Kpps' de matematik' te zorlanıyorum...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan nursenim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:33
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@nursenim
Arkadaşlar sizin yardımınıza ihtiyacım var.Ben dershaneye gidemiyorum dolayısıyla çözemediğim soruların cevabını bulamıyorum.

A şehrinden B şehrine giden bir yolcu otobüsünün her saatteki ortalama hızı aynıdır.Yolun 180 km sini gittikten sonra 45 dk mola veriyor ve saat 9 .15 'te tekrar yol çıkıyor.Yolun 1/4 'ünü daha gittiğinde saat 10.15'i gösteriyordu.
Otobüs kalan yolu mola vermeden 11.15'te tamamladığına göre ,otobüs A şehrinden saat kaçta yola çıkmıştır?
A) 5.30
B) 5.45
C) 6.00
D) 6.15
E) 6.30
Bu tür soruları pek fazla yapamıyorum ayrıntılı yardımcı olursanız sevinirim...

Merhaba yardımınız için teşekkürler sorunun cevabı doğru 6.30 ama 180 km ne için kullanılmış onu bende anlamadım.Bu soru da bana yardımcı olmanızı bekliyorum

bnde matten zorlanıorum hangi kaynaktan çalşmamiz gerekiyor bilmiorum piyasadaki kaynakalr çok ağir gelior

nane limon çözüm yolun doğru fakat ordaki 180 km ile araçın saatteki hızı bulunuyo ordan saatteki hızı 90 km oluyo orda kullanılıyo 2 saatte yarısını gittiğine göre diğer kalan yarısı da 180 km demekk ki aracın saatte ki hızı 90 km toplam yol da 4 saat artı 45 dk mola sonuç olarak 6:30 da hareket etmiş...

benmde bütün sıkıntım matematik:(

ya benim de tek sıkıntım türkçe

nagiş Türkçe de hangi konularda sıkıntı çekiyorsun? Belki yardımcı olabilirim!

sağol arkadaşım parağraf lı sorularda onun için de çok kitap okumam gerekio galiba ama senin önerin ne?

Evet çok kitap okuman gerekiyor! Ama çok soru çözerekte bunu başarabilirsin.Bence çıkmış soruları tekrar tekrar çöz.Mutlaka faydasını göreceksin kolay gelsin.

benimde tek avantajım matematikti öss de 44 sorudan 43 dogru 1 boş kpss de ise 30 da 30 yani matematik artım oldu yardımcı olmak isterim arkadaşlar

teşekkür ederim arkadaşım seni sık sık rahatsız edeceğim. Saol:)

sağol teşekkür ederim önerin için...

arkadaşlar matematikten sıkıntısı olana bir kitap ismi vereyim önce bir inceleyin iddia ediyorum çok beğeneceksiniz.teorem konu anlatımlı matematik. tek kitap olan.konu anlatımı yapılmış.soru ve her sorunun çozümü anlaşılır bir şekilde yazıyo.

oooof bu matematik olmasa olmuyor mu hayatımızda,sözel sınav istiyorum:D

hayatın kendisi MATEMATİK. arkadaşlar ben matematik öğretmeniyim.kpssde matematikten korkmayın.konuları çok basit düşünün.sizi fazla zorlayacak soru çıkmıyo.daha önce bahsettiğim kitaba mutlaka bakın.alın demiyorum.inceleyin.çok faydasını göreceksiniz.teorem kpss matematik tek kitap.

deneme sınavlarında sınıftakilerin yapamadığı soruları yapabiliyorsam matematik o kadarda zor değilmiş:D şaşırdım kendime ne yalan söyleyeyim.

Arkadaşım tam sözelci arkadaşlar için bir kitap biliyorum. ........... adresinden inceleyebilirsiniz.

Hocam yorumunuzu okudum... matematikkpss.c o m adresinde sadece sözel çıkışlı arkadaşlarımız için basitten zora doğru, karışık olmayan sade bir anlatım ile hazırladığımız,öğrencilerimizin severek takip ettiği, olumlu dönütler aldığımız Türkiyenin önde gelen çözümlü konu anlatımlı kpss matematik kitaplarından biri olan kitabımı inceleyebilirsiniz…sayı ,kesir problemlerinin sitemizde konu anlatımı olarak bulabilirsiniz...başarılar
​

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

24 Yıldır Sizlerle

24 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri