Okulun ilk gününde yapılacak orjinal etkinlikler

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mesel
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:19
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@mesel
herkese yeni eğitim dönemi hayırlı olsun.Başarılar

ilk tanışma ve ilk yapılacak karşılama oyunlar etkinlikler çok önemli hatta işin yüzde 50 si belkide bizim ve okulla ilgili çocuğun ilk izlenimi olacak.
bu kadar önemli bir güne orjinal fikirler veya daha önce denenmiş ve başarıı olmuş örnekler varsa paylaşırlarsa sevinirim.teşekkürler

ayy kimsede yok mu benim de ihtiyacım var arkadaşlar. paylaşırsanız sevinirim

selamm ya daü den geçiş yapmak için yarım dönemmi okumak gerekio yoksa bi senemi(hazırlık yok)

ben her yıl öğrencilerim için öncelikle şeker ve çukulatalar hazırlıyorum .Onları şeker ve çukulatayla karşılıyorum.Sonra daha önceden hazırladığım yaka kartlarına isim yazıp takıyorum.Bunlara ek olarak bu yıl bir de ilk gün evlere önceden hazırlayacağım hepsine ayrı ayrı isimlerine yazılmış mektuplar göndermeyi düşünüyorum.Mektuba onunlatanıştığıma çok sevindiğimi heyecanla ertesi gün onu okula beklediğimi Bütün yıl boyunca onunla eğlenceli oyunlar oynayacağımızı neşeli şarkılar söyleyeceğimizi vb..... yapacağımızı yazıcam.

ben her yıl öğrencilerim için öncelikle şeker ve çukulatalar hazırlıyorum .Onları şeker ve çukulatayla karşılıyorum.Sonra daha önceden hazırladığım yaka kartlarına isim yazıp takıyorum.Bunlara ek olarak bu yıl bir de ilk gün evlere önceden hazırlayacağım hepsine ayrı ayrı isimlerine yazılmış mektuplar göndermeyi düşünüyorum.Mektuba onunlatanıştığıma çok sevindiğimi heyecanla ertesi gün onu okula beklediğimi Bütün yıl boyunca onunla eğlenceli oyunlar oynayacağımızı neşeli şarkılar söyleyeceğimizi vb..... yapacağımızı yazıcam.

Bence çok iyi düşünmüşsünüz, şu an çalışmıyorum da bende işe başladığımda ilk gün ne yaparım diye düşünüyordum, fikirlerinizi paylaştığınız için çok teşekkürler, iyi oldu umarım herkesin işine yarar.....

Hocam çok iyi fikir tşkler bende aynısını uygulıcam:)))
Peki hangi oyunları oynatmalıyız ilk gün mesleğe ilk defa başlıcamda kısmetse tecrübesizim mazur görün:36_3_12:

arkadaşlar aklıma şöyle bir fikir geldi sınıf öğretmeni önceden kartondan ,yaprakları kalp şeklinde olan bir sevgi ağacı hazırlar ,kalp şeklinde olan yapraklardan çocuk sayısının iki katı kadar hazırlar(biri ağacın yaprağı olacak biri çocuklara verilecek)ve çocuklar sınıfa geldiklerinde tanışma esnasında her çocuğun ismini kalp şeklinde olan yaprakların üzerine yazar. daha sonra bu ağacın sınıfın sevgi ağacı olduğu ve dallardaki yaprakların (yani çocukların) sevgi ağacını canlandıran en önemli parçalar olduğu, çocukların onun için tek tek çok değerli olduğu anlatılır. ve öğretmen bu aradaki sevgi bağının birer sembolü olarak hazırladığı kalp şekillerinden birer tane çocuklara dağıtır ve onları saklamalarını isteyebilir. umarım beğenirsiniz:)

onerıler ıcın tesekkur ederim

bildiğiniz etkileyici tanışma oyunları var mı peki

:36_7_8:14 yıllık öğretmenim bu fikir daha önceden aklıma neden gelmedi diye çok üzüldüm şimdi. gerçi pazartesi atamalar olacak ve bende atanacağım kısmetse. demek kadrolu öğretmenliğimin ilk gününe denk gelecek böyle bir karşılama. teşekkür ederim

paylaşımlarınız için teşekkür ederim aynı heyecanı paylaşmak birazda olsa rahatlatıyor beni

tanışma için klasik drama çocuklar daire olur öğretmen eline bir top ya da bir oyuncak alır.her çocuk kendi adını söyleyip nesneyi yanında arkadaşına verir.Sırayla tüm daire dolaşılır.
2. aşamada (öbürsü gün) çocuklar ismini söylediği arkadaşına topu verir.

Alkış ve ritimle kendi ismini söyleme ay-şe ba-tu-han gibi

çok güzel fikirler...dahasını bekleriz biz yeni başlayacak öğretmenlere:)

ben de bir ritim çalışması yaptırmıştım.Çocuklar çember olur.Bir çocuk seçilir ve o çocuk eline bir ritim aleti alır. Bir müzik eşliğinde çemberin etrafında gezerken müzik durur ve çocuk,önünde durduğu diğer çocuğa:merhaba.nasılsın,bana adını söyler misin?der.O da söyler ve diğeri de söyler.memnun oldum derler ve ritim aletini ona verir.Böyle sürüp gider.

çocuklar halka olur bir ritm aleti ya da alkışla şunu mırıldanırlar sırayla:benim adım ayşe..senin adın ne?
benim adım ahmet senin adın ne?
gibi.

ççok güzel fikirler:))ben de yeni atandım çok heyecanlıyım:))teşekkürler

herkese yeni eğitim dönemi hayırlı olsun.Başarılar

ilk tanışma ve ilk yapılacak karşılama oyunlar etkinlikler çok önemli hatta işin yüzde 50 si belkide bizim ve okulla ilgili çocuğun ilk izlenimi olacak.
bu kadar önemli bir güne orjinal fikirler veya daha önce denenmiş ve başarıı olmuş örnekler varsa paylaşırlarsa sevinirim.teşekkürler
merhaba ben ilk günde çocukları sınıfa alıyorum anneler kapıda bekliyor arada ağlayanlar oluyor anneleri biraz sınıfta kalıyor ve ya okulu anneleriyle dolaşıp geliyorlar..elimizdeki mevcut oyuncakları ortaya döküorum herkes istediği gibi serbest bi süre oynuyor sonra onlarla beraber isimlerini öğrenmek amaçlı oyunlar oynuyoruz bu onlar için çok zevkli oluyor özellikle hoplamalı zıplamalı oyunlara bayılıyorlar..inşallah faydam olur..

çok teşekkürler paylaşımlarınız içinde aynı etkinliği bnde yapmayı düşünüyorum inşallah... ayrıca tanışma olarak birbirlerinin isimlerini bilip bilmediklerini sorarakta bunu geliştirerekte hem tanışma hemde onların birbirlerini tanıması için güzel bir etkinlik çıkartılabilir diye düşünüyorum... en azından etkinlikleriniz için bir çıkış noktası olabilir... herkese yeni eğitim öğretim yılında başarılar dilerim...

paylaşımlarınız için çooook teşekkürler.Hepsi de harika..... ritmle çocukların isimlerini söylemek çok hoşlarına gidiyor. Yeni dönem hepimize hayırlı olsun....

Tüm fikirlere teşekkürler.GErçekten uygulanabilir güzel fikirler.

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri