PROGRAMDAKİ ETKİNLİĞİN ADI: Anadil Etkinliği (Tekerleme) MATEMATİK ETKİNLİĞİNİN ADI: Nereye? KAVRAM: Kenar-Köşe YAŞ GRUBU: 4-5 yaş SÜRE: 15-20dakika MATERYALLER: UYGULANAN YÖNTEM ve TEKNİK: Anlatma, GELİŞİM ALANI: Dil Alanı, Bilişsel Alan AMAÇ Ve KAZANIMLAR Bilişsel Amaç 12. Mekânda konum ile ilgili yönergeleri uygulayabilme
Kazanımlar
1. Nesnenin mekândaki konumunu söyler.
2. Yönergeye uygun olarak mekânda konum alır.
3. Yönergeye uygun olarak nesneyi doğru yere yerleştirir Amaç 4. Algıladıklarını hatırlayabilme
Kazanımlar 3. Varlıkların yerini söyler. Dil Amaç 2. Konuşurken sesini doğru kullanabilme
Kazanımlar
1. Nefesini doğru kullanır.
2. Kelimeleri doğru telaffuz eder.
3. Konuşurken sesinin tonunu işitilebilir biçimde ayarlar.
4. Konuşurken sesinin hızını ayarlar.
ÖĞRENME SÜRECİ:Öğretmen kenar köşe kavramlarıyla ilgili tekerlemeler bulur veya kendisi oluşturur.Sınıfta sırayla öğrencilerinde söylemesini ister.
Benim bir kalemim var? Ben bu kalemi nereye koyayım? Bu kenara, şu kenara, o kenara Olmadı olmadı şu köşeye.
Benim bir arabam var? Ben bu arabayı nereye koyayım? Bu kenara, şu kenara, o kenara Olmadı olmadı şu köşeye.
DAİRE Daire Ben bir daireyim, Kocaman bir topa benzerim. Kendi çevremde dönerim. ÜÇGEN Ben bir üçgenim, Dilimlenmiş yaş pastaya benzerim Üç kenar, üç köşe, Haydi sen de çizmeyi dene. KARE Ben bir kareyim, Mendile benzerim Dört kenar, dört köşe, Bana derler kare.
DEĞERLENDİRME:
Kazanımlar
1. Nesnenin mekândaki konumunu söyler.
2. Yönergeye uygun olarak mekânda konum alır.
3. Yönergeye uygun olarak nesneyi doğru yere yerleştirir Amaç 4. Algıladıklarını hatırlayabilme
Kazanımlar 3. Varlıkların yerini söyler. Dil Amaç 2. Konuşurken sesini doğru kullanabilme
Kazanımlar
1. Nefesini doğru kullanır.
2. Kelimeleri doğru telaffuz eder.
3. Konuşurken sesinin tonunu işitilebilir biçimde ayarlar.
4. Konuşurken sesinin hızını ayarlar.
ÖĞRENME SÜRECİ:Öğretmen kenar köşe kavramlarıyla ilgili tekerlemeler bulur veya kendisi oluşturur.Sınıfta sırayla öğrencilerinde söylemesini ister.
Benim bir kalemim var? Ben bu kalemi nereye koyayım? Bu kenara, şu kenara, o kenara Olmadı olmadı şu köşeye.
Benim bir arabam var? Ben bu arabayı nereye koyayım? Bu kenara, şu kenara, o kenara Olmadı olmadı şu köşeye.
DAİRE Daire Ben bir daireyim, Kocaman bir topa benzerim. Kendi çevremde dönerim. ÜÇGEN Ben bir üçgenim, Dilimlenmiş yaş pastaya benzerim Üç kenar, üç köşe, Haydi sen de çizmeyi dene. KARE Ben bir kareyim, Mendile benzerim Dört kenar, dört köşe, Bana derler kare.
DEĞERLENDİRME: