Okulöncesinde taşımalı öğrenci sorunu olanlar ... mebden gelen cevap

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Nihal EROĞLU
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:51

Nihal EROĞLU

YÖNETİM EKİBİ
Yönetici
Puanları 38
Solutions 0
Tepki Skoru
26
Web sitesi
www.balikesirpedagog.com
@Nihal EROĞLU
arkadaşlar bildiğiniz üzere okul öncesinin zorunlu olduğu illerde servis sorununu halletmeden taşımalı okulöncesi öğrencisi almaya başlanıldı. bu konu ile ilgili bakanlığa yazdığım mesaja gelen cevaı aynen yolluyorum .

güvenirliğini kontol etmek isteyenler sorgulama numarasından e-bilgi edinmeden kontrol edebilirler.

Kurum Adı : T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

Başvuru No : 482015

Cevap Metni : Sn. NİHAL EROĞLU
İlgi; a) Taşımalı İlköğretim Yönetmeliği,
b) 482015 numaralı elektronik posta başvurunuz.

İlgi (b) elektronik posta başvurunuz Genel Müdürlüğümüzce incelenmiştir.
Okul öncesi eğitim kurumları ilgi (a) Yönetmelik kapsamı dışında olduğundan, ana sınıfı çocuklarının taşımalı ilköğretim uygulamasından yararlanmaları mümkün değildir. 08:30- 15:00 mesai uygulaması ilgi (a) Yönetmeliğin 8 inci maddesinde açıklanmıştır. Buna göre öğretmenin 1 günde her biri 50 dakikadan hesaplanmak üzere 6 saat süre ile görev yapması gerekmektedi.
Bilgilerinizi rica ederim.

Mevzuat şubesi
16/11/2009

bu sorun halledildi mi peki ben benim müdüre söyledim ama ağzımı bile açtırmıyo

açıkcası arkadaşım benim taşımalı öğrencim yok ama böyle sorunu olan arkadaşlara yardımcı olmak amaçlı sormuştum...

nihal hocam çok teşekkür ederim ederim ilgin için.Bakalım burdaki milli eğitim nasıl bir çözüm bulacak...

inş hocam çözüme kavuşur.

taşımalı öğrencisi olan öğretmnelerin veliden bütün sorumluluk veliye ailttir şeklinde bi imza almaları gerekiyormuş bilgisi olan var mı ?

cevabı olan yok mu :S

hocam sorunuza kesin bir cevap gelirse bende çok mutlu olurum:)Çünkü müdürümüz seneye taşımalı eğitime geçeceğimizi ve bu sayede anasınıfı öğrenci sayısını çoğaltacağını söylüyor.Böyle bir durum varsa 6 yaş grubunu kabul etmemesi lazım ama hiç sanmıyorum böyle yapacağını.Ayrıca kağıt imzalatma işi mecbur mu bilmiyorum ama bir arkadaşım yaptığını söyledi öğle arasına gidiyomuş anasınıfı da evlerine onun için çocuklar o saatler arasında benim sorumluluğumda değildir diye imzalatmış kağıdı velilere.Yasal bir şey mi bu taşımalı olsun olmasın acaba??

hocam sorunuza kesin bir cevap gelirse bende çok mutlu olurum:)Çünkü müdürümüz seneye taşımalı eğitime geçeceğimizi ve bu sayede anasınıfı öğrenci sayısını çoğaltacağını söylüyor.Böyle bir durum varsa 6 yaş grubunu kabul etmemesi lazım ama hiç sanmıyorum böyle yapacağını.Ayrıca kağıt imzalatma işi mecbur mu bilmiyorum ama bir arkadaşım yaptığını söyledi öğle arasına gidiyomuş anasınıfı da evlerine onun için çocuklar o saatler arasında benim sorumluluğumda değildir diye imzalatmış kağıdı velilere.Yasal bir şey mi bu taşımalı olsun olmasın acaba??

İNŞ Bİ CVAP GELİR BENİMDE Bİ İBLGİM YOK . Kİ :s

HOCAM 8:30 ve 13:30 YASAL OLAN SAATİMİZ.BUNUN DIŞINDA OKULDA BULUNDUĞUMUZ SAATLER YÖNETMELİĞE GÖREYASAL DEĞİL İSTER TAŞIMALI OLSUN İSTER TAŞIMALI OLMASIN BU ARADA SERVİSLERİN OKULÖNCESİ ÖĞRENCİLERİNİDE TAŞIMILARI ONLAR İÇİNDE TEHLİKELİ VE YASAKTIR.BİR BUÇUKTA BİZİM MESAİMİZ BİTİYOR.ÇOCUKLARI GÖNDEREMİYORUZ TAŞIMALI YADA EVİ UZAK DİYE BEKLİYORUZ FAKAT BU ÇOCUKLARIN BAŞINA BİR KAZA VEYA ALLAH KORUSUN ÖLSE ANASINIFI ÖĞRETMENİ SUÇLU OLUYOR BEKLEMEMİZİN HİÇ BİR YASAL DAYANAĞI YOK HOCAM NE MÜDÜR NE MİLLİEĞTİM SORUMLULUK ALMIYOR ÇÜNKÜ MESAİMİZ BİTTİĞİ HALDE O ÇOCUKLARI BİZ TUTUYORMUŞUZ GÖRÜNTÜSÜ VAR BU TEHLİKELİ BİR DURUMDUR.DURDUĞUMUZ SÜRENİNDİ PARASINI ALAMIYORUZ ÇÜNKÜ OKULDA BİRBUÇUKTAN SONRA DURMAMIZ YASAL DEĞİL BEN VE BİR KAÇ ARKADAŞIM BU DURUMUN CİDDİYETİNDE OLDUĞUMUZ İÇİN MİLLİEĞTİME BU KONULARI DİLEKÇE HALİNE GETİRİP VERECEĞİZ SESİMİZİ DUYURMAYA ÇALIŞIYORUZ

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri