Okul öncesi eğitimle alakasız insanların anaokulu,kreş vb açmalarına ne diyorsunuz?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan asliis
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:51
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@asliis
Arkadaşlar bu yıl mezun oldum ve kpss benim için hayal kırıklığıyla sonuçlandı.
İş aramaya başladım.Okul öncesi eğitimle uzaktan yakından alakasız kişilerin işi sırf ticarete dökerek kurum açtıklarına şahit oldum.Böyle birseyin olduğunu biliyordum fakat gözlerimle görmek beni çok sarstı.Şu cümlelere bir bakın:
-Akadasım benim amacım da para kazanmak senin amacında..(bir öğretmene söyleniyor bu söz!)
-Şuralara bir kaç oyuncak koyalım gelen müşterilerin gözünü boyayalım amacımız bu bizim..
OLAMAZ BÖYLE BİRSEY!!!
Bu zihniyetle açılan bir okulda şekillenecek minik kişilikleri düşünebiliyor musunuz?
Bizim işimiz ticaret değil vicdan işi arkadaşlar!
Buradan diplomalarını böyle insanlara verip onların yaptıkları bu hataya ortak olan arkadaşlara sesleniyorum:
LÜTFEN elinizi vicdanınıza koyup bir kere daha düşünün bu işi yaparken...

asliiscim sana tamamen katılıyorum mezun olduktan sonra işler çok değişiyor gerçekten.benim yaşadığım şehirde de böyle durum.iş görüşmesine gidiyorsun adam alakasız bir bölüm bitirmiş ve senin diplomanı istiyor ticarethanesini yürütebilmek için oda yetmiyormuş gibi deneyimsiz olmaz aslında ama diye kem küm ediyor bide.kendimi özelde yetiştirebilirim die düşünmüştüm daha çok çalışarak emek harcayarak ancak bilir kişilerin yanında bu ancak mümkün bir iş yerinin öncelikle konuşması gereken ücret değildir bence balıklama sen nekadar istiyorsun diye soruyor adamlar hani verdiğin eğitim planların ne bunlar söz konusu bile edilmiyor.o yüzden aynı mesleği paylaştığımız arkadaşlarımız lütfen bunun için sesimizi duyuralım ve kesinlikle diplomalarımızı kiraya vererek işin ehli olmayan kişilere gelecek yarınları bırakmayalım.eğitimci olarak daha duyarlı olalım sevgili arkadaşlarım...

insanları okadar sömürüyorlar ki bu konuda aileleri bilinçlendirmekte çok önemli.yemekten kesim öğretmen maaşından kesim küçük şeylerle döndürüyorlar.devletin duyarlılığı ise hepiniz bilirsiniz.burda her bina altında bir tane görebilirsiniz.bu gibi yerlerin ruhsatları peki...nerden geliyor nere gidiyor belli değil.emeğimizi sömürenleri kınıyorum...

Böyle yerlerin hiç bir donanımı da yok arkadaşlar!Adamlar köşelerden bile habersiz...Ev altı,dükkan üstü,mermer merdivenli 3 katlı binalara,çocuk odası büyüklüğündeki sınıflara sosyal hizmetler nasıl onay veriyor?

ArkadaŞlar Benİm BaŞimada Ayni Şey Geldİ Kpss İÇİn Hazirlanirken İŞ Aramak İstedİm ÇocuĞumda OlduĞu İÇİn Onuda GÖtÜrebİleceĞİm Bİr Özel Okula İŞ GÖrÜŞmesİne Gİttİm Ve GÖrdÜklerİm Benİ Çok ŞaŞirtti Okulun Sahİbİ Çocuk GelİŞİmİ Veya OkulÖncesİ EĞİtİmİ Hakkinda HİÇbİr Bİlgİye Sahİp DeĞİl Siniflar Tamaen BoŞ Birakin Siniflari MÜdÜrÜn Odasinda Dahİ Bİlgİsayar Yok Gerek DuymamiŞlar.siniflarda Veya Sinifin DiŞinda Etkİnlİklerİn SergİleneceĞİ Bİr Pano Bİle Yok.dÜŞÜnn Artik Benİm GÖrdÜĞÜm Ve Aklima Gelen O Okulda HİÇbİr Etkİnlİk Yapilmiyor Sadece Bakim Ve Tİcaret AmaÇli AÇilmiŞ Bİr Yer Bende ÇaliŞmak İstemedİĞİmİ Dolaylica Anlattim.bÖyle Bİr Kandirmacanin Kİm İÇİnde Olmak İsterkİ???

Benİm BİtİrdİĞİm Lİsede Uygulama Sinifimizda SabahÇi ÖĞlencİ İkİ ÖĞretmen Vardi Bİrİ Muhasebe DİĞerİ İŞletme Mezunuydu Fakat Nasil ÖĞretmenlİk Yaptiklarini Bİr TÜrlÜ Anlayamadim Yaptiklari Tek İŞ Çocuklarin ÖnÜne Oyuncaklari Verİp Stajerlerle Dedİkodu Yapmakti Çocuklara Cezalar Verİrlerdİ Fakat Nedense Zengİn Çocularina Yada Sevdİklerİ Çocuklara Ayrimcalik Yaparlardi......artik Okul Öncesİde Tİcaret Oldu Mİllet Gİdİp Dİploma Kİraliyor Bu Şekİlde Bİr Yer AÇiyorlar

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri