Parmak emmeden nasıl vaz geçirebilirim.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ferhan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:26
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@ferhan
merhabalar bir öğrencim 6 yaşında gece yatarken parmagını emiyor küçüklükten beri emiyormuş ne yaptıysam bıraktıramadım parmagını emmeden uyuyamıyomuş ve çok duygusal bir çocuk kırmaktan korktugum için fazla bişey diyemiyorum.bir öğrencimde 4 yaşında oda yatarken parmagını emiyor sınıfta bi an boş kaldılar mı yada fırsat buldular mı hemen parmağını emiyolar.bana tavsiyelerde bulunabilir misiniz napabilirim parmak emme alışkanlıgını ortadan kaldırmak için cevaplarınızı bekliyorum..............

hala kimse cevap vermedi bana..........

canım ben 27 yaşındayım hala parmağımı emiyorum. hiçde bu durum beni rahatsız etmıyor.tabi çok temiz olmanız gerekiyo önce hijyen......... parmağım falanda incelmedi... tabi bütün gün emmiyorum..ağladığım zaman uyurken..yorgunken..onun dışında hiç emmiyorum

canım ben 27 yaşındayım hala parmağımı emiyorum. hiçde bu durum beni rahatsız etmıyor.tabi çok temiz olmanız gerekiyo önce hijyen......... parmağım falanda incelmedi... tabi bütün gün emmiyorum..ağladığım zaman uyurken..yorgunken..onun dışında hiç emmiyorum[/QUOT espiri yapıyosunuz değil mi?

parmak emme, tırnak yeme gibi davranışların altında psikolojik sorunlar vardır. çocuğun güven eksikliğinden kaynaklanabilir. duygusal anlamda desteğe ihtiyacı vardır. önce bu sorunun neden kaynaklandığını çözmeye çalışın.. anne-babayla görüşebilirsiniz. bir de acı ojeler var diye duymuştum, nerden temin edileceğini bilmiyorum ama işe yarayabilir..

asos1907 arkadaşım şaka yapmıyosa eğer, ona sorabilirsin, neden parmak emiyor, parmak emdiğinde kedini nasıl hissediyor, hangi ihtiyacını karşılıyor.. verdiği cevaplar belki sorunun kökenine inmene yardımcı olabilir..

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri