Mlht hocama beslenme listesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ayhabi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 3:03
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@ayhabi
SEÇİL AKKURT ANAOKULU
ŞİRİNLER SINIFI BESLENME LİSTESİ ( YENİ DÜZELTİLMİŞ)
ŞUBAT ------ MART

19-02-2007 Pazartesi…:Nohutlu tavuklu pirinç pilavı + Mevsim salatası +Ayran ( EMİR YILMAZ )

20-02-2007 Salı……….:Tatlı –tuzlu bisküvi + Meyve salatası

21-02-2007 Çarşamba..: Patatesli Börek + Mozaik pasta + çay( FURKAN AKDAĞ )

22-02-2007 Perşembe..:Reçelli –ballı ekmek + zeytin+peynir+ süt

23-02-2007 Cuma……:Ekşili köfte çorbası + turşu + ekmek +elma ( ZEYNEP SUDE TAŞKIN )

26-02-2007 Pazartesi..: Kısır + elmalı pasta +çay ( SERRA EKER )

27-02-2007 Salı……..: Simit + peynir + zeytin + süt

28-02-2007 Çarşamba: Karışık pide + ayran ( ELİF BERFİN YAZAR )

01-03-2007 Perşembe: Tost + meyve suyu

02-03-2007 Cuma….: Zeytin yağlı sarma + yoğurt + ekmek + elma ( HİLAL SİNEM ERTİK )

05-03-2007 Pazartesi.: Poğaça + patates salatası + çay ( ZEHRANUR YILGIN )

06-03-2007 Salı……..:Kızarmış sosis + zeytin + peynir + Meyve suyu

07-03-2007 Çarşamba.: Sigara böreği + kek + çay ( AHMET ARMUTTEPE )

08-03-2007 Perşembe.: Çikolatalı ekmek + peynir + zeytin + süt

09-03-2007 Cuma……: Şehriye çorbası + Kakaolu Puding + ekmek ( İBRAHİM EREN GÜNGÖR)

12-03-2007 Pazartesi..:Mercimek köftesi +ıslak kek +çay ( ALPEREN SAİT ÖZ)

13-03-2007 Salı……..: Peynirli domatesli sandviç + Meyve suyu

14-03-2007 Çarşamba.: Mercimekli Haşhaşlı börek + Bisküvi tatlısı +çay (ABDİL YİĞİT )

15-03-2007 Perşembe..:Patates salatası + rendelenmiş havuç +ekmek+ ayran

16-03-2007 Cuma……:Mercimek çorbası + muzlu puding+ ekmek (BERKE ERKOCA )

19-03-2007 Pazartesi..:Fırında Tavuklu patates + sütlaç +sallama kuşburnu çayı( BERK TEKİN)

20-03-2007 Salı………:Çikolatalı ekmek+süt +muz

21-03-2007 Çarşamba.:Poğaça +kek +çay ( ECENUR ULUTAŞ )

22-03-2007 Perşembe..: Gözleme + ayran

23-03-2007 Cuma…….:Yoğurt çorbası +turşu+ekmek ( ALİ BERKE KARACA )

26-03-2007 Pazartesi..:Makarna salatası + Şerbetli tatlı + çay ( HATİCE ATICI )

27-03-2007 Salı……..: Tost +ayran +muz

28-03-2007 Çarşamba.:Köfte +patates kızartması + çay+ ekmek ( YUSUFCAN POLATDEMİR )

29-03-2007 Perşembe.:Akıtma( krep) +zeytin +peynir +Meyve suyu

30-03-2007 Cuma…..: Domates çorbası + Salatalık turşusu +kakaolu Puding+ ekmek (SELİN SOYAKLI)

02-04-2007 Pazartesi…:Nohutlu tavuklu pirinç pilavı + Mevsim salatası +Ayran ( DİLARA GÜLMEN )

03-04-2007 Salı……….:Tatlı –tuzlu bisküvi + Meyve salatası

04-04-2007 Çarşamba..: Patatesli Börek + Mozaik pasta + çay ( ORHUN YURTYAPAN )

05-04-2007 Perşembe..:Reçelli –ballı ekmek + zeytin+peynir+ süt

06-04-2007 Cuma……:Ekşili köfte çorbası +ekmek +elma ( ŞAHİKA BİLİCİ )

09-04-2007 Pazartesi..: Kısır + elmalı pasta +çay ( GAMZE ÖZKARACA )

10-04-2007 Salı……..: Simit + peynir + zeytin + süt

11-04-2007 Çarşamba: Karışık pide + ayran (FERDİ GÜCENMEZ )

12-04-2007 Perşembe: Tost + meyve suyu

13-04-2007 Cuma….: Zeytin yağlı sarma + yoğurt + ekmek + muz ( DOĞAN SARI)

16-04-2007 Pazartesi.: Poğaça + patates salatası + çay ( ALİHAN ÇALIŞ )

NOT:
• Veli beslenme gününde ismi olan kişiler altı çizili malzemeleri getirecekler.
• Veli gününde o günkü beslenmeye uygun tabak, çatal,kaşık,bardak, çay kaşığını
anneler kendi çocuklarının çantalarına koyacaklar.
• Veli gününde 1paket çay ve 1kg şeker veli tarafından okula getirilecek.
• Meyveler dilimlenmiş,soyulmuş olmalıdır.
• Listedeki malzemelerden farklı malzeme gönderilmemelidir.
• Öğrencilerinin doğum gününü okulda kutlamak isteyen velilerin 1 hafta önceden okula öğretmene haber vermeleri gerekmektedir.
• Veli gününde getirilecek olan yiyecekler çocuk sayısına yeter miktarda olmalıdır.

ÇORBALAR 9LT ( 2 DÜDÜKLÜ TENCERE)
PİLAVLAR 9LT ( 2 DOLU TENCERE )
PASTA VE KEKLER toplamda3’ER TEPSİ

AYNUR BİÇEN
Sınıf Öğretmeni

hocam çok teşekkür edrim. çok saolun çokişime yaradı

hocam sen ne yaptın? biraz ağır gelmiyor mu bunlar? ben daha basit ve tek çeşit yazmaya gayret gösteriyorum ki bu dahi velilere ağır geliyor. beslenmeden dolayı çocuklarını göndermeyen velilerimiz bulunmakta.Belki sizin bulunduğunuz çevredeki çocukların durumları iyi ise tabiki olabilir .genede paylaşım için teşekkürler.

Hocam bu liste velilerle beraber hazırlanmıştır,onlara hangi yiyecekleri yapabildikleri ve yapmak istedikleri sorularak,üstelik herkesin evinde bulunan şeyler hocam bunlar,artı velilerde listeden çok memnun du çocukların evde yemedikleri yiyecekleri okulda yiyerek alıştıklarını ifade ettiler.Birde kenar mahallede bir okuldayım.

tamam, herşey olabilir de ben özellikle şunu merak ettim :
"Veli gününde 1paket çay ve 1kg şeker veli tarafından okula getirilecek."
bu ne için hocam? çocuklara değil herhalde???

Hocam paket derken 1kg paket değil heralde rize çay küçük kutupaketleri var ,bilmem haberiniz varmı,onlardan meyveli çay isteyen velide 1paket meyveli getiriyor.Okulda hazırlıyoruz çayı.25 öğrencilik bir listedir.Birdönemde 1 veliye 2 kere sıra geliyor.
Hocam kendimi savunmak amaçlı yanıtlamıyorum ,yanlış anlaşılmasın.sadece yanlış anlamaları yanıtlıyorum, İster inanın ,ister inanmayın velilere az bile geldi beslenmedekiler ,ama ben çoğaltmadım ara öğün olarak bunların yeterli olduğunu söyledim. bu listeyi 1. dönem kullanmışlar memnun kalmışlar,2. dönem ben gelince aynen devam ettik.Ha kendi çocuğuna peynir zeytini bile çok görüpte göndermeyen veliye diyecek hiç bir sözüm yok. O anaya ana babayada baba demem şahsen.Evde oturan kadınlarında oturduğu yerde para kazanabileceğini düşünüyorum.Eğer bu dünyaya evlat vermesini biliyorlarsa peynir,zeytinide çok görmesinler.Gerçekten durumu çok kötü ise zaten onun yerine bende hazırlarım,ayrıca zordurumdaki velilerin öğrencilerinden okul aidatı almıyoruz,her öğretmenimizin servis ve kırtasiyesini karşıladığı öğrencileri var,yeterki o.ö.e önemini bilen ve çocuğunu okula göndermek isteyen veliler olsun.Çocuğunu sadece evden uzaklaştırmak olmasın amacı.

liste güzelmişde,velilere zor gelir bunları yapmak
sumru öğretmeninde dediği gibi veliler peynir-ekmeği zor getiriyor,
nerde kaldı zeytinyağlı sarma:)

Bu ne hocam bÖyle,yİyeceklerİ stok mu yapiyorsunuz ya da sinif mevcudu 50 felan mi kusura bakmayin ama bu sene İÇİn kullanayim dİye bakmiŞtim valla Şok oldum

arkadaşlar siz çocuklara ne yediriyorsunuz. evde yemiyor bu çocuklar. sınıfta eğlenerek- arkadaşları ve öğretmeni ile yemek yiyolar. size yardım için yazılmış listeye böyle davranmanız hoş değil. kimi veli düzgün getiriyor. kimi de sayıya göre yapmış kuru küçücük sigara böreğini başka bir şey yok. çocuklar bunu mu yiyeceğiz diye sorunca kantinin yolunu tutuyoruyz. ama artık öyle yapmıyorum. alıp veliye yazdırıyorum. tüm velilerin hakkından da sorumluyuz. dışarıya yemek yedirmemeye de dikkat ediyorum.

hocam resmen türibinlere oynamışsınız iyide biz sizin gibi böyle lüks bi okulda değiliz,yazdığımız simitler bile doğru dürüst gelmiyo...bence çok abartmışsınız yaa...

siz de kendi okulunuza göre ayarlayabilirsiniz sanırım hocam...bu hocmız kendi şartlarına göre ve velilerin durumuna göre yazmış.siz de kendi şartlarınıza göre yazabilirsiniz.

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

24 Yıldır Sizlerle

24 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri