Okulöncesi çocuğunu kuçağa almak doğru mu?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sanlayn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:27
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@sanlayn
ben 2 senedir anasınıfı öğretmeniğim çocukları çook seviyorum her türlü ihtiyaçlarnı karşılamaya çalışıyorum.Belli bir süre sonra öğretmenlik öğrencilik ilişkisi değişiyor anne baba abi abla amca dayı boyutuna varıyor.Bu sevginin neticesi olarak ben onları kuçagıma alıyorum beraber oynuyoruz çogu zaman bana ara sıra şakalar yapıyorlar bende onlara.Ama bu yaptığım hareketler aşırıya mı kaçıyor bilemiyecem birde ben erkek bir öğretmenim acaba dogrumu yapıyorum bunun ölçüsü ne olmalı.

Okul öncesi öğretmenliği yapıyoruz. Bence gerekeni yapıyorsunuz...
Başarılar

temas o kadar güzel oluyor ki çocuklarla.
zaten siz istemeseniz de onlar gelip bi şekilde sizi buluyorlar.
kucağınıza oturuyorlar, öpmenizi bekliyorlar, okşanmayı, sarılmayı bekliyorlar.
onun için bence en doğrusunu yapıyorsunuz.

İçiniz rahat olsun.Bencede doğru olanı yapıyorsunuz.Bir öğretmenin daha doğrusu bayan ya da erkeğin sevgisini göstermesinde,bunu yaşamasında ve yaşatmasında hiçbir sakınca yok

bayan öğretmen olmama rağmen ben bile tedirginim bu konuda.hazırlayıcı eğitim seminerinde müfettiş hocamız özellikle okul öncesi öğretmenleri çocukları kucağınıza falan almayın büyük soruşturmalar yapıyoruz bu konuda demişti.ama olmuyor sonuçta çocuk gelmek istediğinde itemezsin onu.bence hocam biraz dikkat etmemiz gerek.artık aileler çok garip olmadık yerlerden şikayet ediyorlar.

okulöncesi çocuğundan sevgi ve şefkatinizi esirgemeyin.bu yaş grubu teması çok seviyor.

evet kesinlikle çocukların yakınlığımıza ihtiyacı var. ama erkek öğretmenler için sorun olabilir veliler yanlış anlayabilir bazısı çok irdeleyici oluyor çok öpüp koklamaktansa küçük tokunuşlarlada onlara sevgilerini verebilirler; omzundan küçük bir dokunuş, şacını okşamak ... bu yaşta bize bile güven veren hareketler. çocukta bu sevgiyi ve güveni alacaktır.

arkadaşlar tabiki sevgimizi fiziksel olarak öperek okşayarak göstereceğiz ama abartmamak gerekir aynı zamanda bizim onlara karşı bir kimliğimiz var arada çok ince bir mesafe olmalı diye düşünüyorum

katıldığım bi seminerde hocalar çocuklara kucağınıza alıp öpüp sevmekle sevginizii vceremezsiniz demişlerdi
ve aşırı kucak ve öpme yüzünden soruşturma geçiren kişilerin olduğunu duydum bende
arkadaşımın okulunda bayan anasınıfı öğrt. bu yüzden soruşturma geçirdiğini ve yaptırım aldığını duydum
erkek hocaların daha da dikkat etmesi gerekir malum veli ters anlayabilir
zaten sevgi dokunmak değildir çocuk haklarına göre çocugun isteği dışında onun alanına yaklaşamazsınız( çocugun alanı iki kolunu açtığında kendi etrafında döndüğündeki çıkan cemberdir)

katıldığım bi seminerde hocalar çocuklara kucağınıza alıp öpüp sevmekle sevginizii vceremezsiniz demişlerdi
ve aşırı kucak ve öpme yüzünden soruşturma geçiren kişilerin olduğunu duydum bende
arkadaşımın okulunda bayan anasınıfı öğrt. bu yüzden soruşturma geçirdiğini ve yaptırım aldığını duydum
erkek hocaların daha da dikkat etmesi gerekir malum veli ters anlayabilir
zaten sevgi dokunmak değildir çocuk haklarına göre çocugun isteği dışında onun alanına yaklaşamazsınız( çocugun alanı iki kolunu açtığında kendi etrafında döndüğündeki çıkan cemberdir)

Siz de haklısınız.

ben 2 senedir anasınıfı öğretmeniğim çocukları çook seviyorum her türlü ihtiyaçlarnı karşılamaya çalışıyorum.Belli bir süre sonra öğretmenlik öğrencilik ilişkisi değişiyor anne baba abi abla amca dayı boyutuna varıyor.Bu sevginin neticesi olarak ben onları kuçagıma alıyorum beraber oynuyoruz çogu zaman bana ara sıra şakalar yapıyorlar bende onlara.Ama bu yaptığım hareketler aşırıya mı kaçıyor bilemiyecem birde ben erkek bir öğretmenim acaba dogrumu yapıyorum bunun ölçüsü ne olmalı.
hocam beylerin duruşunu koruması daha kolaydır aslında sonuçta erkek yani bayanlar daha çok severler öpmeyi dokunmayı.benim tanıdığım bir erkek anasınıfı öğretmeni vardı çocuklar sabah gelirlerdi koşa koşa hemen atlarladı tabiri caizse maymun gibi kollarını sarıp öğretmenlerini öperlerdi oda hemen alır omuzuna çıkarır döndürür falan oynarlardı bana budurum tuhaf gelmişti.kendimi acayip hissetttim acaba benmi yanlış yapıyorumöğrenciye çok mesafeli davranmak doğrumu diye kendimi sorguladım çünkü ben bayan olmama rağmen öğrencilerime hep mesafeli dururum buyıl öğrencilerimin beni öpmesine izin vermeye başladım.çocuk bu olmadık zamanlarda gelir insanın üstüne atlar.mesela benim kızlarım saçlarımı çok severlerdi nasıl yanyana otursak hemen bi bakardım yanımda oturan sandalyesni çekmiş arkama geçmiş saçımla oynuyor..biri yapınca diğerleride sırayla baktım başedemiyorum saçımı toplamaya başladım bu alışkanlıklarını bıraktılar. kucaklamak da bu şekilde zamanla kendinizi uzak tutarak ölçünüzü belirlersiniz.çocuk zaten öğretmen uzak durunca yaklaşmamak gerektiğini biliyor.ama birde ipleri onların eline verirseniz ooooooooo .benim buyıl bir tane küçük cadım vardı ceren dün misafir olarak aldım velilerimi gidp gelip yapışıyor öğretmenim gel seni bi sevem çömeliyorum yapışıyor öpüyor boynuma sarılıp sıkıyor annesine dedim şükretsin okulda değiliz yoksa böyle zor sarılır diye :) annesi güldü kızım nerde nasıl davranması gerektiğini biliyor.çocuklara el verip kolkaptırma durumu olur.dikkatli olmaak lazım.

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri