okyanus suyu deneyi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan atılgan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:39
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
4
@atılgan
Evde çocuğunuzla ya da sınıfta öğrencileriniz ile birlikte yapabileceğiniz keyifli bir deneyi daha paylaşıma sunuyorum. Ülkemiz okyanus kıyısın da olmadığı için çocukların ilgisini çekebileceğini düşünüyorum. Açıkçası ben bile bu yaşımda Amerika`ya ilk geldiğim de görmek istediğim öncelikli yerlerden biriydi okyanus…

Gelelim deneyimize… Bir su şişesinin yarısını su ile dolduruyoruz. Kalan kısma da sıvı yağ dolduruyoruz. Burda çocuklar su ile yağın birleşmemesinden de etkileneceklerdir. Daha sonra ise gıda renklendiricisini katıyoruz. Aldığım kaynakta renk belirtmiyordu ama sanırım mavi tonları… İyice çalkalıyoruz. Deneyi yapan bayan ışıltılı gözüksün ve okyanus suyuna daha çok benzesin diye suyun içine pullarda katmış. (Burada güzel bir pul örneği var.) Bu arada şişemizin kapağını uhulayarak kapatıyoruz. Ne olur ne olmaz çocuklar daha sonra kapağını açıp içmesin diye.

Veee okyanusumuz hazır. Tabii bu deneyi yaparken çocuklara okyanusların dünyanın büyük bir çoğunluğunu kapladığını, çok derin yerlerinin olduğunu ve içinde çeşit çeşit canlıların yaşadığını anlatan bilgiler vermeyide unutmayın.

Bu güzel deney

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri