İkiz öğrencilerimin çoğul sorunları :(

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Tuba TÜRK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:45
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
3
@Tuba TÜRK
merhaba arkadaşlar...ben 3 hafta önce bir köy okulunda göreve başladım.sınıfımdaki çocuklar 4-5-6 yaşlarındalar ve toplam 16 öğrencim var.yaş çeşitliliğinden oluşan sıkıntılarıma hiç girmicem bile,ayrıca yardımcı da yok.asıl paylaşmak istediğim sorunum şu : ikiz öğrencilerim var;biri kız,biri erkek.yaramaz desem yaramaz değiller ama sürekli oyuncaklara,sınıfa ve arkadaşlarına zarar verme eğilimindeler.birşey söylediğimde önce sadece tepkisiz şekilde bakıyorlar,1-2 dk sonra söylediğim şeyin tersini yapıyorlar.çok inatçılar,küfür de ediyorlar.çok konuştum ama fayda etmedi.ne yapacağımı bilemiyorum...henüz 6 yaşına girmemişler,yani okulöncesi eğitim zorunluluğu yok.bu konuyu ileri sürerek,okula gelmemelerini istemeyi bile düşünüyorum....ne yapsam?

yardımcı olan yok mu???

hocam aynı sorunu geçen yıl bende yaşadım.geçen sene lisesin uygulama anasınıfındaydım ve 4 yaştılar çok zorlandım ikizlerimden.bu yıl ilköğretime geçtim ve ikizlerde 5 yaş oldu yine benimle ilköğretime geldiler.bu yaz gittiğim bir seminerde ikiz çocukların farklı sınıflarda olacağının daha faydalı olduğunu öğrenince veli ile konuştum farklı sınıflarda olması konusunda ve ikna edemedim.daha sonra kendileri araştırmışlar ikna oldular.Şükürler olsun bu sene daha da rahatım.sizinde öyle bir şansınız varsa deneyin bence sevgili hocam.Allah kolaylık versin..

teşekkür ederim hocam...maalesef okulumuzda 1 sınıf mevcut ve ilçeye 10 km uzaklıkta bir köy.yani ayrı sınıfta olmaları imkansız...bir de bu bizim ikizler uzun süren bir tedavi sonucu dünyaya gelmişler ve aile laf söylettirmiyor :(

başka tavsiyesi olan yok mu?çok ihtiyacım var...

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri