Özel eğitim zor mu?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Rosemary
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:04
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@Rosemary
Arkadaşlar ben daha önce de yazmıştım, orası olmadı. Şuanda bir başka rehabilitasyon merkeziyle anlaşma aşamasındayım fakat çekincelerim var. Branşımı çok sevmeme ramen "ücretli öğretmenlik" yapmamayı tercih ediyorum, bu yüzden özel eğitime yöneldim. Beni yarın son kararım için arayacaklar onlara ne diyeceğimi bilemiyorum? Örnenğin onlara ne sormalıyım? Şartların genelini bilmediğim için sadece fiyat ve günleri konuşabildik, fakat eğtm konusunu, öğrencilerin durumunu konuşmadık. Bu konuda neleri sorabilirim?
Bu arada teklifleri 1.800, cumartesi pazar yok. aslında şartlar çok iyi.
Çocuklar çok yorucu oluyor mu? Öğreniğin kavram öğretimi sırasında, dikkat eksikliği olan bir çocuğun masabaşında çalışması mümkün oluyor mu? Okul öncesine benzer yönleri nelerdir mesela?
Arkadaşlar birşeyler yazarsanız çok sevinirim, çünkü yarına vereceğim karar benim için çok önemli. Normalde işini çok seven bir okul önceciyim, sınıf hakimiyetinde ve akademik başarıda hiç sorun yaşamadım. Şimdi bu işin altından kalkamayıp aldığım paranın hakkını verememkten korkuyorum. Karşı tarafı da asla zor durumda bırakmak istemem

Teşekkür ederim.

Merhaba öncelikle hayırlı olsun diyorum.... Her dalın kendine göre zorlugu var arkadaslarımdan bildiğim kadarıyla yazacagım size,ilk zamanlar alışana kadar baya yıptarıyormus kolay değil özel emek sarfetmek gerekiyor ama daha sonraları alışıyorsunuz diyorlar... Grup ve bireysel çalışmalar oluyor bildiğim kadarıyla belli saat aralıklarıyla... Şimdiden kolay gelsin diyorum

Merhaba Rosemary arkadaşım.Ben özel eğitimde 5 yılıma gireceğim.Geçen yıl kadar devlete geçmeyi düşünmüyor özel eğitimde devam etmeyi planlıyordum.Sınava girdim tercih yapabiliyorum ama atanma şansım çok düşük....Şuanda hâlâ özel eğitimdeyim.Okul öncesi öğretmeni olarak çok fazla zorlanmıyorum.Çocukları sevdiğini dile getirmişin bu özel eğitimde çok ama çok önemli,çünkü buradaki çocuklar özel çocuklar sevginin,saygının ve verilen değerin 2 ile çarpılması gerekiyor.senin bir gülümsemen onların yaşamına bir ışık,geleceğine atılan bir adım oluyor.Eğer gerçekten sevildiklerini hissederlerse herşey çok daha kolay oluyor,çok hızlı ilerliyor,gelişimleri ilerleme gösteriyor.Ama dediğim gibi sevginin,degerin ve saygının 2 ile çarpılması gerekiyor.Özellikle eğitim sırasında sabır sabır sabır gerekiyor.Bu sabır yeri geliyor aile için,yeri geliyor diğer personellerle iletişim için yeri geliyor kendini psikolojiniz için.Ben öğrencilerle iletişimde problem yaşamıyorum ama bazı günler sistemin plansızlıgından dolayı özel eğitimden şikayetçi oluyorum.Onlarda sanırım bu işin cilveleri....Ücretiniz çalışacağınız semte ile göre değişir.mesela ağrıda okul öncesi arkadaşlarım 2400 alırken benim bulundugum ilde 1400 alabiliyor.Bu işi boşta kalmamak ve bir işim olsun maaşımı alayım diye düşünüyorsanız özel eğitimde yapamazsınız derim,yok hayır çocukları özellliklede özel eğitim gerektiren çocuklarla çalışmayı seviyorum derseniz hiç beklemeyin derim.olur ya bir gün devletin okul öncesi öğretmeni olursam tercihlerimden ilk 5 sırasında özel eğitim sınıfları olacak yani eğitim uygulama okulları.neden mi ben onlarla mutluyum,o gülen gözler beni hayata bağlıyor.....:)

İlginize teşekkür ederim arkadaşlar; sağolun.

bu fiyat farklılığı neden oluyor peki ? aynı ilin farklı ilçelerinde bile fiyatlar çok farklı bu konuda bilgisi olan varmı ? bende özel eğitimde çalışmayı düşünüyorum banada ücreti sorduğumda biz değil meb veriyo ücretide o belirliyo dedi bayan. nasıl oluyor anlamadım verse verse ek ders ücreti verir heralde meb.

Rosemary arkadaşım; Ben de bir süre özel eğitimde çalıştım. Anlaşacağın kurumun yeterlilikleri de önemli senin çabanın yanında. Bu işi hakkıyla yapan, eğitim olarak gören kurumların yanında işi ticari olarak gören kurumlar da var malesef. Seni meslek aşığı bir öğretmen arkadaşım olarak düşünerek , anlaşacağın kurum da kaliteliyse hiç zorlanmayacağını düşünüyorum. Okulöncesi GÖNÜL İŞİ; Özel eğitim de GÖNÜL İŞİ. bireysel eğitim ve grup eğitimi oluyor. hemen hemen aynı alanlarda eğitim oluyor okul öncesiyle. Özbakım, bilişsel,psikomotor, sosyal alanlarda eğitim oluyor. Başarılı bir eğitim gerçekleştirdiğinde ise; aldığın hazzın tadına doyum olmuyor. Ola ki; anlaşırsan biz burdayız; sormak istediğin herşeyde burdan yazman yeterli .... Şİmdiden başarılar arkadaşımm...

Çok teşekkürler ederim Elif hanım.

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri