KPSS Tercih İşlemleri Ne Zaman Başlayacak?

Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
2
@Dilara Yılmaz1
2012 Ortaöğretim (Lise) Önlisans düzeyi KPSS tercih işlemleri için ÖSYM"nin KPSS sonuçları yayımlandıktan sonra başlayacak süreçte 1 ay içerisinde memurluk kadrolarını açıklamasıyla başlayacaktır.

Bu tarihte yaklaşık kasım ayına geliyor. Zaten memur atamalarının bir ayağı genelde her yılın Kasım ayında yapılıyor.

2012 KPSS Lisans sınav sonuçları 2014 yılına kadar geçerli olacak, bu süreç içindeki atamalara 2012 KPSS puanınızla başvuruda bulunabilirsiniz.

2012 KPSS Eğitim Bilimleri sınavının geçerliliği ise 1 yıl olacaktır. Yani 2013 yılına kadar geçerli olacaktır.

2014 yılına kadar memur alımları ne zaman yapılacaktır ?

Memur alımları Devlet Personel Başkanlığı tarafından belirlenir. Bu yıl için ilk memur alımları Haziran ayında yapıldı, ikinci alımlar ise belirttiğimiz üzere KASIM"da yapılması bekleniyor. 2013 yılı için ise memur alımlarının OCAK 2013"te açıklanması beklenmekte.

Peki KPSS memur alımında nasıl bir süreç izlenilyor?

Açıklanan tarihler içerisnde belirlenen ihtiyaçlar çercevesinde ve KPSS puanınızla tercihinizi yaptıktan sonra sonuçları bekleme başlıyorsunuz, yüksek puanların her zaman önceliği olmaktadır.

Sonuç açıklandığında ek bir sözlü mülakat olmadan çalışmaya başlanıyor. Ancak, atama için öngörülen koşullara uymayan veya gerekli belgeleri süresi içinde getiremeyen adayların atamaları yapılmamaktadır.

Eğitimajansı.com
Alıntıdır.

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri