MEB'den sözleşmeli öğretmenlerin il içi görevlendirmelerine ilişkin uyarı

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan karınca
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:45
Puanları 0
Solutions 0
Katılım
27 Ocak 2008
Mesajlar
1,533
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
37
@karınca
Milli Eğitim Bakanlığının resmi eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacının kadrolu öğretmen istihdamıyla karşılanmaması hallerinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda yapılan Bakanlar Kurulu'nun 24/06/2006 tarihli ve 2006/10557 sayılı Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslardaki değişiklik kararı ile sözleşmeli Öğretmen görevlendirilmesine karar verilmiştir.
Bu kapsamda Bakanlığımızca öğretmen ihtiyacının giderilmesi amacıyla çeşitli alanlardan 2009 yılı sonu itibariyle 70.000 sözleşmeli öğretmenin görevlendirilmesi gerçekleştirilmiş olup, eğitim kurumlarımızın öğretmen açığı büyük ölçüde giderilmiştir.
Bu kapsama dâhil öğretmenlerinin il içerisinde görev yerlerinin değiştirilebilmesi için eğitim kurumunda norm kadro fazlası durumunda olması, alanının veya sınıfın kaldırılması, ders saatinin azalması eğitim kurumunun kapanması ya da taşımalı sisteme geçilmesi sonucu Öğretmen fazlalığının oluşması halinde; Öncelikle aynı ilçe içerisinde, ihtiyacın bulunmaması durumunda il içerisinde sistem özerinden yapılacağı, bunun dışında sözleşmeli öğretmenlerin görev yeri değişikliğinin mümkün olamayacağı Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan açıklamalarda yer almıştır.
Buna göre;
1-Sözleşmeli Öğretmenlerin Merkezi okullara geçici olarak görevlendirmelerinin yapılmayacaktır. Yerlerine ücretli öğretmen görevlendirilmeyecektir.
2-Bakanlar Kurulu'nun 02/03/2009 tarihli ve 2009/15754 sayılı Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslardaki değişiklik kararında askerlik görevini yapmak Üzere sözleşmesi feshedilenler ile doğum İznine ayrılanların pozisyonları aklı tutulacak yerlerine atama/görevlendirmenin yapılmayacaktır.
3-Norm kadrolar açık gösterilerek sözleşmeli öğretmenler fazla konuma düşürülmeyecektir.
4-Bir yıl içerisinde ayrı ayrı veya toplam otuz günden fazla rapor alan Sözleşmeli Öğretmenlerin sözleşmeleri feshedilecektir."
 
Bu açıklamanın ilanı ne zaman acaba. Çünkü 30 günden fazla rapor alanın sözleşmesi fes edilecektik kısmıyla ilgili 2009 Mayıs ayında Danıştaya dava açılmış ve bu maddenin yürütmesi durdurulmuş sözleşmesi iptal edilen öğretmen görevine tekrar dönmüştür.
 

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri
Üst