İlk gÜn sendromu:)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zarifee
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:08
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@zarifee
Ya İlk defa gÖrev yapacaĞim okulun İlk gÜnÜ ne yapmaliyim bİlemİyorum lÜtfen tecrÜbe ve fİkİrlerİnİzİ paylaŞirmisiniz...

bn de aynı dertten muzdaribim arkadaşım :S evt lütfen tecrübeli öğretmenlerimiz görüşlerini paylaşabirlir mi :)

İlk öncelikle hayırlı bir eğitim yılı diliyorum arkadaşlar bir kere heyecanı atın panik yok relax:)ilkönce her öğrenciye merhaba hoşgeldin diyerek karşılayın büyük ihtimal annesiyle gelecktir babaylada gelenler olur ama hadi bakalım ayakkabılarımızı çıkaralım patiklerimizi giyelim bunu derken çocuğa kesnlkle iltifatlarda bulunun çok hoşuna gidecektir snin patiklerin nekdr ciciymş yada tokanın rengi çok güzelmiş pembeyi ben çk severm biliyrmsn ayşe vb :)ardından arkadaşları na bakın ayşe arkadaşınız geldi hoşgeldin diyelim diyerek ona hoşgeldin diyerek bir alkış isteyin ya bu anlatılmazki uygulanır:))))benim size söyleyeceğm ilk gün ödül ,müzik,oyun çocuklar için çok önemli topitop veya balon sevmeyen çocuk yoktur okuldan ayrılırken yarın görüşmek üzere burak bugün balon kazandı bakalım yarın ne kazanacaksın acaba yıldızmı diyerek çocuğun sürekli topitop vb ödüllere değile simgesel ödüllerede alışmasını sağlayablrsnz tabiki bunu sürekli kullanmayn çocuğun okula alışma evresi geçene kadar kullanın yoksa okula birşeylr karşılığnda gelmeye alışacaktır umarım işinize yarar bunların yanı sıra çok dinamik ve güler yüzlü olan sönük birses tonuyla veya somurtkan bir mimikle hoşgeldin vb derseniz olmazzz umarın işinize yarar ...

bn çok stresliyim bu konuda daha bi hafta var ama şimdiden heyecan başladı :) önerileriniz için teşekkürler..

doğal bir kaygı ama hiç gerek yok hocam yeterki isteyerek severek 4 elle sarılmaya bakın mesleğinize...

Ya hocam iyi hoş da..Ben de bir problem oluştu.Bu yıl atandım ve göreve cuma günü başladım.Bir haftadır gelen ücretli öğretmene alıştıkları için beni pek dinlemediler.Sınıf hakimiyeti kuramadım.Çok haşarı çocuklar var perşembe günü nasıl baş edicem diye kara kara düşünüyorum ne yapsam ki?

Ben de özelde çalışırken herşey programlıydı, daha kolaydı sanki. Daha az öğrenci vardı bir de :)
Öğlenciyim bu sene, tam yaramazlık saati :)
Gün bitene kadar hangi etkinlikleri ne sırayla yapıyorsunuz? Yemek aranız ne kadar sürüyor? Kahvaltılık mı istiyorsunuz ailelerden?
İlk hafta için etkinlik önerileriniz neler?

arkadaslar bnde yarn baslıorum son senem stajım var lıse bıtcek ıns cok heyecanlıyım cokta mutlym su konu acma olayını bı beceremedım gıttı:)yardımcı olur musunuz?

Arkadaşlar öncelikle çocukları güleryüzle ve tatlı dille karşılamalıyız...
sınıfı önceden süsleyebilirsiniz...kapıyı falan,sınıf içinde şişirilmiş balonlar....yada uçan balonlar olabilir tavanda...o gün kızlar için küçük kalpli yıldızlı stikerler alıp yanaklarına yapıştırabilirsiniz ...bayılırlar...ve herkese daha önceden hazırlanmış yaka kartları(isimli)olabilir.ilk gün boyalarını kulllanmalarına müsade edebilirsiniz...herkese beyaz kağıtlar verip onlardan resim yapmalarını isteyebilirsiniz.Çünkü çocuklar yeni aldıkları şeyleri çıkarıp göstermekten ve kullanmaktan çok hoşlanırlar.Onlar resim yaparken çocuk şarkıları olan bir cd açılabilir....yüksek sesle dinlenebilir.Yaptıkları resimler asılır ve beğenileriniz ifade edip kağıtlara sarı bir kalemle yıldızlar çizebilirsiniz.Dah sonrada onların yardımıyla asabilirsiniz.Sonra halihazırda açıkolan daha hareketli bir müzik açılarak dans edilebilir tabi eğer dans edebilecek moddalarsa...Giderlerken geldikleri için teşekkür edilip daha önce güzel süslenmiş bir sepete hazırlanan topitoplar ikram edilerek veda edilebilir.Ve yarın tekrar görüşmek istenildiği belirtilibellir.siz bunları yaparken panik yapıp ağlayan sızlayana annnesine sarılan sıkıca bırakmayan çocuklar olabilir.Bu durumda çok müdahele etmeden konuşup her etkinlikte katılmak isteyip istemediği sorulabilir.eğer istemiyorsa mutlaka izleyecektir sizi...böyle yavaş yaaş alıştırılacaklar okula...her güne küçük ödüller ve oyunlar önceden tasarlanabilir...Yüz boyanabilir.ne bilim aklıma şimdilik bunlar geldi..

sevimli bir kuklayla karşılanabilirler.isimlerle ilgili oyunlar oynatılabilir. orada olan ve çocukları tarafından kalmaları istenen aileleri de oyuna alarak birbirlerine top atıp isimlerini söylemeleri istenebilir. Oyunun ardından çok sıkışık oldukları ve yarına ailelerin gelmemeleri eve gidince yaptıklarını ailelerine anltmaları söylenebilir.

süper süper çok teşekkürler paylaşımlarınız için devaMI NI dileriz

arkadaşlar parmaklarına yüz çizip hem parmak kuklası gibi sohbet edebilirsiniz hemde aynı zamanda parmak kaldırarak konuşmayı öğretebilirsiniz... herkese hayırlı eğitim öğretim yılı diliyorum ben dahill atanana arkadaşlarımı tebrik ediyorum :))

benimde yrn ilk gününüm çok heyecanlıyımmmm...3 senedir rehabilitasyondaydım normal çcuklarrı unuttum sanırımm

herşey okula gidince kendiliğinden gelişiyor zaten:))) giyiminize dikkat edin çunku çocuklar özelliklede kızlar çok dikkatli bu konuda en ufak ayrıntıyı kaçırmıyolar cicili bicili takı takmıs makyaj yapmıs suslu ögretmenlere hayran kalıyolar:)))))ve bunu sene sonuna kadar dikkatle takip ediyorlar hiç bikmadan...

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri