Mıknatıs Lazım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tikurzena
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:08
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@tikurzena
arkadaşlar benim deney yaptırmak için mıknatısa ihtiyacım var.nerden bulabilirim.bi fikri olan var mıdır aranızda?????
teşekkürler:)

Kullanılmayan hoporlörlerin arkası mıknatıstır onu kullanabilirsin birde buzdolabı tamircilerinden temin edebilirsin

teşekkür ederim:)

Buz dolaplarının kapağın iç tarafında plastiği keserek elde edebilirsiniz.Biz ufakken öyle yapardık :)

buzdolabının kapağından kesersem annem de beni kesmezmi ki????
önerin için saol:)

bir demire elektrik ver.

herhangi bir demire prizden , pil ya da aküden az miktarda da olsa elektrik verirsen demirin bir ucu pozitif diger ucu negatif olacagindan yapay bir miknatisin olur.

ya da yine bir demiri (ufak bir demir olmasi tercihtir) herhangi bir yüzeye bir süre sürttüğünde sürtünmeden dolayı bir statik elektrik ortaya cikar. bu elektrikle elindeki demir miknatis gorevini gorur. (bu islemi yaptiginiz butun maddeler miknatis gibi ceker. fakat iki demiri yaparsaniz miknatis gibi ayni kutuplari birbirini iter.)

ARKADAŞLAR BUZDOLABINDA MIKNATIS OLDUĞUNU BİLMİYORDUM. İNSAN HER YAŞTA BİR ŞEYLER ÖĞRENİYOR. TEŞEKKÜR EDERİM. DEMİRE ELEKTRİK FİKRİ DE İLGİNÇ AMA BİRAZ TEKLİKELİ DEĞİL Mİ?

ya ben kırtasiyeden almıştım yine bir deney için lazımdı..bi sor istersen..

kırtasiyede, nalburlarda
o da olmadı buzdolabı süslerinin arkası. buzdolabını hiç hırpalamadan..??

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri