Okul öncesi eğitim oranı % 64’e çıktı.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Zehra1905
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:13
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@Zehra1905
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 2010 yılında başlatılan “Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi” tamamlandı. UNICEF’in teknik, AB’nin finansal katkısıyla hayata geçirilen proje kapsamında Türkiye’deki okul öncesi eğitimde okullaşma oranı yüzde 38’den yüzde 64’e yükseldi.
Projenin kapanış toplantısında Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, UNICEF Türkiye Temsilcisi Dr. Ayman Abulaban, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı BÈla Szombati proje sonuçlarıyla ilgili bilgi verdi.
Toplantıda konuşan Bakan Avcı, AB ve UNICEF’in tecrübelerini inceleyerek, Türkiye şartlarına en uygun hale getirmeye çalıştıklarını ve ortaya başarılı sonuçlar çıkardıklarını belirti ve “Bugün AB ülkelerinde okul öncesi eğitimdeki okullaşma oranı yüzde 93’e yakın. Biz de ise bu oran son 3 yılda yüzde 38’den yüzde 64’e yükseldi.
12 bin çocuğa ulaşıldı
Hedefimiz erken eğitim çağındaki bütün çocuklarımızın nitelikli erken eğitim imkanlarından yararlanmasını sağlamak” dedi.
Türkiye’nin 10 pilot ilinde yürütülen projede dezavantajlı koşullarda yaşayan 12 bin çocuk, okul öncesi eğitime kazandırıldı. Konuşmaların ardından proje kapsamında eğitim gören 30 çocuk, salona girdi. Sahneye çıkan çocuklarla tek tek ilgilenen Bakan Avcı, çocuklara hediyeler verdi.

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri