Solutions
0
- Tepki Skoru
- 0
- Web sitesi
- www.okuloncesietkinlikleri.com
Eşim Cumartesi günü 3 haftalık yurtdışı eğitiminden döndü. Barış belli etmese de babasını çok özlemis, gelince çok sevindi. Hediyelerini açtı, çukulatalara yumuldu, bol bol babasına sarıldı ve kulağını ısırdı (babasının kulağını, benim burun ucumu minikce ısırarak seviyor bizi, garip bir sevme şekli var
) Akşam yemekten sonra o yokken yaptıklarımızı gösterdi babasına. Aktivite masasını getirdi odasından ve babası ile beraber boncuk dizdiler. Ortalıkta dağılmış boncukları toplamadan oyun hamurlarını getirdi sonra. Yerdeki oyun hamuru ve boncuklar aklıma bir fikir getirdi hadi dedim minik pastalar yapıp süsleyelim pastamızı, çok beğendi bu fikri. Soframızı kurduk, sayı çubuklarımızı da çıkardık pasta yapmaya başladık.
Önce mavi minik pastayı yaptık, boncukları beraber yerleştirdik, çubukları Barış batırdı. Sonra “ben kendim büyüüük pasta yapacağım” dedi. Sarı oyun hamuruna şekil verip verdim ona, o da kendi pastasını tasarladı. Önce bir boncuk üzerine bir sayı çubuğu yerleştirdi, sayı çubuklarını dibine kadar batırdı, nimicik (minicik) mumlarmış onlar. Sonra boncukları ve sayı çubuklarını ayrı ayrı yerleştirmeye başladı, bu şekildeki yalnız sayı çubukları da büyüük mumlarmış. Sona kalan 5-6 sayı çubuğunu da pastanın alt kısmına batırdı, onlar da pastanın ayaklarıymış, ayaklı pasta yapmış
Ayaklı pastası bitince babasını çağırıp gösterdi yaptığı pasta tasarımını, “baak, ayaklı pasta yaptımm” diye tekrarladı durdu
İşte benim ve oğlumun yaptığı pasta tasarımları
Ben oğlumun ayaklı pastasını daha çok beğendim, çok özgün bir tarzı var 

Önce mavi minik pastayı yaptık, boncukları beraber yerleştirdik, çubukları Barış batırdı. Sonra “ben kendim büyüüük pasta yapacağım” dedi. Sarı oyun hamuruna şekil verip verdim ona, o da kendi pastasını tasarladı. Önce bir boncuk üzerine bir sayı çubuğu yerleştirdi, sayı çubuklarını dibine kadar batırdı, nimicik (minicik) mumlarmış onlar. Sonra boncukları ve sayı çubuklarını ayrı ayrı yerleştirmeye başladı, bu şekildeki yalnız sayı çubukları da büyüük mumlarmış. Sona kalan 5-6 sayı çubuğunu da pastanın alt kısmına batırdı, onlar da pastanın ayaklarıymış, ayaklı pasta yapmış

İşte benim ve oğlumun yaptığı pasta tasarımları