Raporlar Hakkında;

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan canan76
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:16
ne diyelim hayırlısı...

zorunlu eğitimde pilot iller hangileri yazarmısınız

benim görevli olduğum okulun tek anasınıfı var. 3 yıldır ortalama 15 öğrenciyle çalışıyorum. 1. sınıflara ise toplamda 75-80 öğrenci kaydoluyor. okulumuzun altında toprak bir saha var.müdürümüz oraya ikinci bir bina yapılması için çalışıyor, anaokulu ve spor salonu gibi. rapor bizden de istendi, ben hazırlamadım ama sanırım müd. yard. hazırlayacaktı. ben de nitelikler ve gerekli alt yapı oluşturulmadan böyle büyük bir adım atılmasının endişesini yaşıyorum...

pilot illeri tam olarak bilmiyorum ama büyük şehirleri seçtiklerini sanıyorum,MEB in sitesinde açıklanıyor olabilir,ben bakmadım.bu rapor için cuma günü son gündü ben teslim ettim,ne diyeyim hakkımızda hayırlısı olsun...zümre başkanları toplantısında da bu konu konuşuldu,herkes aynı endişeleri taşıyor...ben seneye 45 kişilik sınıflara hazırlıklı olalım diyorum,böyle giderse devlet okullarında o.ö. eğitimin sadece adı kalacak,özel okullar bizim için bile daha cazip olacak galiba...

arkadaşlar hangi illerin bu kapsamda olduğunu belirtir misiniz ben kayserideyim buradada zorunlumu

arkadaşlar bu raporu hazırlayan varmı
hazırlayanlar neler yazdıklarını bizlerle paylaşırlarsa seviniriz.

ben hazırladım teslim ettim,kitaba uydurarak bu kono hakkındaki kişisel görüşlerimi yazdım,zaten gelen kağıtta ne istediklerini yazmışlar,5madde var,bu maddelere göre yazdım...okulun durumu,fiziki şartlar,ekonomik şartlar,öğretmen durumu,öğrenci sayısı,1.sınıflara kayıttaki sayılar ya da çevredeki 5yaşını doldurmuş çocuk sayısı,kullanılabilecek boş bina,alan v.b. var mı,sponsor bulunabilir mi,acil önlemler olarak neler yapılabilir?bu gibi konularla ilgili bir rapordu,yazdım bi şeyler gönderdim ama bence karar çoktan verilmiş ve anladığım kadarıyla kaliteli eğitimmiş,eğitimde şartların iyileştirilmesiymiş bu kararı verenlerin umurunda değil maalesef

Bence bir sınıfta 20 den fazla öğrenci olmamalı. Neden mi?Bu çocuklar küçük. Bir etkinliği, bir deneyi yapmak, bir dramatizasyonda rol almak bir soruyu cevaplamak ya da bir soru sormak için 20 den fazla öğrenciyi bekleyemez.Beklerse ne etkinlikten zevk alır ne de etkinlik o çocukların hayatlarına bir katkıda bulunur.Yapılan etkinlikler kesme yapıştırma yada boyamadan ileri gidemez.Önemli olan sınıf mevcudunu arttırmak değil eğitimi kaliteli hale getirmektir. Okul öncesi eğitimin bir farkı olmalı artık anne babalarda çocuğuna boyama kitabı alıp ona boyama yapmayı öğretiyor. Eğer çocuk okul öncesi eğitimi alacaksa bu başta drama. deney, gezi gözlem, kaliteki oyunlar vb. etkinliklerle olmalı. Kalabalık sınıflarda gürültüden ve şikayetten başka bişey olmaz bence ( çocuklar o arkadaşım kedi oldu ben neden olamıyorum der çünkü ) Bu iş başta yöneticilere sonra akademisyenlere daha sonrada bizlere düşer. Bizler okul öncesi eğitimini kaliteli hale getirebilecek insanlarız. Ayrıca ülkemiz şartlarında okul öncesi eğitiminin zorunlu olması zor bence.

benden kimse rapor istemedi.sadece 5 6 yaşı istediler.yaptıkları çok yanlış bence önce temeli oluşturmalıydılar.aidatlar kalkıyomu zorunlu olunca.bence kalkmamalı.valla tam bu sene tayin isterim diyodum zorunlu olunca vazgeçtim.bence köy öğretmenleri bende dahil daha şanslı olacak.öğrenci sayım bu sene az gelecek senede az gözüküyo.allahtan çalıştığım köy eğitime önem veriyo malzeme olarak sıkıntı çekmiyorum.eee arkadaşlar bundan sonra allah yardımcınız olsun.bakıcıyız ya herkes yollar şlimdi çocuğunu

arkadaşlar bu yazıya yazdığınız raporu foruma yükleyip link verebilirmisiniz.

yada direk burayada ekleyebilirsiniz.

bizim müdür bu gelen yazıyı bulamıyor:(
ne bildim güleceğimi,ne bildim ağlayacağımı:((
bu müdürler hep böyle oluyor anlaşılan:)))

merhaba ben de raporu hazırladım ama öyle dedikleri gibi mahalleyi dolaşarak değil.Okul idaresinin yaptığı duyuru sonucu 5 yaşında çocuğu olan kimliğini getirdi hemen fotokopisini aldık.(güzel bir bahane bulun -yardım yapılabilir gibi-) ayrıca rapora mahalle gezilirken yazılı ve sözlü olarak o.ö. eğitimin öneminden bahsedildi, aileler bilgilendirildi diye de ekledim. Bu kadar kendilerinin yapması gereken işi öğretmene yüklüyorlar.Kolay gelsin

tek tek illerin isimlerini bilmiyorum arkadaşım,ama bildiğim buyıl pilot olarak büyükşehirlerin bu uygulamaya geçeceğidir.Zorunlu olursa aidat kesinlikle kalkar ve bizden rapor isteyen olmadı.bende Eskişehir'deyim bizde geçiyoruz 5 yaşta zorunluya ,3-4 yaşdan aidat alınacak artık,ya da bu uygulamayı getirenler okulun masraflarını üstlenecek.........

ben bu yıl doğum iznindeyim.geçenlerde okula uğradım ve o zaman duydum.buyuk ıhtımalle bu yıl uygulama gercekleşecek.nasıl olacağını hayal bıleedemıyorum.bu yıl 1.sınıflara300 kayıtoldu.yanı yaklaşık 300 çocuk önumuzdekı yıl anasınıfına gelecek.3 sınıfımzvar dekı 150 öğrencıye yer buldun gerısı noolcak.seyreyle curcunayı.okulu özlemıştim amaartık mıdeme sancılar gırıyo.velılerın çoğu önemıne ınandıklarından değil başlarından savmak için gönderecekler.mudurler artık anasınıfından gelır elde edemedıklerı ıcın artık hıc özenmeyecekler.'tımarhaneye hoş geldınız sevgılı cocuk bakıcıları'

benden kimse rapor istemedi.sadece 5 6 yaşı istediler.yaptıkları çok yanlış bence önce temeli oluşturmalıydılar.aidatlar kalkıyomu zorunlu olunca.bence kalkmamalı.valla tam bu sene tayin isterim diyodum zorunlu olunca vazgeçtim.bence köy öğretmenleri bende dahil daha şanslı olacak.öğrenci sayım bu sene az gelecek senede az gözüküyo.allahtan çalıştığım köy eğitime önem veriyo malzeme olarak sıkıntı çekmiyorum.eee arkadaşlar bundan sonra allah yardımcınız olsun.bakıcıyız ya herkes yollar şlimdi çocuğunu
Hocam bende Adıyamanda çalışıyorum Adıyaman bu pilot illerden biri mi?

ya kaç senedir zorunlu olacak falan dedi durdular ve zaten kaç senedir bizimde en büyük handikapımız "ya tamam zorunlu olsun iyi hoşta veli madem zorunlu ben aidat vermem derse ne olacak idi" kaçınılmaz olan yaşanacak anlaşılan deneyecekler pilot seçip baktılar ki altından kalkamıyorlar uygulama sona erecek yok bir şekilde kaynaklar sağlandı uygulama devam edecek iyi tamam deneyelim görelim de arkadaşlar bizlerin bu forumda buluşarak bir karar birliğine varıp bu konuları bir şekilde bakanlığa gerek fakülte hocalarımızla gerekse yazılı şekilde rapor etmeliyiz ,bu konuda bir girişim yapsak keşke,,işin içinde işi yapan bizleriz ve onlar bunlardan,sıkıntılardan habersizler bişeyler yapıp genel müdürlüğe ve ordan da bakanlığa duyurmalıyız çok elzem konuları,yoksa burda yazışmak çözüm üretmiyor,sadece bizi anlayanları bulup rahatlatıyor bişeyler yapalım o kadar çok konuda genel müdürlüğün bilmediği şeyler varki gelenekselleştirlmiş şenliklerin içeriği çocukların gösteri amaçlı kullanılması gibi daha aklıma şu an gelmeyen bir çok konuda genel müdürlüğe fakültedeki profösörlere bunları duyurabilsek keşke...

Pİlot İller Arasinda Mardİn Varmi TŞk

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

24 Yıldır Sizlerle

24 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri