İSkelet Sistemi...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Katre-i Al
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:18
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@Katre-i Al
Bugün iskelet sistemi üzerinde durduk.Çocuklara anlatmak öyle zor olmadı..Önceliktle bilgilerini ölçmek için küçük bir beyin fırtınası yaptık...Ben İskelet nedir diye sordum onlar cevapladılar..

İskelet Nedir?

Kemiğimizdir (Faruk)

Bizi kımıldatan bir şey (Zeynep)

Birileri bizi öldürdüğünde çıkan bir şey (A.Hilmi G.)

Bizi ayakta durduran bir şey ((Murat)

O olmasaydı bir şey tutamazdık (Gökay)

İskelet bizim oturmamızı sağlar (Yaren)

Bir şeyler söylememizi sağlayan bir şey (Cemile)

İçimizden çıkar (A.Hilmi B.)

İnsanların kemiğidir. (F.Beyza)

Daha sonra İskelet ne işa yarar ve olmasaydı ne olurdu sorusunu yönelttim ve cevaplarımız şöyle:

Bir şey yapamazdık (E.Bera)

Koşmamıza yürürmemize yarar (E.Furkan)

İskelet olmasaydı Bükülmüş olarak kalırdık (Ensar)

Ortalığı toplayamazdık annemize yardım edemezdik.(Yaren ) Sosyal bir mesaj oldu...

Oturamazdık (A.Emir)

Hep olduğumuz yerde kalırdık (Yiğit)

Ölürdük (Sevban) Kısa ve net..

Konuşamamızı sağlar (Yaren)

Çocuklardan iskeletin ne olduğunu öğrendikten sonra sözü ben aldım ve başladım anlatmaya...=) Öyle bir dinlediler ki teknoloji gerçekten kulandığınız zaman çok iyi bir uyaran..Laptopumu projeksiyon cihazına bağlayıp ekranda anlattım..Sınıfta çocuklar kalabalık olduğu için ekrandan göremediler..=)Bir kaç foto ekleyeyim...=)

Atların tavşanların kedilerin yılanların dinazorların kemik sisteminebaktık.Baktım çocuklar daha dinliyor ben de dolaşım ve sinirsisteminden de dem vurdum..onlarında resimlerine baktık bilgi sahibioldular en azından..=)

çocukların,çok ilgisini çektiği kesin.Hocam,iskelet sistemi sununuzu da paylaşırsanız sevinirim.Teşekkürler,paylaşımlarınız için.

Hazırladığım bir sunu yok aslında..İnternet aracılığla doğaçlama yağtıgım bir çalışma oldu...İskelet sistemindeki basit çocukların öğrenbileceği kemikleri saydık..(Kafatası,gögüs kafesi,kol kemikleri,el kemikleri,bacak ve ayak kemikleri ile bu kemikkerin birleşim yerleri vs.)Belki öğrenemez bunlar felan diyenler olacaktır ama çocuklar hemen kapıyorlar...=)

Teşekkürler.

hocam meraba, ben fen eğitimi dersinde iskelet deneyini seçtim, iskeletin işlevini anlatcagım deney yaparak, ama deneyi nasıl anlatacagım, girişi nasıl yapacagım, ne tür sorular soracagım ,ve nasıl sonuca baglayacagım bilemiyorum, yardımınızı bekliyorum.. iyi çalışmalar

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri