O çocuk muhtemelen raporludur ve eğitim alıyordur. (tabii aileden teyit şart) Ailelerin çocuğun davranışlarından şikayeti ve bununla ilgili olarak çocuğun sınıfa devam etmemesi gibi birşey söz konusu olamaz. Yeni genelge ile kaynaştırma eğitimi engelli bireyler için zorunlu hale getirildi. (okul öncesi eğitimden bahsediyorum) Okul öncesi eğitim kurumlarında malesef bu çocuklar kaynaştırma eğitimi adı altında gerçekten kaynayıp gidiyor. Sizin kurumunuzda o öğrenci için ancak akran etkileşimi faydalı olacaktır diye düşünüyorum. Bu da önemli ve yatsınamaz bir unsur.Eğer çocuğa faydalı olmak istiyorum derseniz, bir down sendromlu öğrenci için okul öncesi eğitim kurumlarında yapılabilecek en iyi öğretim ayrık denemelerle öğretim olacaktır. Tabii bunun için ancak serbest zaman etkinliklerini tercih edebilirsiniz. Çünkü diğer çocuklara yetişmeye çalışırken bir yandanda onunla ilgilenemiyorsunuz. Bir seçenek daha var;Sınıfta stajer ve ya yardımcı öğretmen gibi bir personeliniz varsa bu konuda onu eğitip çocuğa faydalı olmasını sağlayabilirsiniz.