GEÇEN YIL BİZDEDE AYNI ŞEY YAŞANMIŞTI BENDE ONUN İÇİN SORUYORUM. SABAHÇI ÖĞRETMENİNDİ BALIK BİZ ÖDÜNÇ OLARAK ALMIŞTIK HERGÜN BİR ÇOCUK EVE GÖTÜRÜP BAKIMINI ÜSTLENİYORDU. SONRA BALIK SUYUNU DEĞİŞTİRİRKEN SOĞUK SU KOYMUŞLAR BALIK GELDİĞİNDE SERSEM GİBİYDİ SONRADA ÖLDÜ. AMA SABAHÇI ÖĞRETMENİMDEDE AYNI OLAY YAŞANDI HEMDE İKİ KERE OLDU.
çocuğa sorumluluk verilmesi açısından demiyorum arkadaşım.bunda zaten bir yanlışlık olamaz.ben okula getirilip götürülmesi konusunda diyorum...muhafaza etmesi zor olur ondan bahsetmiştim yoksa yanlış anlaşılmasın çocuğun böyle bir sorumluluğu üstlenmesi son derece güzel...cigdos şunu yazdı:evde zaten çocuklar velileriyle birlikte bakımını yapıyorlardı burda bir yanlışlık yok. çocuğa sorumluk veriliyor bunun neresi yanlış???
bence böyle bir sorunla karşılaşınca nasıl ki onun beslenmesi sevinci birlikte yaşanıp paylaşılıyorsa ölümü ve üzüntüsü de abartıya kaçılmadan yaşanmalı hayvanların daha hassas olduğu bakımını iyi yapamazsak bu sonuçla karşılaşacı hayvan ömürlerinin daha kısa olduğu açıklanmalı ki çocuklarda hayatın gerçekleriyle çok büyük sarsıntılar yaşamadan alışmalı diye düşünüyorum.