Konya Denver 2 Gelişimsel Tarama Testi Sertifika Kursu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Yönetim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 6:56
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@Yönetim
18-19 ARALIK KONYA DENVER II GELİŞİMSEL TARAMA TESTİ SERTİFİKA KURSU.
Katılımcı sayısı 25 ile sınırlıdır
18 ARALIK SAAT :18 00- 21 00 -DENVER II TEMEL EĞİTİM

19 ARALIK SAAT: 09 00 – 15 00 -UYGULAMA EĞİTİMİ
YER: Gündoğdu Koleji Meram Konya

19.00 24. 00 Canlı müzik eğlence….
ÜCRET 300 TL

ÖDEMELER İÇİN HESAP NO: HERHANGİ BİR PTT ŞUBESİNDEN.
ALİ SARIKAYA HESAP NO:5817265

NOT : DIŞARDAN YATILI GELECEK ARKADAŞLAR KALCAKLARI YERİ KENDİLERİ AYARLAYACAKLARDIR.

KAYIT VE İLETİŞİM: Ücret yatırıldıktan sonra "okuloncesinedestek@hotmail.com" adresize mail atabilir,sms çekebilir ya da özel mesajla iletişime geçmeniz gerekmektedir.

Sertifikalar önceden hazırlnacağı için lütfen İSİM SOY İSİM: HANGİ İLDEN KATILDIĞI: OKUL mail adresinizi eksiksiz yazınız.

İLETİŞİM VE KAYIT: TEL:0 555 845 35 36 BU SEMİNER MAVİ DÜŞLER EĞİTİM DANIŞMANLIĞI VE OKUL ÖNCESİ FORUM TARAFINDAN DÜZENLENMEKTEDİR
SPONSOR OLMAK İSTEYEN FİRMALAR 0555 845 35 36 görüşebilirler

Sertifika alabilme koşulları;

• İki günlük programa katılmak,
  • Bireysel yapılacak uygulama ödevlerini derneğe göndermek,
  • Test verebilme becerilerinin değerlendirilmesi sonucu hatasız test verebilenlerin sertifikaları adreslerine gönderilir.
    (Kurs yöneticileri tarafından değerlendirilir
Kurs Yöneticileri:

Prof.Dr. Banu Anlar, Hacettepe Üniversitesi T.F. Çocuk Nörolojisi Bölümü Öğretim Üyesi.Gelişimsel Çocuk Nörolojisi Derneği Yönetim Kurulu Üyesi
Uzm.Birgül U.Bayoğlu, Hacettepe Üniversitesi İ.D. Çocuk Hastanesi Gelişim Ünitesi. Gelişimsel Çocuk Nörolojisi Derneği Yönetim Kurulu Üyesi
Katılımcı sayısı 25 ile sınırlıdır
KİMLER KATILABİLİR ?

• Aile Hekimleri,
  • Çocuk Gelişim Uzmanları,
  • Çocuk Hekimleri,
  • Fizyoterapistler,
  • Okulöncesi/Anaokulu Öğretmenleri,
  • Özel Eğitim Uzmanları
  • Pratisyen Hekimler,
  • Psikiyatristler,
  • Psikologlar,
  • Rehber Öğretmenler
  • Sosyal Hizmet Uzmanları,
  • Zihin / İşitme / Görme Engelliler Öğretmenleri, Kursa Katılabilirler.
Denver II, 0-6 yaş çocuklarının gelişimsel değerlendirilmesinde kullanılan bir tarama testidir.

Denver Gelişimsel Tarama Testi adı ile ilk kez 1967 yılında Frankenburg ve Dodds tarafından yayınlanmış, dünyada 50'den fazla ülkede standardize edilerek uygulamaya konmuştur.

1980 yılında Türk çocuklarına Ankara standardizasyonu Prof Dr Kalbiye Yalaz ve Prof Dr Shirley Epir (Hacettepe Tıp Fakültesi) tarafından yapılarak kullanıma sunulmuştur. Frankenburg ve Dodds tarafından 1990 yılında yeniden gözden geçirilerek özellikle dil alanında eklenen yeni maddeleri ve farklı puanlama sistemiyle geliştirilmiş, Denver II adı ile yayınlanmıştır.
Denver II 1996 yılında Yalaz ve Anlar'ın Ankara standardizasyonu ve eğitim programı yeniden ülke çapında kullanıma sunulmuştur.

DENVER II sağlıklı görünümdeki çocuklarda olası gelişimsel sorunları saptamak amacı ile kullanılır. Üç temel alanda değerlidir:

a) Sağlıklı gözüken çocukları olası sorunları yönünden taraması,
b) Gelişimsel gerilik olduğundan kuşkulanılan işlevleri nesnel şekilde saptama olanağı vermesi,

c) Riskli bebekleri (örneğin doğum öncesi sorunlar, düşük doğum ağırlıklı ya da erken doğmuş, çoğul gebelikler, ailede gelişimsel sorunu olanlar, yardımcı üreme teknikleri ile doğan bebekler v.b.) izlemede kullanılabilmesi.

Ayrıca;

• Kısa süreli bir eğitimden sonra öğrenilebilmesi
  • Her çocukta 5- 15 dakikalık bir sürede tamamlanabilmesi
  • Hekimler başta olmak üzere psikolog, gelişim uzmanı, sosyal çalışmacı ve test eğitimini alan, sağlık ve eğitimle ilgili her meslek gruplarınca uygulanabilmesi
Kapsadığı KİŞİSEL-SOSYAL, İNCE MOTOR, DİL ve KABA MOTOR alanlarda çocuğun kendi yaş grubundaki diğer çocuklarla karşılaştırılarak hangi yüzdelik diliminde olduğunu göstermesi açısından diğer birçok gelişimsel tarama testine göre daha kolay uygulanma özelliği taşımaktadır.

Sağlıklı gelişimi olan çocukların yaşamları boyunca 0-6 ay arasında bir kez mutlaka olmak üzere, 12-18 ay arası, 2-3 yaş arası ve 5-6 yaş arasında gelişim testi yaptırmaları önerilir. Eğer ilk değerlendirme sonucu şüpheli ise ya da risk altındaki bir bebekte yapıldıysa görüşme aralıkları sıklaştırılmalıdır.

Denver II testi ile ülkemizde yapılan çalışmalar 5-6 yaş grubunda sosyo-ekonomik farklılıkların test sonuçlarını ince motor ve dil alanlarında daha belirgin olmak üzere etkilediğini ortaya koymuştur. Sosyo-ekonomik sorunları olan çocukların test sonuçlarında düşüklük saptandığında okul öncesinde eğitsel destek verilerek hazırlanması genellikle yararlı olmakta ve okulda sınıf düzeyine uyum sağlamasını kolaylaştırmaktadır.
Denver II Testi sahada şu üç alanda kullanılmaktadır:

1- Klinik değerlendirme:

Herhangi bir belirti göstermeyen sağlıklı çocuklarda ya da bazı belirtilerinden kuşkulanılan 0-6 yaş grubu çocuklarda tarama testi olarak kullanılmalıdır. Testin belirli aralıklarla (örneğin yılda bir) uygulanması gereklidir. Ayrıca anne-babaya çocuk gelişimi konusunda bilgi ve öneri verebilmek için uygun bir ortam oluşturur.

2- Özel Eğitim:

Gelişimsel sorunu konusunda tanı almış ve özel eğitime başlatılan çocukların ilk değerlendirmeleri ve aralıklı olarak tekrarlanarak eğitim programının olumlu ya da olumsuz etkilerinin izlenmesine yardımcı olur.

3- Okul Öncesi Kurumları:

Okulöncesi eğitim kurumuna başlayan çocuğun beceri düzeyinin ve gelişiminin belirlenmesi ve olası bir sorunda doktora/hastaneye yönlendirme amaçlı kullanılabilir. Aileye bilgi vermek ve çocuğun eğitim programını oluşturmakta yararlı olur.

arkadaşlar ne kadar iyi anaokulu öğretmeni olursak olalım verdiğimiz eğitimde ölçme değerlendirme tekniklerini bilmiyorsak yetersiz kalırız işte denver II gelişim testi sizlere çocuklarla ilgili gelişimsel geri dönütveren geçerliliği ve güvenirliği yüksek olan bir testtir her anaokulu öğretmeninin bilmesi gerekir kontenjan çok ama çok sınırlıdır bekeleriz. başarılar. eğitim danışmanı cengiz çelik.sorularınız okuloncesinedestek@hotmail.com yada 0555 8453536 dan cevaplayabiliriz

bu kursu cumartesi -pazar günü yapamaz mısınız? hafta içi değil de hafta sonu olursa daha iyi olur.hafta içi olursa çalışıyorum gelemem

inş katılmayı cok istiyorum...bu seminerde emeği geçen herkese çook teşekkürler:D

bu seminerdeki konuyu araştırdım gercekten katılmaya değer... fakat KONYA'DA MONTESSORİ eğitimi semineride olsa katılmayı isterim...İnş bu konuda da bir seminer düzenlersiniz... Şimdiden tşk edrım:D

arkadaşlar denver den sonraki günde seminerimiz devam etmekte katılmak isteyenlere duyrulur.
20 ARALIK PAZAR OKUL ONCESİ SEMİNERİ
ÜCRET : DENVER GELİŞİM TESTİNİ PROGRAMINI ALAN KİŞİLERE 30 DIŞARADAN SADECE BU PROGRAMA KATILACAK ARKADAŞLARA 50 TL DİR.
YER : GÜNDOĞDU KOLEJİ MERAM KONYA
KONULAR
11.00-12.30 KONUŞMACI: PROF. DR. RAMAZAN ARI ÇOCUKLARDA DAVRANIŞ DEĞİŞTİRME STRATEJİLERİ
12.30-13.00 Ara ve İkram

13.00-14.30 UZMAN ÖZDEN KUŞCU OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE ORFF VE YARATICI MÜZİK ÇALIŞMALARI

14.30-14.45.45 Ara ve İkram
14.45-16:15 OKUL ONCESİNDE DRAMA UYGULAMALARI

16.15- 17 30 okul öncesinde montessori uygulamaları ( uzman Sema Öngören)

17.30-18 00 katılım belgelerinin dağıtılması.

kontenjan lar doluyor arkadaşlar acele edin

Arkadaşlar İnsanı değiştiren, geliştiren, toplumlaştıran en önemli faktör şüphesiz eğitimdir. Ölçme değerlendirme teknirklerinden Denver ıı gelişimsel tarama testini okulöncesi öğretmenleri olarak bilmemiz ve uygulamamız gerekir fırsat bu fırsat bu eğitimi, semineri kaçırmamalıyız…

keşke bende katıla bilseydim :(

2o aralıktaki seminerin ücretini nereye yatıracağız peki...

İki seminerede katılmak istiyorum. Konular harika. Mersinden geliyorum.

18-19-20 Aralıkta Konyada görüşürüz.

kesinlikle kaçırılmayacak bir fırsat ancak bizlere çok uzak malesef:(

kontenjanlar dolmak üzere öğretmenlerim

bbilggiiii???

Denver tarama testi kursu bilgi serttifika ne işe yaraıo

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

24 Yıldır Sizlerle

24 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri