Kukla ve kukla gösterisi hazırlamadaki amaç nedir????????????????

Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@kırçiçeğim
arkadaşlar yardım ediiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin

arkadaşlar yardım ediiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin

Çocuklar etkinliklerine kat
ılarak arkadaşları ile aralarında çıkabilecek
sorunlar
ı kendi kendine çözebilme yetisi kazanır. Farklı tip ve karekterlerde çocuklarla
tan
ışıp anlaşabilmeyi öğrenir. Bu deneyimler çocuklara hoşgörü, sabır, algılama,yerinde ve
do
ğru cevap verme,kurallara uyma gibi gerekli alışkanlıkları kazandırır ve grup

çal
ışmalarından zevk almaya hazırlar.
Çocuklar​
ı fiziksel, zihinsel, psikolojik, sosyolojik ve bedensel gelişimlerini sağlayarak
e
ğitmek,

Çocu
ğun oyun yolu ile eğitilmelerini sağlamak ve eğitimi kalıcı kılmak,

çocuklar​
ın katılımını sağlayarak onların bedensel
geli
şimlerine katkıda bulunmak, sanatsal becerilerini ve rahatça hareket etme yeteneklerini

sa
ğlamak,
zihinsel geli​
şimlerini sağlamak ve olaylar

kar
şısında çözüm yolları bulmalarına yardımcı olmak,
çocuklar​
ında katılımasını ve katkıda bulunmalarını

sağlayarak onların çevreleriyle iletişim kurmalarına ve sosyalleşmelerine yardımcı olmak,

Çocuklara f​
ırsat verilerek, kendilerini ifade etmelerine imkân sağlamak duygu ve

şüncelerini ifade etme becerisi kazandırmak.

bunlar dahada çoğaltılabilir umarım işinize yarar alıntıdır

'Temel dil kurallarının yanı sıra, dil yaratıcılığı ve toplumsal kuralları kuklayla kazandırabiliyoruz. Bir şeyleri paylaşabilme, beden dilini kullanabilme, sesini kullanabilme gibi özellikleri de kukla sayesinde çocuklara verebiliyoruz. Beden dilini açıklarken, el kuklasının da bedeninin kendi parçasını aslında kuklanın parçası yapmış oluyor ve bu sayede içinden geçenleri aktarabiliyor. Bu durumda beden dilini ister isletemez kullanmış oluyor. Bedeni ile kuklaya canlılık veriyor. Kukla, çocuğun üzerindeki çevresel baskıların çocuğun üzerinden kalkmasını sağlıyor. Çocuğun ifade yeteneği gelişiyor ve özgüveni artıyor.
Kukla çocuğa, dil gelişimi, paylaşma, bekleme, ses tonunu kullanma, beden dilini kullanma kazandırıyor. Kukla sayesinde çocuğun özgüveni artıyor ve ifade yeteneği gelişmeye başlıyor. Kukla her derste kullanılabilir. Çünkü, öğrencilerin dikkatini toplamaya yardım eder. Kukla kullanımı okul öncesi eğitimden başlayıp lise çağlarına kadar sürebilir. Okul öncesi eğitimde, çocuklara kukla öğretiminde üretime geçmeden öğretmenlerin çocuklara kuklayı sevdirmesi ve alıştırması lazım. Öğrencilerin kukla üzerinde bol bol oynamaları ve denemeler yapmaları gerekir

paylaşımınız için teşekkürler:)

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri