İLK RESMİ RAPOR'a göre KOOPPYYAA

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan formula07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:29
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@formula07
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, devlet memurluğu için yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) yaşanan skandalla ilgili olarak ilk kez konuştu ve “Tam puan alanlara aynı kitapçıkları tekrar versek aynı başarıyı gösterebilecekler mi merak ediyorum?” dedi.
"SORULAR SIZDIRILMIŞ OLABİLİR"
İddialarla ilgili ciddi şüpheleri olduğunu söyleyen Özcan, 350 kişinin aynı anda bu kadar yüksek başarı göstermesinin akılları karıştırdığını belirtti. Özcan, Hürriyet’e şunları söyledi:
“Açıkçası bu konuda kafamda ciddi şüpheler var. Bu kadar kişinin hatasız bir şekilde bu soruları cevaplayabileceğini sanmıyorum. Zaten bununla ilgili araştırma başlattık. Bu konuda şüphelerin dağılması için detaylı bir araştırma yapılması şart. Bana kalırsa bu işin altında mutlaka birşey olduğunu düşünüyorum. Tam puan alanlara aynı kitapçıkları tekrar versek aynı başarıyı gösterebilecekler mi merak ediyorum?. Bu rakam gerçekten çok ciddi. Savcılığın da ciddi bir araştırma yürüttüğünden eminim. Sonucunda umarım doğru olan ortaya çıkacak.”
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan’ın, yaşananların ardından görevini bırakacağını açıklamasını nasıl değerlendirdiği sorusuna ise Özcan, “Bizim kesinlikle kendisine bir baskımız olmadı. Görevden ayrılma kararı aldığını da ben gazetelerden öğrendim. Kendisi çok değerli bir hocamızdır. Yıllardır görevini de başarıyla yerine getirmiştir” yanıtını verdi.

kaynakkkk

ÖSYM’nin sitesine girdim. Sitede aday işlemleri sistemi bölümünde aspx.net açığı olduğunu gördüm ve hackledim.

KPSS’de kopya skandalı iddialarını ortaya çıkaran ‘Kopya skandalı’ kod adlı kişi konuştu: “Tüm adayların sonuçları önümdeydi. 1200 kişi 98 ve üstü puan almış. Bu kişiler önceki sınavda 40 puanı bile aşamamıştı”

11 Ağustos’ta açıklanan Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) yaşanan skandal binlerce adayın tepkisine neden oldu. Önceki gün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, kopya iddialarına el koyarak soruşturma başlattı. VATAN, kopya çektikleri ya da netlerinin yükseltildiği iddia edilen adayları deşifre eden kişilere ulaştı. ÖSYM’nin veri tabanına ulaşıp, adaylarla ilgili sonuçlardaki çarpıklıkları internette paylaşan ismini vermek istemeyen ‘Kopya Skandalı’ ve ‘Leonardo’ kod isimli iki kişi, önceki gün ulaştıkları tüm belgeleri savcılığa ulaştırdı. Bu kişilerden “Kopya Skandalı”, VATAN’a konuşarak şunları söyledi: “Sonuçların açıklandığı gece ÖSYM’nin sitesine girdim. Sitede aday işlemleri sistemi olan ais.osym.gov.tr bölümünde aspx.net açığı olduğunu gördüm ve hackledim. Bu bir tür form açığıdır. Sisteme girdim ve tüm adayların sonucu önümdeydi. İlk 2600 TC kimlik numarasına baktım. 350 kişi eğitim bilimlerinden tam net yapmıştı onu fark ettim. Artı 2600 kişi 95 ve üstü puan almış. 1200 kişi de 98 ve üzeri puan almış. Bu 1200 kişi önceki sınavda 40 puanı aşamamış bunu görünce şok oldum. Hemen araştırmaya başladım. Eğitim bilimlerini eksiksiz yapan 350 kişinin isimlerini araştırdım. 228′i özel dershanelerde ve okullarda çalışan öğretmenler çıktı.
Belgeleri savcıya verdi

umarım üstünü örtmeye çalışmazlar

örterler görün bakın hemde nasıl örterler

emeğine sağlık

ya şimdi tekrar sınava girsek bi dert iptal olmasa ayrı bir dert yahu bu ülkede yaşamak resmen zulüm oldu.aradan zaman geçti tekrar sınava giesem kaç alırım acaba tekrar sınav olurmu arkadaşlar sizce?

bence olmaz hocam hakkı ile yüksek puan almış çok kişi var ve onlarda eğer iptal edilirse karşı dava açacaklarını söylüyorlar

arkadaşlar bence durum vahim iptalde olabilir.memurlar nette millet zıplıyor iptal olsun çalışan yine yapar diye.acep iptal olurmuu?

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, devlet memurluğu için yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) yaşanan skandalla ilgili olarak ilk kez konuştu ve “Tam puan alanlara aynı kitapçıkları tekrar versek aynı başarıyı gösterebilecekler mi merak ediyorum?” dedi.
"SORULAR SIZDIRILMIŞ OLABİLİR"
İddialarla ilgili ciddi şüpheleri olduğunu söyleyen Özcan, 350 kişinin aynı anda bu kadar yüksek başarı göstermesinin akılları karıştırdığını belirtti. Özcan, Hürriyet’e şunları söyledi:
“Açıkçası bu konuda kafamda ciddi şüpheler var. Bu kadar kişinin hatasız bir şekilde bu soruları cevaplayabileceğini sanmıyorum. Zaten bununla ilgili araştırma başlattık. Bu konuda şüphelerin dağılması için detaylı bir araştırma yapılması şart. Bana kalırsa bu işin altında mutlaka birşey olduğunu düşünüyorum. Tam puan alanlara aynı kitapçıkları tekrar versek aynı başarıyı gösterebilecekler mi merak ediyorum?. Bu rakam gerçekten çok ciddi. Savcılığın da ciddi bir araştırma yürüttüğünden eminim. Sonucunda umarım doğru olan ortaya çıkacak.”
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan’ın, yaşananların ardından görevini bırakacağını açıklamasını nasıl değerlendirdiği sorusuna ise Özcan, “Bizim kesinlikle kendisine bir baskımız olmadı. Görevden ayrılma kararı aldığını da ben gazetelerden öğrendim. Kendisi çok değerli bir hocamızdır. Yıllardır görevini de başarıyla yerine getirmiştir” yanıtını verdi.

kaynakkkk

AL SANA RESMİ AÇIKLAMA YÖK'ten KPSS skandal?na inceleme

şuan cnn türkte iptal olsun die bAS bas bağırıyorlar.buda haksızlık ya ben tekrar sınav ismini duyunca bile karnıma ağrılar giriyor.puanım düşük ama tekrarlanmasını istemiyorum.

Tabİkİ İptal olsun.en azindan yenİ olacak sinavda herkes bekledİĞİ puani alabİlİr.benİm gİbİ 53.55 beklerken 46 kÜsÜr alanlar belkİ hakkini alir.hem merak etmeyİn Şaİbelİ sinavda yÜksek not alan bu sinavda da alir dİyenlerdenİm.İnŞallah olur.yoksa baŞka tÜrlÜ kİmsenİn İÇİne sİnmez bu durum.

sana katılıyorum arkadaşım 60 beklerken sonuç öğrenmede önce50.66 birkaç gün sonrada 51.66 oldu puanım adam gibi sınav yapsınlar yeniden girmeye hazırım puanım düşse dahi hiç olmassa içim rahat olur.sorular acayip cevapları acayip artı sonuçları tümden acayip.eğitimde 13 soruyu 10tane prof.bile cevaplayamıyor neye göre bizi atayacaklar?şimdi yüksek puanlılar kıza bilir bana ama ben adaletli olmasından yanayım.2000 küsür kişide kopya şüpesi var ama bunlar tama yakın puan alanlar ya soruların yarısını sızdıranlar onlar nolcak

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

24 Yıldır Sizlerle

24 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri