Kahvaltıda çok zaman kaybı oluyor

Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@eylem29karaman
Arkadaşlar elbette etkinliğimizin bir parçası kahvaltı ama çok fazla zaman kaybı oluyor,ben anasınıfındayım ve 8.30-13.30 arası çalışıyorum, çok fazla zaman kaybediyoruz.Lütfen sizler ne şekilde uygulama yapıyorsunuz kaçta başlıyorsunuz ve ne kadar zamanınızı alıyor paylaşır mısınız!! teşekkürler

evet çok zaman alıyor.onun için ben velilere çocuklarını okula evde yemeklerini yemiş olarak göndermelerini söylüyorum.sınıfa gönderecekleri malzemeleride az olarak koymalarını(atıştırmalık)söylüyorum.biraz daha zaman kazanıyorum.fakat az olmasına rağmen 30 dk oluyor.önceden 40-50 dk buluyordu.

:( aynen ya resmen çıldırıyorum ben...benim için vakit kaybı gibi geliyor..aslında yemek yerken de çocuk bişeyler öğreniyor ama işte:(:( benim de yarım saati geçiyo :(

o kadar abartmayın hocam ya.serbest zaman ve kahvaltı onlar için en önemli aktivitesi.bu zamanlarda onlar kendileri oluyo.o vakitler biim onları gözlemlememiz için büyük fırsat. yemek yeme biçimlerinden aileleriyle ilgili bilgiler,temizlik alışkanlıkları,düzen alışkanlıkları(dökerek mi yiyorlar yoksa düzenli mi yiyorlar vs.),yemek seçiyorlar mı?,kaşığı tutarken zorlanıyorlar mı(el-göz koordinasyonu) gibi yararlı şeyler öğrendiğimiz etkinliği bırakın çocuklar rahatça yaşasınlar bu arada bizde onları hem gözlemeyip hem de dinlenme fırsatı elegeçirmiş olalım..

serkan hocam çok doğru. Özbakım becerilerinin gelişmesini en iyi kahvaltıda gorebiliriz. ayrıca düzenli beslenme, Vitaminli beslenme alışkanlıkları kazanmakta. Benim stajdayken bir öğrencim peynir yemiyordu. ama okulda kahvaltıda yerdi. Arkadaşları ve öğretmeni sayesinde olan bir şey. Öğretmene nazı geçmedi tabi.... Bence kahvaltı önemli :)))))

ya dediğim gibi önemli evet ama özeellikle bazıları abartıyo diğerleri bitirse onlar bitiremiyo...

kahvaltı saati uzuyor 50-60 dk oluğunu bilirim.. çözümü nihayet buldm 30 dk...çocuklara açıklamasını şöyle yaptm siz nekadar çok uzatırsanız okadar az oyun oynarız dedim 60 dk yaptığımız gün oyun oynamadılar çünkü oyun saatini kahvaltıda geçirdiniz dedim şimdi 30 dk herşey bitiyor.....

benim de kahvaltı sürem 30 dakikayı geçmez.cocuklar kahvaltı saatlerini cok seviyorlar,üstelik yemek problemi olan cocuklar için çok da iyi oluyor,yemedikleri yiyecekleri bile okulda yeme şansları oluyor.yanlız benim için yemekten sonra çocukları kontrol altına almak çok güçleşiyor,yemek yiyince epeyce güçleniyorlar galiba:)))

bende yarım saati anlatıp vaktinde bitirenlere ödül veriyodum simgesel.etkili oluyor ama dezavantajı çocuk her bitirdiğinde istiyor.yemediği şeyler varsa önceliğe alıyorum ii oluyo ...bence önemli hemde çok bazen bilerek dışarı çıkıyorum geldiğmde bitirmiş ve etkinliğe hazır bile oluyolar.:) otokontrolde geliştiriyolar

hocam pardon neyi kızartıyorsunuz!!!anlamadım...

bende alnlamdadım elme ?

arkadaşlar benim de kahvaltı süresi el yıkamayla falan 45 dakikayı buluyor ama şikayetçi değilim.etkinliklerim yetişior çünkü.hem de hepsiyle tek tek ilgilenfdiğim ve yavaştan aldığım hade.etkinlikler yetişmediği içinmi şikayetçisiniz siz bu sürenin uzamasından.

hımm...anladım...

elma kızartma,kalp boyama bunlar etkili oluyor gerçektende.

anlaşaıldı teşekkürler

Ben YavaŞ Yİyen ÇocuĞu KahvaltisibİttİĞİnde Bİr SÜre Bekletİyorum Ve Nasil OlduĞunu Soruyorum Yada Oyun Saatİnİn AzaldiĞini SÖylÜyorum Kahvaltinin Uzun SÜrdÜĞÜ GÜnlerde Oyun Ya Çok Az Yada HİÇolmuyo Bİr İkİ Defa Bunu Uygulayinca Çok Etkİlİ Oluyo. Yada Bazi GÜnlerde İlk Bİtİren 2-3 KİŞİnİn İstedİĞİ Oyunu Oynuyoruz Buda Çok Etkİlİ

Arkadaşlar hepinize güzel yorumlarınız için teşekkürler,elbette kahvaltı önemli bir etkinlik ve birçok davranış kazandırılıyor ama dişte fırçalatıyorum ve rahat 1 saati alıyor, hatta bazen geçtiğide oluyor bu sene beslenme problemli öğrencilerim her zamankinden daha fazla çünkü bir çoğu bakıcıda büyümüş ve hep onların adına yapılmış bişeyler,bağımsız davranışı kazandırıyorum ama işte çok vakit kaybediyoruz çünkü bağımsız davranış kazandırmak sadece kahvaltıyla sınırlı değil cevaplarınıza tekrar teşekkürler arkadaşlar

ben de aynı sorunu yasıyorum ama ne söylediysem etkili olmuyo malesef evet çok iyi gözleniyo çocuklar fakat diğer etkinliklere vakit kalmıyo çünkü ben 8:00-12:00 çalışyrum

Arkadaşlar, ben 25 yıllık anasınıfı öğretmeniyim.Zaman kavramını kavradıktan sonra en çok bir ay sonra alışırlar. Öğrencilerim yarım saatte beslenmelerini tamamlarlar o zamana kadar beslenmesini bitirmeyeni masada bekletmem diğerleriyle birlikte bitirir..Bunun yanında aylık boy ve kilolarını alırken düzenli beslenmenin önemi hemen belli oluyor. Birçok sorumluluğu bu saatte yerine getiriyor. Beslenme yapılmasından yanayım.Özbakım becerilerini yakından gözlemleyebiliyorum

biz 25 yıl olabilecek miyiz acaba? çevremdede sık duyduğum bir soru bu:)) cvp hocam:)

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri