okulöncesi eğitimin sonu ne olacak..........??????

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan burcu...
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:30
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@burcu...
MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÖMER DİNÇER-Ama bir şey söylemek istiyorum; Meclis böyle bir kararı vermeden biz niçin müfredat hazırlayalım. Meclis karar verecek, bir geçiş süreci ortaya koyacak. Biz bu süre içerisinde kendi hazırlıklarımızı tamamlayacağız ve uygulamaya geçeceğiz. Bu karşı çıkışların yahut da itiraz edişlerin arka planında daha çok uygulamaya dair kendi varsayımları var, bunu nasıl uygulayacağımıza dair biz bugüne kadar bir açıklama yapmadık. Yapmadığımız açıklamaya karşın bizim nasıl davranacağımızı birileri hesap ediyor veya varsayıyor ve onun üzerinden tavır alıyor, bence bu doğru değil. O açıdan burada bunu daha net bir şekilde açıklama ihtiyacı hissediyorum. Türkiye’de okul öncesi eğitim kaldırılmıyor. Tam aksine okul öncesi eğitim, yüzde 100 okullaşma oranını hedeflemiş bir şekilde Milli Eğitim Bakanlığının stratejilerinde var ve devam ediyor. Yine eğer çocuklarımız 60-72 ay arasında ilköğretimde zorunlu eğitime alınıyorlarsa, bütün herkesin talep ettiği gibi okul öncesi eğitimi zorunlu eğitime alın dediklerinde kastedilen ay neyse onu biz ilköğretim olarak zorunlu eğitim kapsamına almış oluyoruz. Daha da önemlisi, çocuklarımız pedagojisine göre kendi müfredatımızı da ayarlayacağız. O zaman niçin endişe ediliyor. Dünyanın pek çok ülkesinde bu uygulama yapılıyorken, çocukların hepsinin benzer özellikleri aynı yaşlarda gösterdikleri de bir gerçekken tedirginlik ve telaş niçin??

OKULÖNCESİ OKUYAN 4 SINIF ÖĞRENCİSİ OLARAK BU ADAMA SENCE NİYE TEDİRGİNİZ DİYE SORMAK İSTERDİM..........

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri