlı kitapları yayımlanmış olan Hasan Erkek´in oyunları çeşitli dillere çevrilmiştir.

Devlet Tiyatrolarında Yaşasın Barış, İstanbul Şehir Tiyatrolarında Eşik, Eskişehir Şehir Tiyatrolarında Don Kişot´un Ruhu adlı oyunları sahnelenmiş yazarın on dolayında ödülü bulunmaktadır.

teşekkürler paylaştığınız için

zaman ayırıp okuduğunuz için ben teşekkür ederim.

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri