Renkler Ve Şekİllerle İlgİlİ Oyunum

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan şirin84
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:52
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@şirin84
RENKLER OYUNU:Hangi rengi pekiştirmek istiyorsanız çocukların el bileklerine o renkte ip bağlanır.Sonra çocuklar bileklerine kırmızı renk bağlananlar,mavi renk bağlananlar falan diye gruplara ayrılır.Yere de farklı renklerde fon kartonları konulur.Müzik açılır,müzik durduğunda çocuklar bileklerinde hangi renk varsa yerdeki aynı renk olan fon kartonlarına gidip ellerini koyarlar.

ŞEKİLLER OYUNU:Her çocuğa birer tane fon kartonlarından kesilmiş küçük geometrik şekiller verilir.Sonra çocuklar ellerindeki şekillere göre gruplara ayrılır.Üçgen grubu,kare grubu,dikdörtgen ve daire grubu diye.Yere de aynı geometrik şeklin büyükleri konulur.Yukarıdaki oyun gibi müzik açılır,durduğunda ise ellerinde hangi şekil varsa onun üzerine ellrini koyarlar.Sonra çocuklara daireler şekillerini göstersin bakalım doğrumu falan diye sorular sorulur.

BU OYUNLAR VERİLMEK İSTENEN KAVRAMLARA GÖRE GELİŞTİRİLEBİLİR...BENİM ÇOCUKLAR BU OYUNLARI ÇOK SEVDİ UMARIM SİZİNKİLER DE SEVER:)

Seloş süper bunlar:) çok eğitici...ben de bugün bunlara benzer ama sayılarla ilgili bi oyun oynattım..yarın da bunları deneyim:) teşekkürlerrr

rica ederim arkadaşlar

gerçekten güzel bir etkinlik teşekkürler.

Çok teşekkürler.. :)

Teşekkürler paylaşım için..

ben de böyle bir oyun arıyordum, teşekkürleeeeeeeeeeeerrrrrrr

ççoooooooooookkk teşekkürler paylaşım iççiiinn

Çok güzel bir paylaşım teşekkürler.

güzelmiş tşkler sayılarlada güzel olur...

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri