Prof.Dr.Berrin AKMAN

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Selçuk Aydın
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 7:08

Selçuk Aydın

Akademisyen
Yönetici
Puanları 48
Solutions 0
Tepki Skoru
47
@Selçuk Aydın

AKADEMİK ve MESLEKİ ÖZGEÇMİŞ:

Akademik Görevler
2004- Prof.Dr.Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Okulöncesi Eğitimi Ana Bilim Dalı, 2004

2000-2004 Doçent Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Okul Öncesi Eğitim Anabilim Dalı

1997-1999- Doçent. Hacettepe Üniversitesi Ev Ekonomisi Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü

1995-1997 Yardımcı Doçent Hacettepe Üniversitesi Ev Ekonomisi Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü

1992-1995 Araştırma Görevlisi Hacettepe Üniversitesi Ev Ekonomisi Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü

Üniversite Dışı Görevler

2006- TED Bilim Kurulu Başkanı

1991-1992 (Ocak) T.R.T. Kurumu Televizyon Dairesi Başkanlığı Yayın Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü'nde araştırmacı.

1991 Stanford Üniversitesi'nde ziyaretçi intern

1990 Tokyo Üniversitesi ve NHK Televizyonunda ziyaretçi

1988-1991 T.R.T. Kurumu Ankara Televizyonu Çocuk Programları Müdürlüğü'nce yürütülen Susam Sokağı programında araştırmacı.

1986 İngiltere Exeter bulunan "Otistik Çocuklar Merkezi"nde (Center for Autistic Children) ziyaretçi intern.

1986-1988 (Ekim) İlkadım Anaokulunda sınıf uzmanı.

ULUSAL VE ULUSLARARASI KONGRELERDE SUNULMUŞ VE YAYIMLANMIŞ BİLDİRİLER:

Akman, Berrin; Yangın Banu; Usluel-Koçak Yasemin, Kargı Eda, Baş Turgay, Çelen Nilgün; Şanlı Murat (2006) ;" Toplumsal Duyarlılık ve Sosyal Hizmet " I. Uluslarası Sosyal Hizmetler Sempozyumu , Antalya-Türkiye ( 9-12 Nisan 2006)

Kargı Eda;Akman Berrin.(2006) "Üniversiteli Gençlerin Bakış Açısıyla Aile İçi Sorunlar " I. Uluslarası Sosyal Hizmetler Sempozyumu , Antalya-Türkiye ( 9-12 Nisan 2006)

Akman, Berrin; Kargı Eda; Özden, Zeynep; Okyay, Özlem; (2006). "Aileelrin ve Çocukların Davranışlarında Şiddet." I. Şiddet ve Okul: Okul ve Çevresinde Çocuğa Yönelik Şiddet ve Alınabilecek Tedbirler Sempozyumu (Uluslararsı Katılımlı) İstanbul (28-31Mart 2006).

Akman, Berrin; Çörtü, Figen; Özden, Zeynep; Okyay, Özlem; (2005). "Analysis of Effect of Children's Learning Styles on Their Concept Development." 9 th European Congress of Psychology, Granada, Spain (3-8 July 2005).

Kargı Eda;Akman Berrin.(2005) Father's Causal Attributions About Their Children's Success." 9 th European Congress of Psychology, Granada, Spain (3-8 July 2005).

Akman, Berrin; Çörtü, Figen; Özden, Zeynep; Okyay, Özlem; (2004). Effect of the Parental Attitudes in Children's Perception of family Environment. "Quality of Life and Psychology" 1 st International Conference of The Psychological Society of Northern Greece Thessaloniki, Greece (3-5 December 2004).

Akman, Berrin; Çörtü, Figen; Özden, Zeynep; Okyay, Özlem; Gülay, Hülya (2004). 7-9 Year Old Children's Perception of Family Environment. VIIth European Conference on Psychological Assessment, Malaga, Spain (1-4 April 2004).

Akman, Berrin; Çörtü, Figen; Özden, Zeynep; Okyay, Özlem (2004). Okulöncesi Öğretmenlerinin Sınıf Yönetimi Profillerinin İncelenmesi. I. Uluslararası Okulöncesi Eğitim Kongresi: Okulöncesi Eğitimde Yeni Fırsatlar, Marmara Üniversitesi, Kültür Okulları Salonları, İstanbul (30 Haziran-3 Temmuz 2004).

Gülay, Hülya; Akman, Berrin (2004). Korunmaya Muhtaç 5-6 Yaş Çocuklarının Sosyal Becerilerinin İncelenmesi I. Uluslararası Okulöncesi Eğitim Kongresi: Okulöncesi Eğitimde Yeni Fırsatlar, Marmara Üniversitesi, Kültür Okulları Salonları, İstanbul (30 Haziran-3 Temmuz 2004).

Akman, Berrin; Kargı, Eda (2004). Hukukçuların Boşanma Sürecinde Çocuğun Korunma Hakkına İlişkin Görüşleri. I. Sosyal Hizmetler Şurası: Türkiye'de Sosyal Refah Politikaları Çerçevesinde Sosyal Hizmetler, Dedeman Oteli, Ankara, sayfa: 201-211 (19-21 Nisan 2004).

Akman, Berrin; Baç-Karaaslan, B. Tuğba; Çelebi-Öncü, Elif; Güler, Tülin (2003). Okulöncesi Dönemdeki Çocukların Duygusal Yüz İfadelerini Algılama Becerileri. IV. Ulusal Çocuk Kültürü Kongresi: Cumhuriyet'in 80. Yılında Disiplinlerarası Bakışla Türkiye'de Çocuk, Ankara Üniversitesi, ATAUM salonları, Ankara (15-17 Ekim 2003).

Üstün, Elif; Akman, Berrin (2003). Different Socio Economic Status of Children's Literacy Skills and Their Reading-Writing Environments. OMEP 2003 World Council and Conference, Kuşadası, Turkey, 5-11 October 2003, sayfa: 223-224.

Akman, Berrin; Üstün, Elif; Kargı, Eda (2003). The Importance of Teaching Social Skills to Handicapped Children. OMEP 2003 World Council and Conference, Kuşadası, Turkey, 5-11 October 2003, sayfa: 220-222.

Üstün, Elif; Akman, Berrin; Uyanık, Gülden (2000). Pre-school Quality: A Comparative Study. 10th European Conference on Quality in Early Childhood Education, London, England (29 August-1 September 2000).

Akman, Berrin; Uyanık, Gülden; Uzun, Dilber (2000). Concept Development in 6 Year Old Children: Orphans vs Children with Families. 10th European Conference on Quality in Early Childhood Education, London, England (29 August-1 September 2000).

Üstün, Elif; Akman, Berrin; Uyanık, Gülden (1999). Evaluation of Readiness for Elementary Education of 6 Years Old Children From Different Socioeconomic Status. 9th European Conference on Quality in Early Childhood Education, Helsinki, Finland (1-4 September 1999).

Akman, Berrin; İpek, Arzu; Uyanık, Gülden (1999). Evaluation of Concept Development in Children of Age 6 Attending Kindergartens with Different Curricula. 9th European Conference on Quality in Early Childhood Education, Helsinki, Finland (1-4 September 1999).

HAKEMLİ DERGİLERDE YAYIMLANMIŞ MAKALELER:

Pepele Merve; Akman, Berrin (2006). Okul Öncesi Öğretmenlerinin Fen Eğitimine Karşı Gösterdikleri Tutumlar Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, sayı:30

Akman, Berrin; Baç-Karaaslan, B. Tuğba;; Güler, Tülin Çelebi-Öncü, Elif (2006). A Study On The Color Preferences Of Pre-School Children In Their Facial Expression Drawings Eğitim ve Bilim

Üstün, Elif; Erkan, Semra; Akman, Berrin (2004). Türkiye'de Okulöncesi Öğretmenliği Öğrencilerinin Öğretmenlik Mesleğine Yönelik Tutumlarının İncelenmesi. Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, sayı: 10, 129-136.

Uyanık, Gülden; Akman, Berrin (2004). Farklı Sosyo-ekonomik Düzeydeki Lise Öğrencilerinin Benlik Saygısı Düzeylerinin İncelenmesi. Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi sayı: 14, 1,134-139.

IV. Ulusal Çocuk Kültürü Kongresi: Cumhuriyet'in 80. Yılında Disiplinlerarası Bakışla Türkiye'de Çocuk, Ankara Üniversitesi, ATAUM salonları, Ankara (15-17 Ekim 2003).

Akman, Berrin (2003). Okulöncesinde Fen Eğitimi. Yaşadıkça Eğitim, sayı: 79, 14-16.

Akman, Berrin; Üstün, Elif; Güler, Tülin (2003). 6 Yaş Çocuklarının Bilim Süreçlerini Kullanma Yetenekleri. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, sayı: 24, 11-14.

Kargı, Eda; Akman, Berrin (2003). Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğuna Sahip Üstün Yetenekli Çocuklar. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, sayı: 24, 212-214.

Üstün, Elif; Akman, Berrin (2003). Üç Yaş Grubu Çocuklarda Kavram Gelişimi. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, sayı: 24, 137-141.

Akman, Berrin (2002) Korunmaya Muhtaç Çocuklarla Ailesi ile Yaşayan Çocukların Kavram Gelişimlerinin ve Okula Hazırbulunuşluk Düzeylerinin Karşılaştırılması. Toplum ve Sosyal Hizmet, cilt: 13, sayı: 1, 74-85.

Erkan, Semra; Tuğrul, Belma; Üstün, Elif; Akman, Berrin; Şendoğdu, Mine; Kargı, Eda; Boz, Menekşe; Güler, Tülin (2002). Okulöncesi Öğretmenliği Öğrencilerine Ait Türkiye Profil Araştırması. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, sayı: 23, 108-116.

Üstün, Elif; Akman, Berrin (2002). Korunmaya Muhtaç Çocukların Benlik Algısının İncelenmesi. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, sayı: 23, 229-233.

Akman, Berrin (2002). Okulöncesi Dönemde Matematik. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, sayı: 23, 244-248.

Arı, Meziyet; Bayhan, Pınar; Üstün, Elif; Akman, Berrin (2002). Farklı Sosyo-Ekonomik Düzeydeki 6-8 Yaş Çocuklarının Gelişimsel Değerlendirilmesi. Journal of Qafqaz University, vol: 9, 103-112.

Akkoyunlu, Buket; Akman, Berrin; Tuğrul, Belma (2002). Investigation of Kindergarten Children's Computer Literacy Skills. Journal of Qafqaz University, vol: 9, 43-52.

Tuğrul, Belma; Üstün, Elif; Akman, Berrin; Erkan, Semra; Şendoğdu, Mine Canan (2001). Okulöncesi Öğretmenlerinin Özel Eğitime Gereksinim Duyan Çocukların Normal Yaşıtlarıyla Kaynaştırılmasına İlişkin Görüşlerinin İncelenmesi. Ufkun Ötesi, cilt: 1, sayı: 2, 27-40.

Arı, Meziyet; Bayhan, Pınar; Üstün, Elif; Akman, Berrin (2001). Comparison of the Perception of Family Concept Among the Children Aged 4-9 Who Live With Their Families and Orphan Children in the Same Age. Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Dergisi, cilt: 1, sayı: 4-5, 46-58.

Akman, Berrin; İpek, Arzu; Uyanık, Gülden (2000). Examination of the Conceptual Development of Children At Six Years Age Attending Kindergarten. International Journal of Early Years Education, vol: 8, no: 3, 227-234.

Üstün, Elif; Akman, Berrin; Uyanık, Gülden (2000). An Evaluation of Readiness for Elementary Education of 6 Year-Old Children from Different Socio-Economic Backgrounds. Eğitim ve Bilim Dergisi, cilt: 25, sayı: 116, 54-58.

Arı, Meziyet; Üstün, Elif; Akman, Berrin (2000). A Study on the Cognitive Index in Children Aged 6 to 8. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, sayı: 19, 15-19.

Akman, Berrin; Uzun, Dilber (2000). Bilim ve Çocuk. Sosyal Hizmetler Dergisi, cilt: 1, sayı: 11, 1-4.

KİTAPLAR

Akman, Berrin;Çelebi-Öncü,Elif; Güler, Tülin; Baç-Karaaslan,Tuğba(2006).

Çocuklarla Mutfakta Eğlence, Epsilon Yayıncılık, İstanbul

Akman, Berrin; İpek, Arzu; Uyanık, Gülden (2000). Okulöncesi Dönemde Matematik Etkinlikleri, Epsilon Yayıncılık, İstanbul

gülüşünden belli değil mi nasıl canayakın, sevgi dolu, pırlanta kalpli bir insan olduğu. ama hocam ben mezun oluyorum kim bana 'tatlişim' diyecek bundan sonra. umarım birgün bu sayfayı görme fırsatınız olur da içinizden bu sözü geçirirsiniz ben de o güzel sesinizi yanıbaşımda duyarım. size minnettarım. sizi çok seviyorum

Ben de bütün hocalarımı çok özledim:( Berrin Hoca da çok değerli bi hoca...Emeği çok...saygılar sevgiler....

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri