Kaynana RONDU

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fatmataskın
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:31
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@fatmataskın
KAYNANA RONDU
KAYNANA:Gelinlerim gelinlerim ben düğüne gidiyorum,büyük gelin sen yemek yap,ortanca gelin sen çamaşırları yıka,küçük gelin sende ortalığı topla..Hadi ben gidiyorum der ve kapıdan çıkar...
KÜÇÜK GELİN:Ooffff offff...hergün iş hergün iş canım öyle bir helva çekti ki..
BÜYÜK GELİN:Hadi yapalım ozaman ben unu getireyim
ORTANCA GELİN:Ben şekeri getireyim
KÜÇÜK GELİN:Ben de tenbcereyi getireyim..der..
(Malzemeleri birleştirir ve hep birlikte helveyı karıştıratak aşağıdaki mini mısrayı söylerler)
Helvacı helva şeker lokum helva(3)
Buarada kapı çalar..
KÜÇÜK GELİN:Eyvaaaaah kaynanamız geldi...
BÜYÜK GELİN:Ozaman helvayı küçük gelinin beline bağlayalım.....
Helva küçük gelinin beline bağlanır..
ORTANCA GELİNBen kapıyı açayım der ve kapıyı açar.Hoşgeldin anneciğim...
KAYNANA:Hoşbulduk der ve içeri girer..OOOf of düğünde öyle bir sıkıcıydı ki,hiç eğlenemedim...Bari siz eğlendirin beni...Başla bakalım büyük gelin...der ve köşesine geçer..Gelinler sırayla ellerini bellerine koyarak ve çevirerek aşağıdakileri söyler..
Büyük gelin:İşte şimdi yandık,şimdi yandık
Ortanca gelin:Şimdi kopacak kıyamet,şimdi kopacak kıyamet
Küçük gelin:Sıkı sıkı bağlı korkmayın,:36_11_6:sıkı sıkı bağlı korkmayın:36_11_6:

Arkadaşlar yapıldığı zaman çok güzel oluyor..yazmam biraz acele oldu,karaşık gelebilir..Problem varsa yardımcı olabilirim herkese..yılsonunda ara rond olarak sunucam..çocuklarda çok seviyo...farklı ve espirili geliyo..serbest zamanda oyun şeklinde öğretebilirsiniz..Öğrenmeleride hiç zaman almıyor..

evet haklısın arkadaşım ben oynatmıştım velilerin çok hoşuna gidiyor hatta gelinler tek tek oynayıp sözlerini söylüyorlarya ben orda konyalım şarkısını çaldım biraz oynayıncada kapatıp çocukların sözlerini söylemelerini sağladım müzikte olunca daha güzel oluyor

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri