Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
arkadaşlar ben bir ilkokulda anasınıfı öğretmeni olarak çalışıyorum.burası bir köy okulu olduğu için herkesin malum köy işleri varçocuklarını abi ve ablalrıyla göndermeyi uygun buluyorlar.Kendileri küçük çocukları ve köy işleri olduğu için gelemiyor.Abileriin derside 12 de bitiyor.Ve abileri ile gelsinler diyor veliler.Fakat benim çalışma saatime göre 1.30 da ders bitiyor.Ama veliler gelemediği için abileri ablalarıyla gelsinle diyor.Bunada müdür yardımcısı tepki gösterdi gerekirse çocuk kaybı olsun ama 1.30 da gidecekler dedi.Hava şartları iyi değil veliler uzaktan geliyorlar dememe rağmen saatinde gidecek dedi.Ama ben 1.30 akadar mesaimi tamamlıyorum okonuda sıkıntı yok.ne yapmam lazım beni hep denetliyor ve canım çok sıkıldı burdan gitmek istiyorum.
bende köy okulunda görevliyim bizim eğitim öğretimimizde tam tersi ilköğretim kısmı tamgün ben de 1 buçukta çıkıyorum açıkcası benim yaptıgım çocuklarla okuldan birlikte çıkıyorum köyün meydanına kadar eşlik edip çocuklara ordn evlerine gönderiyorum sizi yormayacaksa böyle bir şey yapabilirsiniz..
hocam zaten yonetmeliğe gore cocuk teslım edılmeden ne sız ne mudur yardımcısı cocuğu bırakamassınız bence 7 -12 yada 7.30 12.30 saatlerı daha uygun gıbı sızın ıcın yanı cocukları tek basına bırakmak mantıklı değil
bende bir köy okulunda çalıştım müdür yetkili bir sınıf öğretmeni vardı. 2 öğretmen bir okulda anlaşamıyorduk.bana hep emrivaki yapıyordu bende emrivaki yaparsanız ben size yardımcı olmam dedim.o yine devam etti bende hiçbir dediğini yapmadım. imzalanacak evrak gönderdi bir seferinde bana haber vermeden okulda sorumluluk vermiş .bende gittim sordum bu görevi bana sizmi veriyorsunuz yoksa ilçemi diye siz veriyorsanız niçin önceden tebliği etmediniz dedim ilçe veriyorsa yazılı tebliği görmek istiyorum dedim. oda bunları imzalamak zorundasınız dedi. bende hiçbirşey imzalamak zorunda değilim dedim.masasının üstüne bırakıp çıktım.sonra serviste bana benilçeye gidiyorum sıkıntınız neyse orada anlatın dedi.bende ilçeye gidiyorum ama sizin işiniz için gitmiyorum dedim.ilçede işimi hallettim çıkıyordum seslendi hocam sıkıntınız neyse gelin söyleyin dedi.bende size buraya kendi işim için geldiğimi söyledim dedim ve arkama bile bakmadan çıktım. bir iki gün sonra ilçeden çağırdılar.bende olayı anlattım ve ben okulun işi görülmesin diye düşünmüyorum dedim hatta biliyorum 2 öğretmen var sorumluluklar paylaşılır o kağıtları imzalasam hiçbirşey olmazdıda ama bu üslup böyle devam ederse benim tavrımda bu dedim gerekirse okulumu değiştirin dedim.ilçede diğer öğretmenle konuşacağım dedi.bu olaydan sonra 657 yi okulöncesi yönetmeliği hepsini su gibi içtim.onun nekar açığı varsa kaydettim bir kenara. daha sonra ben öğlen 12:30 da çıkmaya başladım okuldan sabahta 8:30 da giriyordum. beni şikyet edeceğini söyledi bende edin dedim. ilçe milli eğitim müdürü okula geldi.bende köyün arabasının 12:30 da olduğunu bayan olarak da diğer türlü zorlanacağımı zaten 50 dk erken çıktığımı bakıcı anne olmadığı için milli eğitim bak. görüş yazısı olduğunu bakıcı annenin olmadığı okullarda öğretmenin 1 ders saati erken çıkabileceğini gösteren bir yazıyı gösterdim hiçbir sorun olmadı ben 12:30 da o 14:30 da çıktı.1 yıl boyunca hiç muhatap olmadım oda bana bulaşamadı.bunları ben öğretmenliğimin ilk yılında 1 bay 1bayan 2 öğretmenin olduğu bir köy okulunda yaşadım ve ben bayandım.bana verdiği en büyük tecrübe bütün hak ve sorumluluklarımı öğrenip öyle hareket ettim şuan 4 yıllık öğretmenim çalıştığım okul 3. okulum ve hiçbir okulda hiç kimse tarafından ezilmedim.çünkü konuştuğum zaman yönetmelik böyle madde böyle deyip açıklama yapıyorum katşı tarafta temkinli yaklaşıyor.bana bulaşmıyor.bence daha yapmadıysanız önce sizi ilgilendiren yönetmelikleri indirin okuyun (DEVLET MEMURLARI KANUNUMevzuat Bilgi Sistemi ) sizin durumlada ilgili düşüncem velilere çocukların 13:30 çıkmasının zorunlu olduğunu söyleyin o saatte gelenleri gönderin gelmeyen olursada o idareciye teslim edin ama uygun bir dille çünkü sizin mesainiz bitecek velilerde alışır idrecide alışır.
arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim.bizim okuldaki müdür yardımcısı biraz anlayışsız.Köyde kardan dolayı sıkıntılar var artık çok zıtlaşmak istemiyorum çok yoruldum.Anlamıyor beni sizlere çok tsk ediyorum yorumlar için
nici hocam takmayın bunları. Benim çektiklerimi duysanız ağzınız açık kalır. Ama derler ya her kışın sonu bahardır diye... Çok şükür sabrettim ve bu yıl çok rahatım. İnşallah sizin huzurunuz erken gelir. Ben sizin yerinizde olsam umursamam ve dediğini yaparım. Velileri direk müdür yardımcısına yönlendiririm. Velilere derim ki saat tam 1:15te gelin alın o saate kadar bırakmam yasak bırakmayacağım o saatten önce. Gidin müdür yardımcısıyla konuşun. En kötü ne olabilir , çocukları yollamazlar. Bunda da siz değil müdür yardımcısı zararlı çıkar emin olun. Milli eğitimden filan sınıfı kapatmak için adım atarlarsa da derim aslında öğrencilerim hep geliyordu ama ailelerin şartı erken almaktı. Müdür yardımcısı da izin vermediği için kimse yollamıyor İnanın bunlar canınızı sıkmaya değmez.
selwi hocam çok tsk ederim.Moralim çok bozuluyor ama bu sene tayin isteyeceğim inşallah hayırlısı olsun yinede moral verdiğiniz için çok tsk ederim.Saygılar