Sağ ve sol kavramı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kibo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:09
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@kibo
benim sağ ve sol kavramını sözel olarak çocuklara öğretmem gerekiyor.nasıl öğretebilirim ,çarşamba günü uygulamam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim.:36_3_12:

hocam ben ilk önce sağ elini çizdiriorum..daha sonra sol elini çizdiriorum..ve daha sonra istedği renkte boyattırıorum..ve sol elini yere koy,sağ elini yere koy,sağ elini havaya kaldır..gibi yönergeler vererek kavrattırıorum..veya daha öncede sınıfta kapıyı gösterek sol elim,duvarı göstererk sağ elim die kavrattırmıştım..her çocuk teker teker yapıo ve snrahep birlikte yapıolar..
umarım yardımcı olabilmişimdir..kolay gelsin=)

Ben Günlük Planımı PaylaşayıM . .

1. Serbest Zaman – Sanat Etkinliği

ÖZB: A:1, K:7
BA: A:3, K:3

Kullanılan Araç Gereçler: Parmak Boyası, Su, Resim Kâğıdı, Oyun Hamuru…

“Anlatma Yöntemi Kullanılmıştır”

Çocuklarla Selamlaştıktan Sonra Eğitimci Çocukları Masalara Yönlendirir.

Boyama Masası: Boyama İşlerinin Yapıldığı Masalardır. Boyama Yapmak İsteyenler Boyama Masasına Geçerler.

Serbest Resim Masası: Serbest Resim Yapmak İsteyenler Burada Çalışmalarını Yaparlar.

Yoğurma Masası: Oyun Hamurlarının Oynandığı Masadır. Oyun Hamuru İle Çalışmak İsteyenler Bu Masada Çalışır.

Etkinliğe Katılmak İsteyen Çocuklarla Boya Masasına Geçerler. Parmak Boyaları İle Sağ Eline Sarı Sol Eline de Kırmızı Boya Sürerler. Sağ ve Sol Eller Boyandıktan Sonra Resim Kâğıdına Tutturulur. Baskı Tamamlandıktan Sonra Eller Kaldırılarak Ortaya Renkli Bir Kelebek Çıkar.

2. Türkçe Dil – Hikâye Etkinliği

DA: A:2, K:4
A:4 K: 2,5,6,8

SDA: A:2 K:1
A:3 K:1

Kullanılan Araç Gereçler: Hikâye Kartları

“Anlatma ve Canlandırma Yöntemi Kullanılmıştır.”

Hikâye Öncesi Etkinlik: Hikâye Öncesi Etkinliğinde Eğitimci Tekerleme İle Başlar.
Tekerleme:
Ben sağ ayağımı ileri veririm söyle şöyle sallayıp yerimde dönerim
ben sol ayağımı ileri veririm söyle söyle sallayıp yerimde dönerim
ben sağ elimi ileri veririm şöyle şöyle sallayıp yerimde dönerim
ben sol elimi ileri veririm şöyle şöyle sallayıp yerimde dönerim.

Eğitimci Tarafından Birkaç Kez Tekrarlandıktan Sonra Çocuklarla Birlikte Tekerleme Söylenir.

Hikâye Etkinliği: “Karşıdan Karşıya Geçelim” Adlı Hikâye Çomak Kuklalar Yardımıyla Çocuklara Anlatılır.

Hikâye Sonrası Etkinlik: Hikâye İle İlgili Sorular Yöneltilir Çocuklara. Herkese Söz Hakkı Verilir. Beyin Fırtınası Yapılır ve Çocuklar Arasında Bir Grup Sohbeti Başlar. Sohbet Tamamlandıktan Sonra Hikâyeyi Canlandırmaları İstenir.

3. Oyun Etkinliği

PA: A:1 K:1,4
A:2, K:4

Kullanılan Araç Gereçler: Mandal, Şeker

“ Deneme ve Yanılma Yöntemi Kullanılmıştır.”

Isındırıcı Oyun: Isındırıcı Oyun Olarak Sağ, Sol Gibi Hareketlerle Jimnastik Hareketleri Yapılır.

Hareketli Oyun: “Mandalı Tak” Adlı Oyun Oynatılır.
Oyun; Bir tane Ebe Seçilir. Ebe Ortaya Alınır. Ebeden Sürekli Değişik Hareketler Yapması İstenir. Ebe Yön Değişirken Diğer Çocuklar Eğitimciden Gelen Komutları Bekler. Eğitimci “ Mandalı Arkadaşınızın Sağ Koluna Takın.” Ve ya “ Mandalı Arkadaşınızı Sol Bacağına Takın” Şeklinde Komutlar Vererek Her Çocuğa Sıra İle Bu Hak Tanınır. Oyun Böylece Devam Eder.

Dinlendirici Oyun: Çocuklar “U” Şeklinde Otururlar. Bir Ebe Seçilir. Ebenin Elinde Şeker Vardır. Ebe Ellerini Arkasına Alır ve Şekeri Sağ ve ya Sol Elinde Saklar. Diğer Çocuklarda Şekerin Hangi Elde Olduğunu Bulmaya Çalışır. Bulan Çocuk Ebe Olur. Oyun Böylece Devam Eder.

4. Okuma Yazma Etkinliği

SDA: A:15 K:1
DA: A:5 K:3
BA: A:3 K:3
A: 21 K:1

Kullanılan Araç Gereçler: Atatürk Resimleri

“ Soru Cevap Yöntemi Kullanılmıştır.”

Çocuklar Masalarına Otururlar. Eğitimcinin Elinde Atatürk Resimleri Vardır. Resimleri Teker Teker Çocuklara Göstererek Gördükleri Resimler Hakkında Yorum Yapmaları İstenir. Her Çocuğa Söz Hakkı Verilir.

Daha Sonra Çocuklara Birer Kâğıt Verilir. Odalarının Sağında Solunda Hangi Eşyalarının Olduğunu Önlerindeki Kâğıda Çizmeleri İstenir.

5. Müzik Etkinliği

SDA: A:11 K:2
DA: A:2 K:2

Kullanılan Araç Gereçler: Müzik Aletleri

“Anlatma ve Geri İletim Yöntemi Kullanılmıştır.”

Eski Şarkılar Tekrar Edilerek Ses Açma Çalışmaları Yapılır. Eski Şarkılar Söylerken Müzik Aletlerinden Yararlanılır.

“Sağ Elimde Beş Parmak, Sol Elimde Beş Parmak” Adlı Şarkı Önce Eğitimci Tarafından Birkaç Kere Tekrar Edilir. Daha Sonra Çocuklarla Birlikte Söylenir. Ve Sonra Çocuklar Şarkıyı Hep Beraber Söyler.

Şarkı:
Sağ elimde beş parmak sol elimde beş parmak
Say bak say bak
Bir iki üç dört beş
Bir iki üç dört beş
sende istersen say bak
Bir iki üç dört beş
hepsi eder on parmak
sende istersen say bak
Bir iki üç dört beş altı yedi sekiz dokuz on

bilgileriniz için çok teşekkürler.mutlaka işime yarayacaktır.

rica ederimmm=)

Rica EttiK . . . . .

canım bende sağ el hafızada kalıcı olsun diye sağ el insanlarala tokalaştığımız el dedim ve hepsiyle tokalaştım işe yaradı : )

super ..tabıkı hafızada kalır :)

ayrıca paylaşım ıcın dıger arkadaslara da tesekkurler

sizce bununla ilgili oyuncak yaapabilirmiyim ben okuma yazma etkinligim içinn oyuncak yapmam lazımda

Çok teŞekkÜr ederİm

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

24 Yıldır Sizlerle

24 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri