Okula geliş saati

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan rainmistik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:25
burdanda anlasldığı gibi kanunlar önünde haklarımızı bilmiyoruz arkadaşlar ,yani kimsenin bize farklı muamele yapmasına izin vermeyelim arkdaşlarr

merhaba arkadaşlar benim okulumda 9-3 arası ikide ders bitiyor fakat üçe kdr servisle giden ögrencileri bekliyorum müdür beyin istegi üzerine bekleme zorunlulugum varmı?

Yönetmelikten alıntı:

Tam gün eğitim yapılan okullarda haftanın salı, çarşamba ve perşembe günlerinde günlük çalışma saati süresi sona eren öğretmenlerin görev yerlerinden ayrılmaları hâlinde, velilerin çocukları teslim almaları sağlanır.Velileri tarafından teslim alınmayan çocuklara bu saatlerde
okul müdürlüğünce yapılacak plânlamaya uygun olarak; anaokulu müdürü/ bölüm şefi, varsa anaokulu müdür yardımcısı, nöbetçi öğretmenler tarafından nezaret edilir ve velilerine teslim edilir. Zorunlu hâllerde, okulda görevli sözleşmeli personelin yukarıda belirtilen sorumlulara yardımcı olmaları sağlanabilir.

sizin yönetmelikten yaptığınız alıntı, tamgün eğitim veren bağımsız anaokulları için. arkadaşların sıkıntısı ise ilköğretim bünyesindeki anasınıflarının çalışma saatleri. ilköğretim okullarında 08.30-12.00 /öğle arası/ 13.30-15.10 şeklindeki çalışma düzeni tamgün olarak geçiyor. sabahçı-öğleci gruplar dediklerimiz ise ikili eğitim kapsamında. sanırım siz karıştırdınız.

aynı durum geçen hafta başıma geldi arkadaşlar taşımalı sistemli bi köy okulundayım ve sabah 9 akşamüstü 3.20 arası çalıoşıyorum .öğle arası 1 saat ama içim rahat ederek duramıorum tabiki.

merhaba arkaşalr ben köye atandım ilk atamam bu.her okuldan ayrı ders saati duyuyorum.. kimisi 6 saat kimisi 5 diyor ders saati üzernden mi yoksa tam saat 60 dk üzernden mi hesaplıcaz yani şimdi mesela ben 8.30 dan 12.30 a kadr mı ders yapacağız..... okuldada bir tane sınf öğretmeni var bana başlarken rehberlk edecek kmse yok yani ortada sınıf da yok malzeme yok sınıf defteri plan yok ... bu durumda ne yapacağımı şaşrdm ... tecrübeli bilgisi olan arkadaşlar yardmcı olablrmi

okul öncesi yönetmelğinden:(Değişik üçüncü fıkra: 27.10.2007/26683 RG) Okul öncesi eğitim kurumlarında çocuklar için düzenlenen eğitim etkinliklerinin aralıksız olması esastır. Bir çalışma saati süresi 50 dakikadır.
ona göre hesap yapın arkadaşlar, istiklal marşlarına anasınıflarının katılma zorunluluğu yoktur fakat ben nisan ayından itibaren ilköğretime hazırlık olsun diye bahçeye gönüllü olarak çıkartıyorum ki sıra alışkanlığı, dinleme ve saygı alışkanlığı kazansınlar.bu arada velilere çocuklarını erken getirmemeleri konusunda uyarın, anaokullarında nöbetçi öğretmen okulsaatinden yarım saat önce gelir fakat ilköğretimlerde tek bir öğretmen varsa öyle bir zorunluluğu yoktur.ve öğretmen arkadaşlara tavsiyem anasınıfının temizliği ile asla alakadar olmamaları, eğer anasınıfının temizliğini siz üstlenirseniz okul idaresi buna alışır ve asla yardımcı tutmaz. unutmayın öğretmenin görevi o sınıf içinde sadece eğitim vermektir.bırakın sınıfın kirliliğinden veli idareye şikayette bulunsun, müdür de tıpış tıpış birini görevlendirecektir. ama siz bu temizliği görevinizmiş gibi üstlenirseniz veli de idare de utanmadan daha fazlasını ister. kenidinizi ezdirmeyin...

ArkadaŞlar ayni sikintiyi ben de yaŞadim okulum tam gÜn eĞİtİm verİyor ama ben isralarla ÖĞlen paydosunda Çocuklarin eve gİtmemelerİnİ sÖyledİm. MÜdÜr bey kabul etmedİ ÖĞlen paydosunda ana sinifinda ÖĞrencİ okuldan ayrilmaz dİye bİlİyorum. Emİn olmak İÇİn temsİlcİsİ olduĞum sendİkaya gİttİm ordakİ mÜfettİŞ abİlerİmİz saĞolsun yardimci oldular. Okul mÜdÜrÜnÜ arayarak eĞİtİmİn araliksiz olarak devam etmesİnİn uygun olduĞunu sÖyledİler mÜdÜr bey tam kabul etmese de emİr bÜyÜk yerden olunca kabul etmmek zorunda kaldi :)

Şİmdİ İse 9 gİbİ baŞlatip 13:30 da Çikiyorum resmİyette 2 gÖrÜnÜyor ama 5-10 dakİka erken Çikiyorum

arkadaşlar bu saatlerle ilgili yönetmeliği bulamadım yardımcı olabilir misiniz ben 9-3 çalışıyorum öğle tatilsiz yardımcı olusanız sevinirim

arkadaşlar bu saatlerle ilgili yönetmeliği bulamadım yardımcı olabilir misiniz ben 9-3 çalışıyorum öğle tatilsiz yardımcı olusanız sevinirim

yönetmelikte geçen kısım
Madde 3- (DeğiĢik:06/09/2008-26989 s.R.G) Bu Yönetmelik; 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu, 222 sayılı Ġlköğretim ve Eğitim Kanunu, 3797 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının TeĢkilât ve Görevleri Hakkında Kanun, 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu ile 573 sayılı Özel Eğitim Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye dayanılarak hazırlanmıĢtır.
Tanımlar
Madde 4- Bu Yönetmelikte geçen;
a) Bakanlık: Millî Eğitim Bakanlığını,
b) Bakan: Millî Eğitim Bakanını,
c) Millî Eğitim Müdürlüğü: Okulun bağlı bulunduğu Ġl/Ġlçe Millî Eğitim Müdürlüğünü,
d) Okul Öncesi Eğitim Kurumu: Okul öncesi çağı çocuklarına eğitim veren resmî ve özel okul öncesi eğitim kurumunu,
2
e) Okul: Anaokulu ile bünyesinde uygulama sınıfı ve ana sınıfı bulunan her derece ve türdeki okulu,
f) Anaokulu: 36-72 ay çocuklarının eğitimi amacıyla açılan okulu,
g) Ana sınıfı: 60-72 ay çocuklarının eğitimi amacıyla örgün eğitim kurumları bünyesinde açılan sınıfı,
“h) (DeğiĢik: 20/02/2006-26086 s.R.G) Uygulama Sınıfı: 36-72 aylık çocukların eğitimi amacıyla Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okul öncesi eğitimle ilgili program uygulayan eğitim-öğretim kurumları bünyesinde açılan sınıfı,”
ı) Eğitim Yılı: Eğitimin baĢladığı tarihten, sonraki eğitim yılının baĢladığı tarihe kadar geçen süreyi,
“ j) (DeğiĢik: 20/02/2006-26086 s.R.G) Tam Gün Eğitim: Anaokulları ile uygulama sınıflarında aynı çocuk grubuna yönelik olarak günün sabah ve öğleden sonraki bölümlerini kapsayacak ve öğretmenlerin günlük çalıĢma saati süresini aĢmayacak biçimde okul müdürlüğünce düzenlenen zaman çizelgesine göre yapılan eğitimi,
k) (DeğiĢik: 20/02/2006-26086 s.R.G) Yarım Gün Eğitim: Okul öncesi eğitim kurumlarında günde 6 çalıĢma saati süresini aĢmayacak Ģekilde sabah veya öğleden sonra yapılan eğitimi,”
l) Ġkili Eğitim : Okul öncesi eğitim kurumlarında, her grupta bir öğretmen olmak ve günde 6 çalıĢma saati süresini aĢmamak kaydıyla sabah ve öğleden sonra yapılan eğitimi,
“m) (DeğiĢik: 20/02/2006-26086 s.R.G) ÇalıĢma Saati Süresi: Okul öncesi eğitim kurumlarında görevli öğretmenlerin günlük çalıĢma saatleri ile aylık ve ek ders ücretlerinin hesaplanmasına esas olan 50 dakikalık süreyi,”
n) Müdür: Anaokulu müdürü ile ana sınıfı ve uygulama sınıflarının bağlı bulunduğu okulun müdürünü,
o) Müdür Yardımcısı: Anaokulu müdür yardımcısı ile ana sınıfı ve uygulama sınıflarının bağlı bulunduğu okulun müdür yardımcısını,
p) Bölüm ġefi: Uygulama sınıfı yöneticisini,
“r) (DeğiĢik: 31/07/2009-27305 s.R.G) Öğretmen: Okul öncesi eğitim kurumlarında görevli okul öncesi eğitimi öğretmenini,”
s) Usta Öğretici: Millî Eğitim Bakanlığı Kurumlarında SözleĢmeli veya Ek Ders Görevi ile Görevlendirilecek Uzman ve Usta Öğreticiler Hakkında Yönetmelik hükümlerine uygun olarak görevlendirilen kiĢiyi,
Ģ) Öğretmenler Kurulu: Okul öncesi eğitim kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenlerden meydana gelen kurulu,
t) Zümre Öğretmenler Kurulu: Okul öncesi eğitim kurumlarında aynı yaĢ grubu çocukların eğitiminden sorumlu öğretmenlerden oluĢan kurulu,
3
u) Veli : Çocuğun ana veya babasını, vasisini ya da yasal sorumluluğunu üstlenen kiĢiyi
ü) (DeğiĢik:06/09/2008-26989 s.R.G) e-okul: Millî Eğitim Bakanlığı okul yönetim bilgi sistemi olup okullara ait her türlü iĢ ve iĢlemlerin elektronik ortamda yürütüldüğü ve bilgilerin saklandığı sistemi"
“v) (DeğiĢik: 31/07/2009-27305 s.R.G) Normal eğitim: Ana sınıflarında sabah ve öğleden sonrayı kapsayacak Ģekilde günde 6 eğitim saati süreyle yapılan eğitimi,”
ifade eder.

arkadaşlar lütfen yönetmeliği inceleyin bir ders saati okul öncesi eğitim kurumlarında 50 dk dır yazıyor, günlük 300 dk iböylelikle adaletsizce lköğretimlerle aynı oluyo giriş çıkış satleri malesef ...

arkadaşlar ben yarım gün eğitim yapan bir okulda çalışıyorum geçen sene 13:00 17:00 arası ders yapıyoduk yanlış yaptıgımızıı görünce sabah saatini 8:00 -13:00 öglen saatide 13:10 - 18:00 yaptık buda 5 saati tamamlamış oluyo.

arkadaşlar ben yönetmeliği okudum bir ders saati 50 dk 6 ders saat, yapmak zorundayız yani tam 5 saat ben sabah 8.30 da başlıyorum 13.30 da çıkıyorum..gerçi köye atandım bir türlü bi düzene gremedm okulda sınf yok ev gibi başka başka yerleri sınf yapmaya çalışıyOLAR BİZ de geçici olark bi yerde şimdi ders yapıyoruz .. malzemeler eksik oluncada zor oluyo zaman geçmiyo ... düzene grmek mesleğimi yapmak istiyorum ama bu kadr sefllk içnde olmamalı okullar bu kadr geri olmamalı

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

24 Yıldır Sizlerle

24 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri