Solutions
0
- Tepki Skoru
- 47

AKADEMİK ve MESLEKİ ÖZGEÇMİŞ:
Akademik Görevler
2004- Prof.Dr.Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Okulöncesi Eğitimi Ana Bilim Dalı, 2004
2000-2004 Doçent Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Okul Öncesi Eğitim Anabilim Dalı
1997-1999- Doçent. Hacettepe Üniversitesi Ev Ekonomisi Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü
1995-1997 Yardımcı Doçent Hacettepe Üniversitesi Ev Ekonomisi Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü
1992-1995 Araştırma Görevlisi Hacettepe Üniversitesi Ev Ekonomisi Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü
Üniversite Dışı Görevler
2006- TED Bilim Kurulu Başkanı
1991-1992 (Ocak) T.R.T. Kurumu Televizyon Dairesi Başkanlığı Yayın Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü'nde araştırmacı.
1991 Stanford Üniversitesi'nde ziyaretçi intern
1990 Tokyo Üniversitesi ve NHK Televizyonunda ziyaretçi
1988-1991 T.R.T. Kurumu Ankara Televizyonu Çocuk Programları Müdürlüğü'nce yürütülen Susam Sokağı programında araştırmacı.
1986 İngiltere Exeter bulunan "Otistik Çocuklar Merkezi"nde (Center for Autistic Children) ziyaretçi intern.
1986-1988 (Ekim) İlkadım Anaokulunda sınıf uzmanı.
ULUSAL VE ULUSLARARASI KONGRELERDE SUNULMUŞ VE YAYIMLANMIŞ BİLDİRİLER:
Akman, Berrin; Yangın Banu; Usluel-Koçak Yasemin, Kargı Eda, Baş Turgay, Çelen Nilgün; Şanlı Murat (2006) ;" Toplumsal Duyarlılık ve Sosyal Hizmet " I. Uluslarası Sosyal Hizmetler Sempozyumu , Antalya-Türkiye ( 9-12 Nisan 2006)
Kargı Eda;Akman Berrin.(2006) "Üniversiteli Gençlerin Bakış Açısıyla Aile İçi Sorunlar " I. Uluslarası Sosyal Hizmetler Sempozyumu , Antalya-Türkiye ( 9-12 Nisan 2006)
Akman, Berrin; Kargı Eda; Özden, Zeynep; Okyay, Özlem; (2006). "Aileelrin ve Çocukların Davranışlarında Şiddet." I. Şiddet ve Okul: Okul ve Çevresinde Çocuğa Yönelik Şiddet ve Alınabilecek Tedbirler Sempozyumu (Uluslararsı Katılımlı) İstanbul (28-31Mart 2006).
Akman, Berrin; Çörtü, Figen; Özden, Zeynep; Okyay, Özlem; (2005). "Analysis of Effect of Children's Learning Styles on Their Concept Development." 9 th European Congress of Psychology, Granada, Spain (3-8 July 2005).
Kargı Eda;Akman Berrin.(2005) Father's Causal Attributions About Their Children's Success." 9 th European Congress of Psychology, Granada, Spain (3-8 July 2005).
Akman, Berrin; Çörtü, Figen; Özden, Zeynep; Okyay, Özlem; (2004). Effect of the Parental Attitudes in Children's Perception of family Environment. "Quality of Life and Psychology" 1 st International Conference of The Psychological Society of Northern Greece Thessaloniki, Greece (3-5 December 2004).
Akman, Berrin; Çörtü, Figen; Özden, Zeynep; Okyay, Özlem; Gülay, Hülya (2004). 7-9 Year Old Children's Perception of Family Environment. VIIth European Conference on Psychological Assessment, Malaga, Spain (1-4 April 2004).
Akman, Berrin; Çörtü, Figen; Özden, Zeynep; Okyay, Özlem (2004). Okulöncesi Öğretmenlerinin Sınıf Yönetimi Profillerinin İncelenmesi. I. Uluslararası Okulöncesi Eğitim Kongresi: Okulöncesi Eğitimde Yeni Fırsatlar, Marmara Üniversitesi, Kültür Okulları Salonları, İstanbul (30 Haziran-3 Temmuz 2004).
Gülay, Hülya; Akman, Berrin (2004). Korunmaya Muhtaç 5-6 Yaş Çocuklarının Sosyal Becerilerinin İncelenmesi I. Uluslararası Okulöncesi Eğitim Kongresi: Okulöncesi Eğitimde Yeni Fırsatlar, Marmara Üniversitesi, Kültür Okulları Salonları, İstanbul (30 Haziran-3 Temmuz 2004).
Akman, Berrin; Kargı, Eda (2004). Hukukçuların Boşanma Sürecinde Çocuğun Korunma Hakkına İlişkin Görüşleri. I. Sosyal Hizmetler Şurası: Türkiye'de Sosyal Refah Politikaları Çerçevesinde Sosyal Hizmetler, Dedeman Oteli, Ankara, sayfa: 201-211 (19-21 Nisan 2004).
Akman, Berrin; Baç-Karaaslan, B. Tuğba; Çelebi-Öncü, Elif; Güler, Tülin (2003). Okulöncesi Dönemdeki Çocukların Duygusal Yüz İfadelerini Algılama Becerileri. IV. Ulusal Çocuk Kültürü Kongresi: Cumhuriyet'in 80. Yılında Disiplinlerarası Bakışla Türkiye'de Çocuk, Ankara Üniversitesi, ATAUM salonları, Ankara (15-17 Ekim 2003).
Üstün, Elif; Akman, Berrin (2003). Different Socio Economic Status of Children's Literacy Skills and Their Reading-Writing Environments. OMEP 2003 World Council and Conference, Kuşadası, Turkey, 5-11 October 2003, sayfa: 223-224.
Akman, Berrin; Üstün, Elif; Kargı, Eda (2003). The Importance of Teaching Social Skills to Handicapped Children. OMEP 2003 World Council and Conference, Kuşadası, Turkey, 5-11 October 2003, sayfa: 220-222.
Üstün, Elif; Akman, Berrin; Uyanık, Gülden (2000). Pre-school Quality: A Comparative Study. 10th European Conference on Quality in Early Childhood Education, London, England (29 August-1 September 2000).
Akman, Berrin; Uyanık, Gülden; Uzun, Dilber (2000). Concept Development in 6 Year Old Children: Orphans vs Children with Families. 10th European Conference on Quality in Early Childhood Education, London, England (29 August-1 September 2000).
Üstün, Elif; Akman, Berrin; Uyanık, Gülden (1999). Evaluation of Readiness for Elementary Education of 6 Years Old Children From Different Socioeconomic Status. 9th European Conference on Quality in Early Childhood Education, Helsinki, Finland (1-4 September 1999).
Akman, Berrin; İpek, Arzu; Uyanık, Gülden (1999). Evaluation of Concept Development in Children of Age 6 Attending Kindergartens with Different Curricula. 9th European Conference on Quality in Early Childhood Education, Helsinki, Finland (1-4 September 1999).
HAKEMLİ DERGİLERDE YAYIMLANMIŞ MAKALELER:
Pepele Merve; Akman, Berrin (2006). Okul Öncesi Öğretmenlerinin Fen Eğitimine Karşı Gösterdikleri Tutumlar Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, sayı:30
Akman, Berrin; Baç-Karaaslan, B. Tuğba;; Güler, Tülin Çelebi-Öncü, Elif (2006). A Study On The Color Preferences Of Pre-School Children In Their Facial Expression Drawings Eğitim ve Bilim
Üstün, Elif; Erkan, Semra; Akman, Berrin (2004). Türkiye'de Okulöncesi Öğretmenliği Öğrencilerinin Öğretmenlik Mesleğine Yönelik Tutumlarının İncelenmesi. Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, sayı: 10, 129-136.
Uyanık, Gülden; Akman, Berrin (2004). Farklı Sosyo-ekonomik Düzeydeki Lise Öğrencilerinin Benlik Saygısı Düzeylerinin İncelenmesi. Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi sayı: 14, 1,134-139.
IV. Ulusal Çocuk Kültürü Kongresi: Cumhuriyet'in 80. Yılında Disiplinlerarası Bakışla Türkiye'de Çocuk, Ankara Üniversitesi, ATAUM salonları, Ankara (15-17 Ekim 2003).
Akman, Berrin (2003). Okulöncesinde Fen Eğitimi. Yaşadıkça Eğitim, sayı: 79, 14-16.
Akman, Berrin; Üstün, Elif; Güler, Tülin (2003). 6 Yaş Çocuklarının Bilim Süreçlerini Kullanma Yetenekleri. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, sayı: 24, 11-14.
Kargı, Eda; Akman, Berrin (2003). Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğuna Sahip Üstün Yetenekli Çocuklar. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, sayı: 24, 212-214.
Üstün, Elif; Akman, Berrin (2003). Üç Yaş Grubu Çocuklarda Kavram Gelişimi. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, sayı: 24, 137-141.
Akman, Berrin (2002) Korunmaya Muhtaç Çocuklarla Ailesi ile Yaşayan Çocukların Kavram Gelişimlerinin ve Okula Hazırbulunuşluk Düzeylerinin Karşılaştırılması. Toplum ve Sosyal Hizmet, cilt: 13, sayı: 1, 74-85.
Erkan, Semra; Tuğrul, Belma; Üstün, Elif; Akman, Berrin; Şendoğdu, Mine; Kargı, Eda; Boz, Menekşe; Güler, Tülin (2002). Okulöncesi Öğretmenliği Öğrencilerine Ait Türkiye Profil Araştırması. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, sayı: 23, 108-116.
Üstün, Elif; Akman, Berrin (2002). Korunmaya Muhtaç Çocukların Benlik Algısının İncelenmesi. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, sayı: 23, 229-233.
Akman, Berrin (2002). Okulöncesi Dönemde Matematik. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, sayı: 23, 244-248.
Arı, Meziyet; Bayhan, Pınar; Üstün, Elif; Akman, Berrin (2002). Farklı Sosyo-Ekonomik Düzeydeki 6-8 Yaş Çocuklarının Gelişimsel Değerlendirilmesi. Journal of Qafqaz University, vol: 9, 103-112.
Akkoyunlu, Buket; Akman, Berrin; Tuğrul, Belma (2002). Investigation of Kindergarten Children's Computer Literacy Skills. Journal of Qafqaz University, vol: 9, 43-52.
Tuğrul, Belma; Üstün, Elif; Akman, Berrin; Erkan, Semra; Şendoğdu, Mine Canan (2001). Okulöncesi Öğretmenlerinin Özel Eğitime Gereksinim Duyan Çocukların Normal Yaşıtlarıyla Kaynaştırılmasına İlişkin Görüşlerinin İncelenmesi. Ufkun Ötesi, cilt: 1, sayı: 2, 27-40.
Arı, Meziyet; Bayhan, Pınar; Üstün, Elif; Akman, Berrin (2001). Comparison of the Perception of Family Concept Among the Children Aged 4-9 Who Live With Their Families and Orphan Children in the Same Age. Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Dergisi, cilt: 1, sayı: 4-5, 46-58.
Akman, Berrin; İpek, Arzu; Uyanık, Gülden (2000). Examination of the Conceptual Development of Children At Six Years Age Attending Kindergarten. International Journal of Early Years Education, vol: 8, no: 3, 227-234.
Üstün, Elif; Akman, Berrin; Uyanık, Gülden (2000). An Evaluation of Readiness for Elementary Education of 6 Year-Old Children from Different Socio-Economic Backgrounds. Eğitim ve Bilim Dergisi, cilt: 25, sayı: 116, 54-58.
Arı, Meziyet; Üstün, Elif; Akman, Berrin (2000). A Study on the Cognitive Index in Children Aged 6 to 8. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, sayı: 19, 15-19.
Akman, Berrin; Uzun, Dilber (2000). Bilim ve Çocuk. Sosyal Hizmetler Dergisi, cilt: 1, sayı: 11, 1-4.
KİTAPLAR
Akman, Berrin;Çelebi-Öncü,Elif; Güler, Tülin; Baç-Karaaslan,Tuğba(2006).
Çocuklarla Mutfakta Eğlence, Epsilon Yayıncılık, İstanbul
Akman, Berrin; İpek, Arzu; Uyanık, Gülden (2000). Okulöncesi Dönemde Matematik Etkinlikleri, Epsilon Yayıncılık, İstanbul