Memleket Yemekleriniz

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Selvi SOYLU
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:44
Puanları 36
Solutions 0
Katılım
3 Eki 2009
Mesajlar
2,858
Tepki Skoru
0
Puanları
36
Yaş
37
Konum
istanbul-Beykoz
@Selvi SOYLU
arkadaşLAR herkes memleketinin bir yemeğini tanıtıyor bu konuda.bir adet de resim koyarsanız güzel olur..bakalım neler çıkacak!!!önce ben başlayayım


HÖŞMERİM TATLISI
YÖRE:KIRŞEHİR


MALZEMESi:
2 su bardağı sütün çiği,
(Kaymaklanmış süt)
2 su bardağı mısır unu.
2 çorba kaşığı tereyağı,
1 çay bardağı buğday unu,
Bir tutam tuz.
YAPILIŞI:
Süt ve tereyağı bir tavada kaynatılır. Kaynayan karışım yavaş yavaş karıştırılarak mısır unu ve buğday unu ilave edilir. Tuz eklenir, Hamur haline gelen karışım, omlet gibi çift taraflı olarak kızartılır. Servise sunulurken bal, toz şeker ve pekmez de dökülerek yenilebilir.
 
CEZERYE
YÖRE: MERSİN

..


Gerekli malzemeler:

* 400 gr havuç
* 200 gr toz şeker
* 100 gr ceviz içi
* bulamak için hindistan cevizi
* yeteri kadar su
* isteğe bağlı tarçın da konulabilir.

YAPILIŞI : Havuçların üzerini kazıdıktan sonra bol su ile yıkayıp kurulamalı ve çelik bir tencerenin içine rendelemeli. Üstüne toz şekerini dökmeli ve şekeri ıslatıp eritecek kadar da su kattıktan sonra tencereyi orta ısılı ateşe oturtmalı (havucun suyunu salacağını düşünerek baştan fazla su koymayıp gerektikçe sıcak su katmak daha uygundur).

Tahta bir kaşıkla karıştırarark havuçlar eriyip de koyuca bir macun elde edinceye kadar tenceredekileri kaynatmalı. Macunun kıvamını anlamak için tahta kaşıkla tencereden minik bir parça almalı, bunu iki parmak arasına alıp yuvarlamalı. Parmaklar açılınca sadece birine yapışık kalıyorsa tamamdır.

Şekerli havuç macunu kıvamını bulunca tencereyi ateşten indirmeli ve hemen içine ceviz içi parçalarını atmalı, karıştırarak bunları helvaya yedirmeli. Sonra bu karışımı hafifçe ıslatılmış mermere(tezgaha) döküp spatula ile şekillendirerek bir dikdörtgen şekli vermeli.

Cezerye soğuyup katılaşınca, bunu her defasında ıslatılacak bir bıçak ile dilimlere kesmeli. Hindistan cevizine bulayarak servis edilmeli. Afiyet olsun.
 

Ekli dosyalar

  • af_yap_cez.jpg
    af_yap_cez.jpg
    14 KB · Görüntüleme: 2
  • cevizli_d_ner_1255006703.jpg
    cevizli_d_ner_1255006703.jpg
    50.2 KB · Görüntüleme: 2
bayılırım cezeryeye:)) mersinde tam mekanında tatmak kısmet oldu..ayrıca mersin çok güzel bir şehir.
 
bayılırım cezeryeye:)) mersinde tam mekanında tatmak kısmet oldu..ayrıca mersin çok güzel bir şehir.

Zaten evde yapılan cezerye satın alınan kadar güzel olmuyor. Çünkü kullanılan bazı baharatlar açıklanmıyor.
 
Selvi höşmerimi balıkesire ait biliyordum sayende birşey daha öğrenmiş oldum :D
 

Ekli dosyalar

  • tantuni_et_ekmekarasi.jpg
    tantuni_et_ekmekarasi.jpg
    114.9 KB · Görüntüleme: 10
  • tantuni_et_lavas2.jpg
    tantuni_et_lavas2.jpg
    97.2 KB · Görüntüleme: 6
bizde de yapılıyor canım:))balıkesirde de yapılıyormuş sonradan öğrendim:D
 
bizde de yapılıyor canım:))balıkesirde de yapılıyormuş sonradan öğrendim:D

Yıllardır Kırşehir'deydim 1 kere bile rast gelmedi höşmerim. Ama 1,5 yıldır Balıkesir deyim, Balıkesir'de her yerde bulabilmek mümkün. BİM dahil :))
 
hocam artık unutulmuş biraz da..bizim oralarda deyimi bile vardır höşmerim çekmek diye..biliyorsunuzdur..zahmet çekmek zor bir iş yapmak anlamına gelir..ne yalan söyleyeyim ben de annemin yaptığı haricinde yemedim...bizde genelde pekmezli yemekler oluyo annem bahsediyor biraz ama çok yapılmaz..bi de bizim bulgur pilavı var..tavuk suyuna..şöle bol salata yanına tavuk yufka üstüne:)))
 

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri
Üst