Ne yapmam lazım??Yardım...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Pınar BOLAT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:06
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
1
@Pınar BOLAT
Geçen hafta içinde iki erkek öğrencim bir diğer erkek öğrencimin ayağına vurarak başparmağını zedelemiş.Biz iki anasınıfı öğretmeniyiz ve yanyana kapılarımız olay olmadan önce yapacağımız etkinliği sormak için diğer öğretmenin yanına geçmiştim.Tma geri sınıfa geldim öğrencim yere oturdu ağlamaya başladı diğer ikisi de ayaklarını çekip kaçıştı çocuğun yanından.Neyse annesini aradık geldi götürdü çocuğu doktor jel filan vermiş bende diğer öğrencilere kızdım birbirinize zarar verdiğinizde neler oluyor dedim.Ayağına vurulan öğrencim de cuma günü annesi ile geldi ve hocam bu nasıl vurmadır alçıya alcaklar parmağını oğlumun bi haftadır kucağımızda taşıyoruz oğlanı nerde bu çocuklar dedi.Bende az önce eve gittiler üzüldüm dedim.Kadın pazartesi uğrarım hocam bi ara dedi tamam dedim.Şimdi kadın yarın gelcek ama neye gelcek?Yani gelip napcak ki?Çok stresteyim ya canım da sıkıldı öğrencim için hem de ben sınıftan 2 dk yani 3 dk bile değildir bu ayrıldım diye beni şikayet ederler mi diye...Ne yapmalıyım yarın şimdi ben????

zor bir durum arkadaşım
yarın olaya karışan 3 öğrencinizi de karşınıza alın velinin yanında önce yaralanan öğrencinize sorun sana neden vurdular diye sonra diğerlerinre sorun bir ortak yol bulunur elbet
çocuk onlar arasa böyle can sıkıcı durumlar oluyor
siz soğukkanlı olun her şey tatlıya bağlanır

hocam keşke veliye hayır deseydiniz..sonuçta öğrenciyle konuşulacaksa bu konuşmayı sizin yapmanız gerekir..başkasına müdahale ettirmek veliler arasında da çocuklar arasında da sizin otoritenizi zedeler..bana kalırsa siz bu sorunu yaşatan öğrencilerin velilerini çağırın konu hakkında bilgilendirin..bu davranışı söndürmeye çalışın ortak bi çalışmayla..şuan sizin şikayet edilmeyi değil çocuklarda bu davranışları nasıl söndürebileceğinizi düşünmelisiniz..bence ayağı alçıya alınan öğrencinizi okula çağırın ve bu davranışı yapan çocuklara arkadaşlarına nasıl zarar verdiklerini gösterin ama bu konuşmayı yalnız siz yapın veliniz dahil olmasın..çünkü çocuklar üzerinde sözü geçen ve lider olan sizsiniz..veliler dahil olursa işin içinden çıkamazsınız...

Hocam, Öncelikle, Çocukla Sizin konuşmanız gerekir. Siz önce çocuklarla konuştuktan sonra o çocukların velileri ile konuşun... Otoriteniz sarsılır ama bundan da önemlisi, eğer ki veli art niyetliyse, Çocuğunun ayağına sizin bastığınızın yaygarasını yapar ve siz töhmet altında kalırsınız.... OKul idaresininde haberi olmalı ki herhanbibir olumsuz durumda idareniz arkanızda olsun...

Allah Kolaylık versin hocam...

hocam şikayet etse de hiçbirşey olmaz içinzi rahat tutun.siz kendinizden emin durun asla velinin karşısında kimsenin karşısında ezik durmayın.stresinizi de üzüntünüzü de içinizde yaşayın elbette ama öyle yalvar yakar bir halde asla durmayın. durumu kim sorarsa sorsun aynen burada bize aktardığınız gibi aktarın.bu tarz olayların siz sınıfta olsanız da olmasanız da her zaman olabileceğini, bunların çocuk olduğunu olayın sizin sınıftan çıkmanızla alakası olmadığını anlatın.dik durun hocam.sonuçta gerçekten de sizin sınıftan çıkmanızla ilgili bir durum değil ki bu siz sınıfın içindeyken arkanızı döndüğünüz an da olabilirdi bu.veya çocuklar tuvalete giderdi tuvalette de olabilirdi vs vs yani bu tarz şeyler her zaman olası şeyler. veli de bence abartmış biraz alçı falan diye. kısacası size tavsiyem veliye ve müdürünüze karşı kendinizden taviz verirseniz inanın veli sizi hep ezer bu yüzden dik durun diyorum.elbette kusura bakmayın diyin daha dikkatli olacağım bu konuda bundan sonra, çocuklara ilk olarak bu davranışın eğitimini vereceğim vs diyin.kelimelerle oynayın iyi seçin.içinizi ferah tutun.daha nelerle karşılacaksınız:)

Tüm cevap yazan öğretmenlerim teşekkürler gerçekten.Öğrencilerimle görüştüm tabi önceden hatta mağdur olan öğrencim arada okula da geldi ve ben durum düzeldi bile sanmıştım:)Annesi gelip ayağı kötü oldu tekrar diyene kadar...Bugün geldi ve veli ile ayrıca görüştük kendisi geçen gelişinde sinirli olduğu için öyle davrandığını söyledi ve diğer öğrencilerin ailelerinin durumdan haberleri olup olmadığını sordu.Bende diğer velilerin gerçekte ne kadar ilgili olup olmadıklarını anlattım kendilerine haber verdiğimi de söyledim.Sağolun hocam dedi ve gitti velim.Şok oldum kaldım haftasonunu öyle bir stresle geçirdim anlatamam...Yazdıklarınızı da sabah açıp hemen okudum ama cevap yazamadım okula koşturdum:)Şimdilik öğrencim evde sargılar çıkınca durum nolcak bakalım:)))

geldimi veliniz son durum nedir hocam ?

Geldi Nihal hocam öğrenci evde dinlencek bir hafta diğerlerinin aileleri de durumdan haberdar edildi tarafımdan.Veli ise beklediğim kadar tepkili gelmedi gayet sakince konuştuk hallettik şimdilik.Haftaya çocuk tam iyileşirse durum netleşir inşallah:)

sevindim hocam sizin adınıza zaman zaman olur böyle ufak tefek şeyler sıkmayın canınızı Allah daha büyükleriinden korusun . kimse istemez öğrencisinin canı yansın. ama size tavsiyem böyle durumlarde veli karşısında fazla ezilip büzülmesin :) yoksa hep üstünlük kurmaya çalışıyorlar daha çok üstünüze gelir

sağolun Nihal hocam atlattık çok şükür öğrencim de iyi velimle aramda:) Doğru diyosunuz ama daha 2.yılım ya biraz da ondan galiba kendime diyorum çok yüz verme diye ama bir olay karşısında o kadar soğukkanlı olmak için deneyim gerek

Hocam yazılanların her satırını okuyuşumda tüylerim ürperdi inanın bu bahsettiklerinizi hergün fazlasıyla yaşıyorum.Küçük yaş grubundayım ve öğrencilerimden biri sese karşı aşırı duyarlı yüksek sese tahammülü yok ve bir diğer öğrencim de herşeye ağlıyor.Sesten rahatsız olan öğrencim uyku saatine inerken kaşla göz arasında ağlayan öğrencimi ısırmış.Öğrencimin babası da polis.Adam görev gününde olmamasına rağmen üniformasıyla çıkıp gelmiş ertesi gün ve bana dedi ki:"Hocam özellikle çocukla ben konuşmak için izin günümde üniforma giyip geldim.Babası polis diye korkarda bir daha yapmaz diye düşündüm."Ben 3.5 yaşındaki bir çocuğu polis üniformalı birinin karşısına çıkarıcam ve onu korkutmasına izin vericem.İşte böyle mantıkda insanlar var hocam.Fırsat versem tepeme çıkacaklar,müdürüm desen velileri için ölecek.Ne olur bu durumda olan insanlara akıl sağlıkları için dua edin arkadaşlar.Sevgiler....

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

24 Yıldır Sizlerle

24 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri