kaç adet doldurulmalı ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan rabia-yagmur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:24
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@rabia-yagmur
bütün siteleri geziyorum formlarla ilgili örnekler var ama kaç adet doldurulmalı hiçbir bilgi yok. her aya bir oyun gözlem formumu doldurulmalı, bir dönemde en az kaçtane oyun gözlem formu doldurulmalı. sistematik gözlem formu sadece sorunlu öğrencileremi doldurulmalı digelerine gerek yok mu? anekdot bütün öğrencileremi doldurulmalı vb. bu formlarla ilgili bilgi görmiyorum. okulöncesi yönetmeligine baktım orda da göremiyorum. bilen biri varsa yardımcı olsun lütfen.

kimse doldurmuyormu formları :(

bu konuda bilgisi olan bir yönetici yok mu?

tüm çocuklar için oyun gözlem formu dolduruyoruz..anektod tuttuğunuz çocuklara sistematik gözlem formu dolduruyorsunuz.gelişim kontrol listelerini ise her dönem başında 1 kez her çocukiçin dolduruyorsunuz.zümre tutanağı her dönem 1 adet,veli toplantı tutanağı her dönem 2 adet olması yararınıza olur sayın hocam.başka sormak istediğiniz varsa sorabilirsiniz:)

zümre kalkmamışmıydı

10 yıllık öğretmenim sistematik gözlem formunu doldurmuş değilim müfettişlerden de bunla ilgili bişey duymadım ayrıca gelişim kontol listesini I-II dönem sonunda yapıyorum ..oyun gözlem formunu sene boyunca her öğrenci için iki defa yapmayı yeterli buluyorum ... hocam ayrıca kısa not ve anektod formu zaten öğrencinin farklı bira davranışı tutumu olduğunda doluyor belli bir sayıda olması şart değil veli toplantı tutanağını ise bir karar defterine işliyorum birde çıktı alarak dosyama ekliyorum ... ayrıca her öğrenci için ayrı dosya tutuyorum (oyun gözlem.kısa not anektod.aile ihtiyaç belirleme formu.ebeveyn katılım formu.acil durum formu.gelişim kontrol listesi. vs)
ve şunu düşünüyorum hepsi çok gereksiz ve sadece okulöncesi öğretmenine iş olsun diye yaptırılan şeyler bir amaca hizmet ettiğini düşünmüyorum sene sonu gelir bütün evraklar kazan dairesine gider ...bir öğretmen işini severek öğrencileriyle iç içe zaman gecirerek yapıyosa gerisi teferruat sadece

hocam öncelikle cevap için teşekkürler. valla bende şaşırdım 2 yıllık öğretmenim ama her yerden bi ses çıkıyor. kimi her ay dolacak dyor kimi başka sayı veriyor. eeee öğretmenlerde haklı bir düzen yok bir açıklayıcı bilgi yok. gelen her müfettiş kafasına göre cevap veriyor. hele bide bulunduğunuz bölgeye sürkli müfettiş geliyorsa yandınız. biri diyorki şunu yap bunu yapma öbürü geliyo bunu yapma şunu yap sıkıldık valla.

zümre kalkmamışmıydı

hocam zümre şöyle kalktı eger bulunduğunuz okulda tek okulöncesi öğretmeniyseniz zümre kalktı. ama birden fazla öğretmenseniz yapmak zorundasınız.

birde eğitim bölgesi diye bir durum çıktı şimdi yakın okullarda bulunan öğretmenler eger aynı eğitim bölgesindeyse birlikte yapacaklar zümreyi diyorlar. ama her müfettiş bunu istemiyor.

10 yıllık öğretmenim sistematik gözlem formunu doldurmuş değilim müfettişlerden de bunla ilgili bişey duymadım ayrıca gelişim kontol listesini I-II dönem sonunda yapıyorum ..oyun gözlem formunu sene boyunca her öğrenci için iki defa yapmayı yeterli buluyorum ... hocam ayrıca kısa not ve anektod formu zaten öğrencinin farklı bira davranışı tutumu olduğunda doluyor belli bir sayıda olması şart değil veli toplantı tutanağını ise bir karar defterine işliyorum birde çıktı alarak dosyama ekliyorum ... ayrıca her öğrenci için ayrı dosya tutuyorum (oyun gözlem.kısa not anektod.aile ihtiyaç belirleme formu.ebeveyn katılım formu.acil durum formu.gelişim kontrol listesi. vs)
ve şunu düşünüyorum hepsi çok gereksiz ve sadece okulöncesi öğretmenine iş olsun diye yaptırılan şeyler bir amaca hizmet ettiğini düşünmüyorum sene sonu gelir bütün evraklar kazan dairesine gider ...bir öğretmen işini severek öğrencileriyle iç içe zaman gecirerek yapıyosa gerisi teferruat sadece

hocam size katılıyorum bir çogu saçma sırf iş olsun diye dolan evraklar. günlük plan mantığını bile anlayamadım diger öğretmenler günlük plan yapmıyor ders işlemiyorlarmı bol bol kağıt israfı başka birşey degil. yıllık plan yaparsın ona göre ilerlersin.ne kadar çok evrağın varsa ne kadar dolu dolu kağıtlara sahipsen o kadar iyisin incelemiyor bile gelen müfettiş. inceleseler yol gösterseler anlayacam. her gelen kafasına göre bir form ismi söyüyor her formu kafasına göre şöle doldur diyor gidiyor. öbürü geliyor başka şey istiyor.

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri