İlksan İle İlgİlİ Önemlİ soru

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sinex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:43
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@sinex
ArkadaŞlar ben İlkÖĞretİm bÜnyesİnde İzmİrde ÇaliŞan bİr okul Öncesİ ÖĞretmenİyİm.ve kadroya geÇtİm.maaŞim dİĞer arkadaŞlarimdan farkliydi baŞka sÖzleŞmelİ bİr arkadaŞimin maaŞi 1516 ytl yatarken benİm 1488ytl yatti benİm gİbİ İkİ sinifÇi arkadasinda ayni yatti.İlÇeye gİdİp neden bÖyle olduĞunu sorduĞumuzda İlksan a Üye olduĞumuzu sÖyledİ fakat bİz bÖyle bİr talepte bulunmadik.onlar İse zorunlu Üye olduĞumuzu sÖyledİler.bİraz araŞtirdim İlksan sinif ÖĞretmenlerİ İÇİn var okul Öncecİler bazi olanaklarindan yararlanamiyor.bende zaten Üye olmak İstemİyorum.ÜyelİĞİmİn İptalİ İÇİn nasil bİr yol İzlemelİyİm İlÇe hİÇ ama hİÇ ilimli bakmadi ama ben okul Öncecİyİm lÜtfen bİ ceavap

öğretmenim Merhabalar.bende İlksan la ilgili büyü problemler yaşadım hala da yaşıyorum.Eylül 2009 atamasında kadrolu olarak atandım haberım olmadan benı uye yapmış okul mudurum sagolsun:) evlilik yardımı talep edınce sız bıze uye degılsınız sehven yanı yanlışlıkla hatalı uyesınız yardım veremeyız dedı.benden toplam 409 tl kesıntı oldu gecen seneden berı almak için ugrasıorum bır turlü alamadım.artık en son resmı okuldan yazı yazcam olmadı sendıkal yollardan hakkımı arıycam.Anlayacagınız ilksan başa bela.Üyeliğinizi mutemetıniz kımse ona dilekçe yazarak iptal edebılıyorsunuz ama cok ugrastırıyorlar.Maalesef ilçe milli egitim ilksan la ilgili hiç bir konuyla ilgılenmıyor ancak kesıntılere gelınce mutemet bır guzel kesıyor.anlayacağınız bu ülkede adaletsizlikler bpyumuzu bile aştı :(

Arkadaşlar ilksanın web sitesinde üyelik iptali ve kesilen aidatları geri iadeleri ile ilgili neler yapacağınızı anlatan bölümler var biraz bakınırsanız görebilirsiniz.Eğer bulamazsanız da telefon numarasını alıp aramalısınız mutlaka ki çözüme kavuşturuyorlar ki ben iptalimi ve aidat ödemelerimi geri aldım;)

Aslıhan hocam evet sıtelerınde var uyelık ıptal formu falan fılan.Kaç defa aradım ama muhatap olacagın bırını bulamıyorsun.işallah bızler de mağdur olmayız da alırız kesıntılerımızı..sonucu beklıyorum olumlu ya da olumsuz tekrar buradan yazarım sıze:)

Değerli Öğretmen arkadaşlarım İLKSANLA ilgili önemli bir bilgiyi sizlerle Paylaştım.... Saygılar...

İLKSAN ZORUNLU ÜYELERİ ŞUNLARDIR:

4357 Sayılı Kanunun 7117 Sayılı Kanunla değişik 11 inci maddesinde sayılan zorunlu üyelerimiz aşağıda belirtilmiştir;

A-Sınıf öğretmenleri,
B-Yardımcı ve stajyer sınıf öğretmenleri,
C-Engelli çocuklara ilk tahsilini veren müesseselerin öğretmenleri.
Bunlar sırasıyla;
1-Zihinsel Engelliler sınıf öğretmenleri,
2-İşitme Engelliler sınıf öğretmenleri,
3-Görme Engelliler sınıf öğretmenleri,
4-Ortopedik Engelliler sınıf öğretmenleri,
5-Otistik Çocuklar Eğitimi sınıf öğretmenleridir.
D-Eğitim Uygulama Okulu – İlköğretim Okulu (Öğretilebilir Zihinsel Engelliler sınıf öğretmenleri)
E-İlköğretim Müfettişleri,
F-İlköğretim Müfettiş yardımcıları,
G-İlköğretim Genel Müdürlüğünde görev yapan memurlar, (Sivil Savunma ve Yardımcı Hizmetler Sınıfında olanlar hariç)
H-Genel İdare Hizmetleri Sınıfında görev yapan;
1-Millî Eğitim Müdürleri,
2-Millî Eğitim Müdür Yardımcıları,
3-Millî Eğitim Şube Müdürleri,
4-Millî Eğitim Müdürlüklerinde çalışan şef, memur, teknisyen, tekniker, uzman, mühendis ve mimarlar; (Yardımcı Hizmetler Sınıfında olanlar hariç)
I-Millî Eğitim Müdürlükleri kadrosunda bulunan Rehber Öğretmenler,
İ-Branşı sınıf öğretmeni olan ve Halk Eğitim Merkezi, Öğretmenevi, Bilim Sanat Merkezi vs. yerlerde görev yapanlar,
J-İlköğretim Okulunda görevli iken Sandığımızdan üyelik devamı talebinde bulunanlar ile belirtilen süre içerisinde müracaat etmediğinden dolayı üye olarak mütalaa edilen Okul Öncesi Eğitimi Öğretmenleri, (Nereye atanırlarsa atansınlar bu öğretmenlerin üyelikleri devam eder.)
K-Sandık işlerinde çalışan memurlar,
Sandık üyesidirler.
Yukarıda sayılan görev ve görev yerlerinde bulundukları sürece “üyelikleri” zorunlu olarak devam eder.

Bizden de otomatik olarak kesilecek o zaman artık...Peki Özal hocam bu iyi bir üyelik midir??Yani iptal etmemizi mi tavsiye edersiniz yoksa başlayalım mı bu üyelik işine??

Bizden de otomatik olarak kesilecek o zaman artık...Peki Özal hocam bu iyi bir üyelik midir??Yani iptal etmemizi mi tavsiye edersiniz yoksa başlayalım mı bu üyelik işine??

Hocam İLKSAN yönetimi Şuanda Türk EĞİTİM-SEN de. hiç bi sakıncası yok. kesinlikle öneririm... Sizde araştırınca göreceksiniz ki hiçbir zararı yok bilakis faydasını görürsünüz.

teşekkürler hocam ilçeye gidip araştıracağım bu konuyu

pınar öğretmnm elde edceğnz
sonuçlrı bizlerlede paylşrmsnz ltfn..ilçeden bizlerde habersz üye yapmşlr..anlmdk hiçbrmz nedr ne değldr...

ilk günden beri ilksan üyesiyim ve iptal etmeyi hiç düşünmedim emekli olunca ilksan üyeleri ortalama 10.000 tl daha fazla emekli ikramiyesi alıyorlar kesintilerin faydasını o zaman görüyorsunuz. üye olmak zorunlu değil anasınıfı öğretmenleri için . ben ilksandan bir kaç kez de kredi çektim kredi olarak çok ekonomik her 15 günde bir piyasanın altında ve dosya masrafsız kredi veriyorlar geçen ay miktarları karşılaştırdık arkadaşımla 12.000 lirada 500 lira daha kardasınız ilksandan alırsanız ve maaşınızdan otomatik olarak kesildiği için hangi banka ile çalışırsanız çalışın kredim yattımı derdiniz yok :)

birşeyden zarar görüyorsak nasıl kullanmasını bilmediğimizdendir bence :)

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri