KÖtÜ haber 23 000 rehberÇİ alinacakmiŞ

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ballı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:02
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@ballı
Çok kÖtÜ oldu bİzİm İÇİn

bunun neresi kötü haber..bence süper bir haber.rehber öğretmenlerimize çok ihtiyacımız oluyor ..:)

malesef kötü haber biz ve bizim gibi bekleyenler için kötü oldu

bunun neresi kötü haber..bence süper bir haber.rehber öğretmenlerimize çok ihtiyacımız oluyor ..:)
bizden alınacak olan sayı azalır .bu nedenle benim açımdan kötü haber tabi atama bekleyen anasınıfcılar içinde

bizden alınacak olan sayı azalır .bu nedenle benim açımdan kötü haber tabi atama bekleyen anasınıfcılar içinde
Bu açıdan düşünüyorum tabi ki ...korkmayın arkadaşlar okul öncesi öğretmenliğinin önü açık herhalukarda alınacaksınız...biraz zaman gerek ve azimle çalışırsak istediğimiz puanla en güzel yerde öğretmenlik yapacağınızın hayalini kurun ..ben inanıyorum ki istedikden sonra elde edemeyeceğimiz hiç bir şey yok..sizler üzülmeyin lütfen :)

evet okulönceciler için kötü bir haber ama bizden de geçen yıl fazla alım oldu hem böylece braz olsun öğretmenelr okul öncecilere fazla yüklenmezler..
ortalıkda ne hakaretler dönüyor bizler için biliosunuzdur..
ayben arkadaşımızın da dediği gibi önü açık bir meslek bizimkisi yine en çok bizden alım olacaktır ilerleyen yıllarda vs..
herşeyin hayırlısı arkadaşlar inş.bütün mezunlar atanır..

okul öncesi kem gözlerin kurbanı oldu sonunda şimdi de rehber öğretmenler için başladılar eleştirmeye okulda boş oturmaktan başka ne yapıyolar diye 23 000 öğretmen atanacaksa bizden alım ne kadar olabilirki kendimi zorlamıyayım bari artık cok zor şu formda güzel haber alırım ümidiyle günde en az 3 kere pc başına oturuyodum sonunda da aldığm habere bak eyvahlar olsun bana ki şu 10 000 atamayı kacırdım artık her şey boş bittiğimizin resmidir ama kimseyi suçlamıyorum biz kndi kendimize ettik...

umutsuzluğa kapılmayın.okul öncesi zorunluluğu konusunda kararlı meb bu demektirki yine çok alım olacak.açtıkları sınıflara muhtarları koyacak hali yok.mecbur alacak .

bu konuyla belki alakası yok gibi görünsede dikkat edilmesi gereken bir durum var 6.mayıs itibari ile yani atama ve tayin kanujnları yürüülüğe girdi ve bundan sonra MEB senede bir kez ilk atamadan öğretmen alacak.

nasıl yani sözleşmeliler başvuramayacak mı ?

yüzbinlerce öğretmen adayı yaz atamalarını beklerken, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'dan çarpıcı mesajlar geldi. Okullarda net olarak 72 bin 668 öğretmen ihtiyacı olduğunu söyleyen Nimet Çubukçu, buna karşın KPSS sonucu verilerine göre 312 bini aşkın adayın atama beklediğini bildirdi. Meclis'te bir soru önergesini cevaplandıran Bakan Nimet Çubukçu, geçtiğimiz günlerde yaptığı değerlendirmede de, bu yıl 40 bin yeni öğretmen atanacağını açıklamıştı. Yeni öğretmenlerin 10 bininin Haziran ayında, 30 bininin de Ağustos ayında atanması öngörülüyor. Bakanlık bunun için önümüzdeki günlerde kanuni bir düzenleme çıkarmak için hazırlık yapıyor. İhtiyacın tamamlanması için 32 bin öğretmen ataması daha yapılacak.arkadaşlar bu haber için yorumunuzu bekliyorum memurlar netin haberi diğer form d yazdım ama yorum yapan olmadı yani 32 bin tane daha öğretmen alınacakmış

arkadaşım panik yapma bu sayıda rehberlikçi ataması yapamaz mümkün değil geçen sene zorunlu il sayısı 32 oldu 15 000 oöci atadı bu sene 25 il daha en az bi 10000 de bu sene atar.bizden zorunlu il diye atıyo rehberlikçiye ne kılıf bulacak mümkün değil bakan atıyo evet sadece yüksekten atıyo .korkma bişey olmaz iki sene daha biz önceliğiz,hadi iki sene olmadı diyelim en azından bu sene mecbur allahın izniyle hayırlısı

okul öncesi kem gözlerin kurbanı oldu sonunda şimdi de rehber öğretmenler için başladılar eleştirmeye okulda boş oturmaktan başka ne yapıyolar diye 23 000 öğretmen atanacaksa bizden alım ne kadar olabilirki kendimi zorlamıyayım bari artık cok zor şu formda güzel haber alırım ümidiyle günde en az 3 kere pc başına oturuyodum sonunda da aldığm habere bak eyvahlar olsun bana ki şu 10 000 atamayı kacırdım artık her şey boş bittiğimizin resmidir ama kimseyi suçlamıyorum biz kndi kendimize ettik...
arkadaşım üzülmeyeniz bu kadar..yakında çok güzel haberler alacağımızı düşünüyorum ve bizler okul öncesi öğretmenleri olarak çok şanslıyız bunu unutmayın hepiniz bir gün atanırsınız.üstelik pilot uygulaması olarak şehir sayısı arttırmayı düşünürlerken ve zorunluluk 3 yaşa kadar düşüceği planlanırken bizler neden bu kadar moralimizi bozuyoruz ki.. mezun olup da yeterli bir puanla atanamayan kalmaz diye düşünüyorum ...ümitvar olunuz efendim..

Arkadaşlar bence doğru bir haber hemde üzücü. Çünkü herkes şahit haziran atamalarında taban puanları 21 olarak açıklandı. Demekki yeterli olmadıkı ağustosta 23 bin kadro verilecek. Bizede ne düşer artık bilemiyorum. Fakat halen daha kadrolu taban puanımız 70 puanın altına düşmedi. Somut verilerle bu yoruma varabiliyorum çok üzgünüm. Hepimizin hakkında hayırlısı.

aslında her yıl bazı branşlardan öğretmen ihtiyacı azalacak...çünkü ülkemizde gerçekten doğum oranı azalıyor ve okula başlayan sayısı da öyle...23 bin rehberlik öğretmeni atanamaz çünkü o kadar mezunu yoktur...o kadar ihtiyaç vardır sadece...geçen yıl okul öncesine çok alım oldu çünkü usta öğreticilik iptal edildi.Bu yıl mezun olacak okul öncesi mezunu 5 bin civarı,atanamayanlarla birlikte bu sayı 8 bin olur...ağustosta en kötü ihtimal 5 bin atama olur gibime geliyor.AMA EN KÖTÜSÜ ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİĞİN HALA DEVAM ETMESİ...

arkadaşlar panik yapmayın okadar mezun rehberlikçi yok mezun olcakta yok.en çok 4000-6000 arasında pdr ci bekliyo ve mezun olacak.

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri