kopya çekenlerin sayısı 1000i bulursa sınav iptal...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan nursin1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:06
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@nursin1
arkadaşlar az önce haberlerde söylediler. kopya çekenlerin sayısı1000i bulursa sınavı iptal edeceklermiş:(( bence 2000i de bulur:hhf:

kesinlikle iptaaal arkadaşlarr artık ders çalışmaya başlayıın derim ben..

zaten ilk şüpheliler 3227 kişi.. bu sayı neden yuvarlak hesap değil de böyle bi sayıı... kesin iptal o zaman... sadece eğitim mi iptal olur acaba???

GÜn boyunca haberlerİ İzledİm bÖyle bİŞey demedİ su kadar sayi olursa İptal olur falan demedİ

sevimay ben zap yaparken gördüm haberi. sementa bütün bölümlerin soruları sızdırılmış bu kesin. ayrıca sayıya gerek yok zaten
Bakınız Mevzuat Bu konuda ne diyorResmi Gazete Tarihi: 23.06.2007 Resmi Gazete Sayısı: 26561Sınavın iptal edilmesiMADDE 16 –a) Sınav sorularının kısmen veya tamamen çalınmış olması,b) Sınav sorularına ilişkin Sınavın iptalini gerektiren herhangi bir hususun ortaya çıkması,c) Sınavın yapılmasını engelleyen sebeplerin mevcut olmasıhallerinde Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından sınav iptal edilir. (2)Bu durumlarda Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından uygun bulunan en kısa sürede ilgili sınav yeniden yapılır.Bakınız ÖSYM Eski Başkanı Prof. Dr. Savaş Küçükyavuz ne diyor ; " Benden önce bir sınavda bir soru torbasında yırtık tespit edildi ve sınav iptal edildi. "Yine 1999 yılında yapılan ÖSS sınavı soruların sızması neticesinde iptal edilmişti. Yapılan polislik sınavı soruların sızması nedeniyle iptal edilmişti.Bütün bu örnekler gün yüzü gibi ortadayken, soruların sızdırıldığı ispat edilirse hiç bir şekilde bu Kpss puanlarıyla atama yapılamaz. Çünkü bu sayı tahminen binlerle telafuz ediliyor.Yine bu yorumumuzu bakınız TBMM Eğitim Komisyonu Başkanı Mehmet Sağlam yaptığı açıklamada nasıl destekliyor: "Geçmişteki uygulama kopya çektiği belirlenen adayların sınavını iptal etmekti. Ancak kopya çok yaygın ise ona göre bir çözüm yolu bulunmalı ve sınavın iptali daha doğru olacaktır. "Bugün için sivil toplum örgütleri, Hukukçular, Yetkililer ve Siyasilerin yanı sıra bir çok büyük haber siteleri bile Kpss adaylarından gelecek tepkiden çekindiği için şu yorumu net bir dille yapamıyor."Kpss soruları sızdırılmışsa bu sınav geçersiz sayılır.

iptal olması gerekir dah neyi bekliyorlarki isteseler yaparlar , yazıklar olsun böyle düzene

GÜn boyunca haberlerİ İzledİm bÖyle bİŞey demedİ su kadar sayi olursa İptal olur falan demedİ
ben de dinledim böyle bir haber yok hatta yök kopyacıların sınavlarının iptal edileceği puanların tekrar hesaplanacağı üzerinde duryormuş trt habrde dinledim

ÖSYM’DEN KÖSTEBEK ÇIKTI
YÖK, Devlet Denetleme Kurulu ve Ankara Cumhuriyet Savcılığı, KPSS sorularını ÖSYM’nin içinden sızdıran bir şebekenin adaylara 10 bin dolara sattığını belirledi

YAKUP BULUT ANKARA

KPSS’de kopya çekildiği iddialarının ardından gerçek gün yüzüne çıktı. YÖK Denetleme Kurulu, Devlet Denetleme Kurulu ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın üç koldan yürüttüğü soruşturmada KPSS sorularının ÖSYM içinden sızdırıldığı bilgisine ulaşıldı. 10-11 Temmuz’da yapılan sınav sorularının tamamı veya tamamına yakınını doğru yanıtlayan adayların teknik takibi sonrası bazı adayların sınavdan günler öncesinde sorulara para karşılığı ulaştığı belirlendi.

BİR SAAT KALA BİN 500 DOLAR

Kopya skandalına karışan adaylar KPSS sorularını 10 bin dolar karşılığı günler öncesinden edinirken, bu miktarın sınava az bir süre kala düşürüldüğü tespit edildi. Sınava bir saat kala soruları alan bir adayın şebeke üyelerine bin 500 dolar ödeme yaptığı öğrenildi. Kopya şebekesinin çok farklı illerde adaylara soruları ulaştırdığı tespit edilirken, kaç adayın şebeke ile yasadışı alışverişe girdiği halen araştırılıyor. Savcı, soru bankasını oluşturan üyelerin bilgisayarlarını ve telefonlarını hâlâ inceliyor.

ATAMALAR GECİKMEYECEK

Milli Eğitim Bakanlığı, KPSS’deki kopya skandalı nedeniyle ertelenen öğretmen atamalarını sınavın kısmen iptali durumunda bir ay içinde yapmayı planlıyor. Ancak kopya skandalına karışan aday sayısının binlere ulaşması ve sınavın tamamen iptali durumunda ise kısa bir süre içinde sınavın yapılması için harekete geçilecek. Bu durumda da atamaların kasım ayına sarkabileceği ifade edildi.

ÖSYM’de birden fazla güvenlik açığı

2010 KPSS’de kopya skandalı ile çalkalanan ÖSYM’de çok sayıda güvenlik açığı tespit edildi. KPSS ile ilgili YÖK Denetleme Kurulu’nun hazırladığı raporda, sınav sorularının güvenliğinin yeterli derecede olmadığı tespiti yapıldı. Özellikle ‘kurum çalışanlarının dışarı ile bağlantılarının sınavlar açısından güvenlik açığı oluşturduğu’ tespiti YÖK Denetleme Kurulu raporunda yer aldı. Raporda güvenlik zafiyetinin tek tek görevli isimler üzerinden, somut örneklerle tespitlerinin yapılması ve birden fazla noktada güvenlik zaafiyeti olduğunun belirlenmesi sonrasında, Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmen atamalarını erteleme kararı aldığı öğrenildi.

Tüm bölümlerin soruları sızdı

Sınavda şebeke tarafından dışarı çıkartılan soruların sadece Eğitim Bilimleri’ni kapsamadığı, Genel Yetenek ve Genel Kültür Olmak üzere sınavın başka bölümlerinde de soruların sızdırıldığı belirlendi.

Başkanın da bilgisayarı incelemede

ÖSYM’deki inceleme dün de devam etti. İlk belirlemelere göre bir kurum çalışanının soruları para karşılığı şebekeye sızdırdığı tespit edildi. Soruların e- posta ile gönderildiği öne sürülen Isparta’daki Öğretmen BS’ nin de bilgisayarına el konmuştu. ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan da dahil olmak üzere, yönetici ve çalışanların bilgisayarları incelemeye alındı. Tespitler sonrası YÖK, KPSS’de kısmi iptal seçeneği üzerinde duruyor. Kopya skandalına karıştığı belirlenenlerin sınavının iptali, diğerlerinin yeniden sıralamasının yapılması planlanıyor

ÖSYM’DEN KÖSTEBEK ÇIKTI
YÖK, Devlet Denetleme Kurulu ve Ankara Cumhuriyet Savcılığı, KPSS sorularını ÖSYM’nin içinden sızdıran bir şebekenin adaylara 10 bin dolara sattığını belirledi

YAKUP BULUT ANKARA

KPSS’de kopya çekildiği iddialarının ardından gerçek gün yüzüne çıktı. YÖK Denetleme Kurulu, Devlet Denetleme Kurulu ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın üç koldan yürüttüğü soruşturmada KPSS sorularının ÖSYM içinden sızdırıldığı bilgisine ulaşıldı. 10-11 Temmuz’da yapılan sınav sorularının tamamı veya tamamına yakınını doğru yanıtlayan adayların teknik takibi sonrası bazı adayların sınavdan günler öncesinde sorulara para karşılığı ulaştığı belirlendi.

BİR SAAT KALA BİN 500 DOLAR

Kopya skandalına karışan adaylar KPSS sorularını 10 bin dolar karşılığı günler öncesinden edinirken, bu miktarın sınava az bir süre kala düşürüldüğü tespit edildi. Sınava bir saat kala soruları alan bir adayın şebeke üyelerine bin 500 dolar ödeme yaptığı öğrenildi. Kopya şebekesinin çok farklı illerde adaylara soruları ulaştırdığı tespit edilirken, kaç adayın şebeke ile yasadışı alışverişe girdiği halen araştırılıyor. Savcı, soru bankasını oluşturan üyelerin bilgisayarlarını ve telefonlarını hâlâ inceliyor.

ATAMALAR GECİKMEYECEK

Milli Eğitim Bakanlığı, KPSS’deki kopya skandalı nedeniyle ertelenen öğretmen atamalarını sınavın kısmen iptali durumunda bir ay içinde yapmayı planlıyor. Ancak kopya skandalına karışan aday sayısının binlere ulaşması ve sınavın tamamen iptali durumunda ise kısa bir süre içinde sınavın yapılması için harekete geçilecek. Bu durumda da atamaların kasım ayına sarkabileceği ifade edildi.

ÖSYM’de birden fazla güvenlik açığı

2010 KPSS’de kopya skandalı ile çalkalanan ÖSYM’de çok sayıda güvenlik açığı tespit edildi. KPSS ile ilgili YÖK Denetleme Kurulu’nun hazırladığı raporda, sınav sorularının güvenliğinin yeterli derecede olmadığı tespiti yapıldı. Özellikle ‘kurum çalışanlarının dışarı ile bağlantılarının sınavlar açısından güvenlik açığı oluşturduğu’ tespiti YÖK Denetleme Kurulu raporunda yer aldı. Raporda güvenlik zafiyetinin tek tek görevli isimler üzerinden, somut örneklerle tespitlerinin yapılması ve birden fazla noktada güvenlik zaafiyeti olduğunun belirlenmesi sonrasında, Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmen atamalarını erteleme kararı aldığı öğrenildi.

Tüm bölümlerin soruları sızdı

Sınavda şebeke tarafından dışarı çıkartılan soruların sadece Eğitim Bilimleri’ni kapsamadığı, Genel Yetenek ve Genel Kültür Olmak üzere sınavın başka bölümlerinde de soruların sızdırıldığı belirlendi.

Başkanın da bilgisayarı incelemede

ÖSYM’deki inceleme dün de devam etti. İlk belirlemelere göre bir kurum çalışanının soruları para karşılığı şebekeye sızdırdığı tespit edildi. Soruların e- posta ile gönderildiği öne sürülen Isparta’daki Öğretmen BS’ nin de bilgisayarına el konmuştu. ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan da dahil olmak üzere, yönetici ve çalışanların bilgisayarları incelemeye alındı. Tespitler sonrası YÖK, KPSS’de kısmi iptal seçeneği üzerinde duruyor. Kopya skandalına karıştığı belirlenenlerin sınavının iptali, diğerlerinin yeniden sıralamasının yapılması planlanıyor

kesin kanıtlar var, iptali düşünselerdi şimdiye kadar yaparlardı bence. iyice arap saçına döndü, ne yapmayı planlıyorlarsa bir an önce yapmalılar bence sınav tekrarlanacaksa, girişimlere şimdiden başlamaları lazım, değerlendirme ve tercih süreci derken epey zaman alacak gibi. bir de şu var, sınav tekrarlanacaksa bunu ösym mi yapacak, ben şahsen güvenemiyorum artık. sınavı tümü ile iptal edbilirler mi acaba, her sene kpss sınavı yapılır diye bir madde var mı? bu sene geçersiz diyebilirler mi??? çok strese girdim ne olacak diye, mantıklı düşünemez oldum. bekleyiş devam ettikçe tansiyon artacak. olumlu yda olumsuz bir an önce kararlarını versinler..

ben tekrar ders çalışmak istemiyorum kitap görmek istemiyorum resmen tiksindim zaten bildğim pek şeyi unuttum çıldıracam valla neden hırsızlar değilde alın teri il çalışan aldığı puan değil helali ile puan almış insanlar cezalandırılıyor

ya mevzuatta iptal diyo ama okulların açılmasına az bir süre kaldı yeniden soru hazırlamak sınav yapmak okumak sıralamak atama açmak atama yapmak en az 2 ay alır. bu yüzden böyle birşey yapacaklarını sanmıyorum

arkadaşlar ,ben tasarı kursundan bir hocayla görüştüm,bu kopya çekenlerin sayısı 10,15 bin kişi var diye tahmin ediliyo dedi ... ayıklamayı nasıl yapıcaklar ,büyük ihtimal iptal olucak sınav,yukardaki mem netteki haberde de vardı sınavı yeniden yapıp kasım ayında atama yapılması düşünülüyo yazılıyodu...

arkadaşlar ,ben tasarı kursundan bir hocayla görüştüm,bu kopya çekenlerin sayısı 10,15 bin kişi var diye tahmin ediliyo dedi ... ayıklamayı nasıl yapıcaklar ,büyük ihtimal iptal olucak sınav,yukardaki mem netteki haberde de vardı sınavı yeniden yapıp kasım ayında atama yapılması düşünülüyo yazılıyodu...
hocam daha hiç kimse bir şey bilmiyor araştırıyorlar işte hakkımızda hayırlısı

ne yani o -n-onbeş bin ise bu kişilerin iptal olacak ve de memuriytten yararlanamayacak mı mümkün diil..

arkadaşlar ben sınavın iptal olmamasından yanayım... herbirimiz bu zor süreçten geçtikk, hiç birimizin kafasında harddisk yok geçen zaman zarfında doğal olarak bildiğimiz çoğu şeyi unuttukk... ben sınavdan hakkımla 78 aldım ve tekrar sınava girsem bu puanı bile alamam... tekrar aynı şeyleri yaşamak fikri bile tüylerimi diken diken yaparkenn iptal olsun diyen arkadaşların rahatlığı beni şaşırtmıyo değil.... benim gönlümden geçen kopya çekenlerin ayıklanması, puanların tekrar hesaplanıp atamaların yapılması... inşallahta böyle olurrr:)

arkadaşlar ben sınavın iptal olmamasından yanayım... herbirimiz bu zor süreçten geçtikk, hiç birimizin kafasında harddisk yok geçen zaman zarfında doğal olarak bildiğimiz çoğu şeyi unuttukk... ben sınavdan hakkımla 78 aldım ve tekrar sınava girsem bu puanı bile alamam... tekrar aynı şeyleri yaşamak fikri bile tüylerimi diken diken yaparkenn iptal olsun diyen arkadaşların rahatlığı beni şaşırtmıyo değil.... benim gönlümden geçen kopya çekenlerin ayıklanması, puanların tekrar hesaplanıp atamaların yapılması... inşallahta böyle olurrr:)
inşallah hocam kitap yüzü görmek istemiyorum bu kısa zamanda da ders çalışıp iyi bir puan alacağımada inanmıyorum benim puanım 54 ama tekrar sınav olursa bende bu puanı bile alamam sınavdan sonra hepimiz beynimizi sıfırladık çıldıracam valla

arkadaşlar biraz mantıklı olun tabiki hemen iptal etmicekler. referandumu bekliyolar bu kadar iptalin olmasını istemeyen insanı karşılarına almış olacaklar uyanık davranıyolar yani..yüzde doksan dokuz referandumdan sonra iptal edeceklerdir..bu benim görüşüm ellerinde kesin kanıtlar var sadece tam olarak kaynağını bulmuş değiller yani soruların sızdırıldığı kesin fakat kimin sızdırdığı belli değil onu bulmaya çalışıolar daha sonra iptal edicekler bu resmi gazetede de yayınlanmış.zaten artık bu sınav kirlenmiştir temiz bi sınava ihtiyaç vardır...

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri