İşsizlik sigortası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Lahza
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:03
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@Lahza
Arkadaşlar bi sorum olacaktı.Usta öğreticiler işsizlik sigortasından yararlanbiliyorlar mı?

öğrenmek istediğim biz usta öğreticiler yaz tatilinde para alamıyoruz acaba işsizlik sigortasından yararlanabilirmiyiz cevabınızı bekliyorum teşekkürler

cevabın için çok sağol arkadaşım 30 gün prim yatırılacağı haberini bende okudum ama halk eğitimde çalışan usta öğreticilere bu hak tanındı sanırım kesin bilgim yok ama neyse inş. bir gün bizimde her alanda haklarımız olur. bu gidişle kadro çok zor..

Arkadaşlar bi sorum olacaktı.Usta öğreticiler işsizlik sigortasından yararlanbiliyorlar mı?

hocam yeni yasaya göre;
I - (5510 sayılı kanun) 4ncü maddesine göre sigortalı sayılanlar grubunda yer almakta olduğundan,

"f) Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen kurslarda usta öğretici olarak çalıştırılanlar, kamu idarelerinde ders ücreti karşılığı görev verilenler ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (C) bendi kapsamında çalıştırılanlar,"

II - Sigorta primleri asgari ücret miktarını (yani 638. ytl.yi) aştığından, ve 30 gün üzerinden primlerin yatırılmış olmasından,

III - Çalışılmış son üç yıl içinde 600 günlük sigortalılık süresini dolduracagından,
"son üç yıl içinde en az 600 gün sigortalı olarak çalışıp, işsizlik sigortası primi ödemiş olmak, işten ayrılmadan önceki son 120 gün içinde prim ödeyerek sürekli çalışmış olmak" şartını yerine getirdikleri takdirde Kanunla kendilerine tanınan; "işsizlik ödeneği, hastalık ve analık sigortası prim ödemeleri, yeni bir iş bulma, meslek geliştirme, edindirme ve yetiştirme eğitimi" hizmetlerinden yararlanabileceklerdir.

İŞSİZLİK ÖDENEGİNE HAK KAZANILACAĞI GÖRÜLMEKTEDİR.
saygılarımla,

Bundan böyle yazın çalışmadığımız dönemlerde işsizlik sigortasından faydalanabilecekmiyiz acaba bigisi olan varmı?

yaa yuuh yaniii ne işsizlik sigortrasıı allah aşkınaa ne iş yapıoosunuzdaaaa bi sölermısınız 2 tane etkınlıgı 5 saate sıgdır ve biran önce evinizee oh ne gusell ıstanbul yaa.... davranıs kazandırma davranıs degıstırme hıkaye yok öle bişiiiii...neden cunku bız kız meslek bıtırdıık bilmioruz nasıl kazandırılır hem zaten aile davranısı kazandırıyoooo diyoorsunuuuz bunun içinmii issizlik sigortasıı ıstıosunuuuuz insaff yaaaa

yaa yuuh yaniii ne işsizlik sigortrasıı allah aşkınaa ne iş yapıoosunuzdaaaa bi sölermısınız 2 tane etkınlıgı 5 saate sıgdır ve biran önce evinizee oh ne gusell ıstanbul yaa.... davranıs kazandırma davranıs degıstırme hıkaye yok öle bişiiiii...neden cunku bız kız meslek bıtırdıık bilmioruz nasıl kazandırılır hem zaten aile davranısı kazandırıyoooo diyoorsunuuuz bunun içinmii issizlik sigortasıı ıstıosunuuuuz insaff yaaaa

Arkadaşım sen önce karşındaki kişilerin ne mezunu olduğundan emin ol ondan sonra lafını at.

Valla benim bildiğim kadarıyla artık üç ay yaz tatillerinde işsizlik parası veriliyor en son aldığın maaş kadar.

benim bildiğimde alınmadığı bende çok merak etmiştim sormuştum birde arkadaşlar usta öğreticilerin siğortaları 30 gün mü yaztıyor benim ve biizm ilçede çalışan diğer arkadaşalrımın 27 -28 yatıyor mebtekilerde biizm yaptığımzı doğru olan diğerleri 30 gün yatırark yanlış yapıyorlar deniliyor merak ettim sizlerin nasıl yatıyor.

bizim daha doğrusu benim 30 yatıyo. sadece ocak ayını 20 yatırmışlar. herhalde yarıyıl tatili ile alakalı.

benim sigortam 30 gün yatmıyo siz hangi ildesiniz usta ögreticimisiniz ücretlimi çalışıyonuz

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri