:36_11_13:Evet öğretmeniz;sabırlı,sevecen,anlayışlı,özverili,çalışkan,ışık saçan ve dahe ne çok güzel özellikler....Peki bizde insanın ve normal duyguları yaşadığımıza göre ve okul dışında özel bir yaşantıımız olduğuna göre sınıfta tahammül sınırlarınızı aşan durumlarda kendinizi hangi yöntemlerle telkin ediyorsunuz...?
bu hafta benim için tahammül sınırımın zorlandığı bir haftaydı... genel olarak çok neşeli, hareketli ve sabırlıyımdır ama nedense bu hafta çok tahammülsüz ve isteksizdim... çok bunaldığımda bir an duruyorum, derin nefes alıp,perdeyi, pencereyi açıyorum.. (okulumuz yüksek bir tepede sayılır) ve uzaklara bakıyorum.. sonra dönüp sınıfıma bakıyorum, ne olursa olsun "onlar çocuk" deyip, herşeye yeniden başlamaya çalışıyorum.. çocukları gönderdikten sonra sınıfta sevidiğim müzikleri dinleyerek de rahatlamaya çalışıyorum..
ama hepimiz insanız ve teneffüssüz, aralıksız, 5 saat aynı mekanda olmak, her biri ayrı ilgi bekleyen çocuklara yetişmeye çalışmak, sürekli konuşmak zorunda olmak, hele tek başına bir öğretmenseniz onların herşeyiyle ilgilenmek zorunda kalmak çok zor..
ama hepimiz insanız ve teneffüssüz, aralıksız, 5 saat aynı mekanda olmak, her biri ayrı ilgi bekleyen çocuklara yetişmeye çalışmak, sürekli konuşmak zorunda olmak, hele tek başına bir öğretmenseniz onların herşeyiyle ilgilenmek zorunda kalmak çok zor..
su içip kime kızdıysam onu ya da onları yanıma çağırıyorum.tabi sınıfta derin bir sessizlik oluyor.çocuklar suçlu olsalar da boynu bükük geliyor yanıma o zaman dayanamıyorum.genel olarak sakin bir yapım olduğu için kızgınlığım çabuk geçiyor,bir de çocuklarla çekindiğimiz çok güzel büyük bir fotoğraf var.onu çerçeveleyip fen köşesine asmıştık.ona bakıyorum.gülen gözlere bakıyorum.