Karabiberler nereye kaçıyor?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ögretmen82
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:25
farklı bir çalışma olmuş canım teşekkür ederim
Sevgi ve saygıalrımla...
Yratıcı paylaşımlar dilerim

Çok eğlenceli, biberlerin o kadar çabuk kaçacağını sanmıyordum. Çocuklar bu deneyle bulaşıkların nasıl temizlendiğini anlayabilirler.

Çok eğlenceli bir deney. Teşekkür ederim.

bende yaptıracağımmmmmm

TeŞekkÜrler

bunu denemiştik çocuklar bayılıyor buna

çok eğlenceli biir deney 6 yaşındaki yeğenimle beraber yaptık o kadar çok hoşuna gitti ki defalarca yaptık.Hatta daha sonra sergildik parmağımıza deterjan sürdüğümüzü sonradan söyledik sihirbazlık yaptık yani:)

Teşekkürler..

valla bende deniycem süpermiş

ya tamam deney de ne diyeceğiz cocuklara?
-bak yavrum gördün mü,suyun maleküler bi yapısı vardır deterjanda bu mollekülleri ayrıştırır..
bu mu yani..

okulda işime yarayabilir teşekkürler

ya tamam deney de ne diyeceğiz cocuklara?
-bak yavrum gördün mü,suyun maleküler bi yapısı vardır deterjanda bu mollekülleri ayrıştırır..
bu mu yani..

-deterjan, sabun ne işe yarar?
-deterjan/sabun kullanmazsak sence kirlerden, tozlardan,mikroplardan arınabilir miyiz? sorularıyla çocukların dikkatini çekebiliriz.
sonra ilk aşamada, biberin sudaki hareketi, görünümü incelenir (kirli bir görünüm oluştuğu vurgulanır).yani sabun kullanmadan görünümde, harekette bir değişiklik olmadığı görülür.
sonra deterjanla denenir, sudaki hareket izlenir.
-ne oldu? diye sorularak çocuklardan gözlemleri alınır. alınan gözlemlerin ardından,
-deterjan / sabun , kirleri, tozları, mikropları işte böyle uzaklaştırır.
diye sonuçları açıklayabiliriz. (açıklamlar ve uygulama geliştirilebilir)

tabii ki moleküler yapıdan falan söz etmek yersiz olur.. burada amaç, çocuklara deterjanın/ sabunun görevini görsel olarak anlatmaksa bu açıklama da yeterli olur diye düşünüyorum..

teşekkürler güzel paylaşımınız için :)

Çok ilginç bir çalışma bende öğrencilerimle beraber yapıcam.Paylaşımınız için teşekkürler.

bende merak ettim bu deneyi yarın yapalım bizde
teşekkürler:)

biz de bu deneyi yaptık . temizlik konusunda etkileyeci bir deney siz de deneyin arkadaşlar:)

paylaşım için teşekkürler, eğlenceli gözüküyo...

bende yapıcam bu deneyi.tam,nasıl sonuca bağlıyacağımı düşünürken buğdaytanesinin açıklamasını gördüm çok teşekkür ederim :)

hocam teşekkürler çocukların çok hoşuna gidecektir

bnde çok beğendim .teşekkürler.pazartesi uygulamaya gittiğimzde yaptırıcam.Ama nasıl moleküllerine ayırıyor,molekül ne gibi sorular sorulursa nasıl cvp vericem...şimdiden teşekkrler...

hocam bu deneyi mutlaka denemem lazım çok teşekkürler

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri