Harfleri seslendirmeden, sadece el alışkanlığı olsun diye el yazısı ile yazımını veriyor musunuz? Yoksa vermiyor musunuz? Kimileri 1. sınıfa hazırlık olur seneye kolaylık sağlar diye veriyor, kimileri de karşı çıkıyor. Sizin düşünceniz nedir?
Ben sesli harflerin verilebileceği , ama sessiz harflerin verilmemesi gerektiği düşüncesindeyim... Sesli harfler de verilemese de olur hatta... Çünkü çocuk anasınıfında temel matematik becerileri, çizgi çalışmaları gibi becerileri kazanıp, Sosyal uyumu sağlamış ve davranış geliştirmiş bir şekilde birinci sınıfa başlıyor daha ne olsun... Daha da ileri seviyeye çıkarsak bence 1. sınıfta çocuk sıkılır. Çok şey yapmaktansa sağlam ilerlemek daha iyi geliyor bana... Şahsi fikrimdir tabi![]()
katılıyorum hocam ben vermiyorum açıkcası![]()
teşekkür ederim hocam.bende 2. dönem çizgi çalışmalarına ağırlık verdim kalem tutmaya daha çok alışsınlar diye ama tabi dozundaözlem hocam kesinlikle katılıyorum size ben 100 ekadar sayları veren 5 e er 5 er 10 ar 10ar yazdıran geriye saydırmalr yapan kendini götermeye çalışan arkadaşlar gördüm şok oldum hatta dedim sizn ögretmen uçmuş)bend eçok çok karşıyım bunlara çocuklara beceri davranış sosyal uyum kazandırabildiysek ne mutlu bize.bend eçizgi çalışmaları yaptırıyorum sayılarıda dozunda veriyorum
)hemde drama yparak oyun oynayarak veriyorum öyle direkt bu 2 bu 1diye degil.en çokta çizgi çalışmalrına agırlık veriyorum bilmme dogrumu yapıyorum
![]()
Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.
Kayıt Ol!