MUTLU COCUKLAR YETISTIRME/TEMEL YETENEKLER

Puanları 0
Solutions 0
Katılım
12 Kas 2006
Mesajlar
1,205
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
38
Konum
DenizLi
@denizliliserpil
1. Emirleri Yerine Getirme: Cocuk okula basladiginda bazi emirleri dinlemesi ve yerine getirmesi gerekecek (kitabinin kapagini acma, yerine oturma gibi) bu konuda cocugun isini kolaylastirmak icin evde kucuk emirleri yerine getirme oyunlari oynayin. Yapildiginda komik durumlarin ortaya cikacagi emirler verin "terligini cikar basina koy sonra kendini alkisla" gibi, daha sonra siz cocugun verdigi emirleri yerine getirin.



2. Dinleme: Cocukla dinleme yetenegini gelistirecek oyunlar oynayabilirsiniz.

- Gozlerini kapatsin disardan gelen sesleri dinlesin ve ne olduklarini tahmin etmeye calissin.

- Kucuk kutularin icine herbiri farkli (iki tane kutuda ayni nesne olacak) ses cikaracak nesneleri koyun (kurufasulye, bozuk para, dugme gibi) cocuk kutulari sallayarak icinde ayni nesneler olan iki kutuyu bulamaya calissin.



3. Temel Bilgiler: Cocuk sizden ayrildiginda veya kayboldugunda o'na yardimci olacak kislerin isine yarayacagi cocukla ilgili bilgileri ezberletin. ( adi, soyadi, anne-babasinin adi, ev adresi, telefon numarasi, guvenilir bir komsu veya akrabanin adi, soyadi, okulun adi). O anda stresten veya korkudan cocugun bu bilgileri hatirlamasi zor olabilir bu yuzden hergun oyun oynar gibi, cocuk hic takilmadan soyleyene kadar bu bilgileri tekrarlatin.



4. Umumi Alanlarda Guvenlik: Alisveris merkezi, park gibi kalabalik alanlarda kaybolursa polis veya guvenlik gorevlisinden yardim isteyebilecegi, kesinlikle bulundugu yerden disari cikmamasi gerektigi gibi konularda mutlaka cocugu bilgilendirin.



5. Guven Objeleri: Bircok cocuk bazi objeler (dolgu oyuncagi, battaniyesi gibi) yanindayken kendisini daha guvende hisseder, cocugun bu ihtiyacini anlayisla karsilayin bu konuda ustune gitmeyin, zamani geldiginde, kendisini hazir hissettiginde bu aliskanligindan vazgececektir.



6. Korkular: Korkularla basedebilme insanin kendisini daha guvende hissetmesini saglar. Eger cocuk korkularini isimlendirebilirse, tanimlayabilirse onlari kontrol edebilmesi daha kolay olur. Cocuktan korktugu seylerin resmini cizmesini isteyin, daha sonra resmi hakkinda konusun.
 
Teşekkürler Serpil :)
 
TEŞEKKÜRLER
 

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri
Üst